כן, בטעם גולאש: הגלידרייה שהפכה לסנסציה

רוברטו ריינהרדט התחיל לערבב את מנות הדגל של המטבח ההונגרי עם מגוון בסיסי גלידה • באופן מפתיע, בית הקינוחים שלו בהונגריה Roberto Cukrászda הפך בזכות הטעמים הלא שגרתיים הללו למבוקש • אשתו: "אנחנו קצת המומים כי לא ציפינו שזה יהפוך ללהיט כל כך גדול"

גלידה בטעם גולאש?. צילום: GettyImages

גולאש בגביע גלידה, מישהו? ואולי נזיד תבשיל כרוב קפוא? נפלאות המטבח ההונגרי המנחם אינן מוטלות בספק ופפריקה היא בהחלט לא מילה גסה, אבל לזה אפילו אנחנו לא ציפינו: גלידרייה קטנה בעיר ההונגרית טטבאניה - מקום סולידי למדי שנמצא כ-55 ק"מ מערבית לבירה בודפשט - הפכה בקיץ האחרון לסנסציה גסטרונומית במדינה המרכז-אירופאית (ובימים האחרונים ביבשת כולה), לאחר שהתחילו לרקוח בה טעמים המבוססים על מטעמים מקומיים.

הגלידרייה הפכה ויראלית גם ברשת החברתית טיקטוק, כשפוסטים בהם מצולמים הטעמים הלא שגרתיים שמוצעים בה, זוכים למאות אלפי צפיות ותגובות. 

ואנחנו לא מדברים פה על גלידות קיורטוש ובלינצ'ס מתוקות ומפתות, כן? הכוונה היא ליצירות הרבה יותר שנויות במחלוקת, כמו גלידת גולאש, גלידת כרוב, גלידת פפריקש, גלידת לצ'ו, גלידת גבינה מטוגנת וגלידת מרק עגבניות - וזו רק ההתחלה. ולא, זו לא מתיחה.

@robertocuki#icecream#hungary#tatabánya♬ เสียงต้นฉบับ - hussanashop15


על המיזם המשונה הזה אחראי רוברטו ריינהרדט, שמנהל את בית הקינוחים Roberto Cukrászda שבטטבאניה. "התחלנו עם טעמי בירה ופנקייק תפוח אדמה, וזה העיף לאנשים את המוח", סיפר אמן המתוקים בן ה-44 לסוכנות הידיעות AFP, והוסיף כי לאחר שקיבל ברשת הצעות לטעמים לא שגרתיים נוספים, הוא התחיל לערוך ניסויים שבהם ערבב את מנות הדגל של המטבח ההונגרי עם מגוון בסיסי גלידה.

את חלק מהתוצאות ציינו קודם, אולם ריינהרדט מבהיר שזו הייתה רק ההתחלה. לאחרונה הוא גיוון את תפריט הטעמים הלא מתוקים שלו בגלידת ספגטי בולונז (שאינה מנה הונגרית קלאסית כמובן, אבל נחליק לו את זה), גלידת כדורי בשר עם פירה, גלידת חביתה מקושקשת, גלידת מלפפונים מותססים וגלידת גביניות צ'דר בתוספת נאצ'וס. ההיצע היומי מתעדכן בעמוד הפייסבוק של העסק, שאף אחד לא יפספס.

@robertocuki#fagyi#icecream#crazy#king#foryou#foryoupage#hungary#tatabánya♬ eredeti hang - Roberto Cukrászda

"אנחנו קצת המומים כי לא ציפינו שזה יהפוך ללהיט כל כך גדול", מגלה אנה, אשתו של רוברטו, וחושפת כי תנועת הלקוחות בחנות הצנועה שלהם, שגם מוכרת עוגות גלידה לצד טעמים סטנדרטיים כמו שוקולד, וניל, ועוגיות אוראו, הוכפלה פי שלושה או ארבעה", לטענתה. עם ההצלחה, כמובן, מגיע התיאבון, והריינהרדטים החרוצים כבר זוממים לפתוח גלידרייה נוספת, הפעם בבודפשט הגדולה. מבטיחים לקפוץ בהזדמנות, יש לנו כבר הצעות לגלידת חריימה ולגלידת גפילטע, ככה לקראת ראש השנה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר