מתנה לחג: שלושה מתכונים שווים מהספר החדש של רון יוחננוב

השף ויוצר התוכן מוציא ספר חדש שמוקדש כולו לתקופת החגים • הוא כולל מעל 100 מתכונים וטיפים, שיהפכו אתכם למארחים הכי טובים במשפחה • קבלו מתכון לאורז פרסי של השמחות ועוד שתי מנות שיפתחו לכם את התיאבון

אורז פרסי של רון יוחננוב. צילום: נמרוד סונדרס

השף ויוצר התוכן רון יוחננוב הוא אחד המשפיענים המצליחים ביותר בישראל ובלוג הבישול שלו הפך לארבעה ספרי בישול. ב-20.9, ישיק יוחננוב את ספרו החמישי, "מבשלים ואופים לחג", המדריך המושלם לאירוח בתקופה הכי טעימה בשנה.

רון יוחננוב, צילום: נמרוד סונדרס

הספר החדש כולל מעל ל-100 מתכונים, טיפים לאירוח ומדריך משקאות שיהפכו אתכם למארחים הכי טובים בחג. קבלו שלושה מתכונים קלילים וטעימים שיעשו לכם חשק לעוד.

סלק צלוי בסומק על לאבנה

קליל וטעים, צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים:

חבילה אחת של סלקים מבושלים בוואקום (500 גרם), חתוכים לסירות גדולות

2-3 כפות שמן זית

2 כפות רכז רימונים

1 כף סומאק

מעט צ׳ילי יבש

מלח, פלפל שחור

להגשה:

250 גרם לאבנה

2 כפות צנוברים קלויים

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כפות שמן זית

אופן הכנה:

מחממים תנור ל־200 מעלות בתוכנית חום עליון־תחתון או טורבו ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

מערבבים את הסלק עם שמן הזית, רכז הרימונים והתבלינים. מפזרים בתבנית ואופים במשך 20 דקות, עד שהסלק מתקרמל וסופג את התיבול

לפני ההגשה מורחים את הלאבנה על צלחת, מסדרים יפה את הסלקים, מעטרים בצנוברים ובפטרוזיליה ומזליפים שמן זית.

אורז פרסי של השמחות

איך בא לנו כזה, צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים:

לאורז:

2 כוסות אורז בסמטי (400 גרם)

1 כף מלח

מים קרים להשריה

1/4 כוס שמן

1 כוס אפונה מוקפאת

1 צרור שמיר טרי, קצוץ דק

1 צרור כוסברה טרייה, קצוצה דק

1 כפית כורכום

מלח, פלפל שחור

להרכבת הסיר:

1/4 כוס שמן

4 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות

1/2 כוס מים רותחים (125 מ"ל)

אופן ההכנה:

האורז: שוטפים אותו היטב ומסננים. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים כף מלח ומכסים במים. משרים את האורז במשך שעתיים ולא מערבבים.

מסננים את האורז.

מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים. מוסיפים את האורז ומבשלים 8 דקות, רק חצי בישול. מסננים שוב ומעבירים לקערה.

מוסיפים לאורז החצי מבושל את 1/4 כוס השמן, האפונה, עשבי התיבול,  כורכום, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

הרכבת הסיר:

מחממים סוטאז׳ עם נון סטיק בקוטר ״24 על להבה גבוהה ומוסיפים רבע כוס שמן. מכניסים את תפוחי האדמה לתחתית הסיר ומטגנים במשך 5 דקות, להזהבה קלה.

יוצקים בזהירות את המים הרותחים. עורמים מעל את תערובת האורז המתובל.

מניחים על הסיר מגבת או נייר אפייה ומכסים במכסה של הסיר.

מבשלים במשך 10-8 דקות על להבה גבוהה ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה

למינימום ומבשלים במשך 40 דקות.

הופכים את הסיר ומגישים חם

עוגת דבש ואגסים (בלי טיפת דבש)

מריחים עד לכאן,

מצרכים:

50 גרם חמאה (או נוטרינה לגרסת פרווה) חתוכה לקוביות

3/4 כוס סוכר לבן

3 ביצים

1/2 כוס סילאן

2 כוסות קמח לבן

קורט מלח

1 שקית אבקת אפיה

1 כף קינמון

קורט אגוז מוסקט

קורט ציפורן טחון (לא חובה)

לעיטור:

4 אגסים, קלופים וחתוכים לרבעים

2 כפות סוכר דמררה

2 כפות שקדים פרוסים

אבקת סוכר

אופן הכנה:

מחממים תנור ל־175 מעלות בתוכנית חום עליון־תחתון או טורבו. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה עם הסוכר, עד שמתקבל קרם אחיד. ממשיכים את פעולת המיקסר ומוסיפים בהדרגה את הביצים והסילאן.

בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים: קמח, מלח, אבקת אפיה ותבלינים ומוסיפים לקערת המיקסר. מערבלים כדקה או עד שמתקבלת תערובת אחידה.

יוצקים את הבלילה לתבנית המרופדת בנייר אפייה. מסדרים יפה את האגסים על הבלילה, מפזרים את הסוכר והשקדים ומכניסים לתנור.

אופים 45 דקות או עד שהעוגה אפויה וקיסם יוצא עם פירורים לחים. בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר