לא רק דגים: 9 מתכונים לתשעת הימים

בימים שלפני תשעה באב מקפידים ביהדות שלא לאכול בשר או לשתות יין • אבל במטבח כמו במטבח, מה שעלול להיחשב כמגבלה, יכול להביא לתוצאות שוברות שגרה וטעימות במיוחד • קבלו כמה מנות מצוינות שמתאימות בדיוק לתקופה

דג מוסר עם תבשיל מנגולד וחומוס. צילום: לירון אלמוג

פילה לברק על פריקה

השף נאדר שחאדה ממסעדת לוקנדה לימד אותנו להכין מנה שסוגרת ארוחה שלמה מזינה להפליא. פילה הדג בה מונח על מצע של פריקה בשילוב עשבי תבלין, שעועית ירוקה וגם תפוחי אדמה.

כנסו למתכון

פילה דג לברק עם פריקה, צילום: איתיאל ציון

דג בתנור על תבשיל מנגולד אותנטי

אוריאל סרור, השף של גן האירועים "טרויה" במתחם בני דרום באשדוד משתף במתכון למנת מוסר ים בעשבי תיבול על מצע תבשיל אותנטי של חומוס ומנגולד בהשראת סלט שהייתה מכינה סבתו. מנה מזינה ומשביעה

כנסו למתכון

דג מוסר עם תבשיל מנגולד וחומוס, צילום: לירון אלמוג

אורז מג'דרה

שילוב של קטניות ופחמימות מייצר חלבון. הנה מתכון למנה פשוטה וממש טעימה של הבלוגר והמתכונאי, אלון שונוואלד ("גבר עם סלים"), למג'דרה. ולמה האוכל שלו מרגיש כמו של סבתא? היופי הוא בדברים הקטנים, והסוד שלו הוא בטיגון הבצל. 

כנסו למתכון

מג'דרה, צילום: אלון שונוואלד

דג מרוקאי

השף אורן אסידו שיתף אותנו במתכון שעובר במשפחתו במשך דורון לסיר הדגים הפיקנטי מהמטבח המרוקאי. 

כנסו למתכון 

דג מרוקאי של אורן אסידו, צילום: אורן אסידו

מלפוף (כרוב ממולא)

השף אוהד לוי מסביר איך מכינים את מנת הממולאים המעולה שלו. תגלו בה טעמים מתקתקים חמצמצים עם ארומות של תבלינים מהמטבח הערבי.

כנסו למתכון

סיר מלפוף של אוהד לוי, צילום: דימיטרי פומזן סוכנות קרלה

חריימה

תבשיל הדגים הצפון-אפריקאי שעשה עלייה עם יהודי לוב ותוניס, יכול להתאים בדיוק לימים הללו. הבלוגרית, מירי קוקי, שיתפה אותנו במתכון הביתי המנצח שלה.

כנסו למתכון

חריימה, צילום: מירי קוקי

בורקס לאבנה ומנגולד

בורקס עם ביצה ורוטב עגבניות זאת ארוחה של ממש. קבלו מתכון של ג'קי אזולאי לבורקס עם עלי מנגולד וגבינת לאבנה שהיא מכינה בצורה פשוטה עם עלי פילו. 

כנסו למתכון

בורקס של ג'קי אזולאי, צילום: ג'קי אזולאי

תבשיל דלעת בקארי

השפית וכתבתנו, מאיה דרין, מסבירה איך מכינים קארי דלעת כפי שאוכלים לרוב בסרי לנקה. תבשיל צמחוני, מתובל ונפלא שמומלץ להגישו על אורז לבן. 

כנסו למתכון

הכתום הכתום הזה, צילום: מאיה דרין

פסטה אה לה לימונה

השף אסף גלזר ממסעדת "סילו" שיתף אותנו באופן הכנת המנה הקלאסית מאיטליה, ששמה במרכז הבמה את הלימון. הפסטה שלו משלבת גם לבבות ארטישוק והיא טעימה, קלילה ופשוטה להכנה.

כנסו למתכון

פסטה אה לה לימונה, צילום: ספיר רחמני
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר