פלטפורמות המשלוחים Wolt החלה לפעול מוקדם יותר החודש בעוטף עזה וביישובי האזור, בצעד משמעותי שעשוי לתת נקודת אור באזור שחווה טראומה כל כך קשה ב-7 באוקטובר.
לרגל המאורע, ביקרנו בכמה מהמסעדות הבולטות שהחלו להוציא משלוחים באמצעות הפלטפורמה הפופולרית, כשהתחנה הראשונה שבהן הייתה בית הקפה "אוריוס" שבשדרות, בניהולה של אור שוקרון, בעברה פיינליסטית בתוכנית הריאליטי "הקינוח המושלם" שתשתתף גם בעונה הקרובה של "משחקי השף". היא פתחה לפני שלוש שנים את בית הקפה הראשון בקיבוץ ארז שבו היא מתגוררת, ואת הסניף השני שלו, בשדרות, לפני כשנה.
שוקרון, רב סרן במילואים ואם חד-הורית לשתי בנות, החליטה לפרוש מצה"ל לפני שהייתה אמורה לקבל את דרגת הסא"ל שלה – ולא מצטערת על כך לרגע. "החלטתי שאני עוזבת את התפקיד והרכב הצמוד, ופתחתי בית קפה בקיבוץ ארז 300 מטרים מגדר המערכת, תוך כדי מגפת הקורונה. זו הייתה התאבדות כלכלית, ולמרות זאת זה הצליח מההתחלה. זה היה מרגש בצורה לא ברורה מאליה", סיפרה ל"ישראל היום".
סיפור ההצלחה בסניף הראשון שלה הצליח לשכנע את פקידי הבנק להעניק לה את ההלוואה לפתיחת הסניף השני. "אני גרושה ואם חד-הורית, עשיתי הכל בעצמי, בלי שותפים ובלי משקיעים. מבחינה כלכלית, זה קשה. פתחתי את הפנסיה הצבאית שלי כדי שאוכל לפתוח את 'אוריוס'. הסניף נמצא ברחוב הדמים בשדרות, בסמוך לתחנת המשטרה שהייתה מלכודת מוות ב-7באוקטובר".
"זה מבורך"
מקום בולט נוסף הוא "לה פסטריה" שבנתיבות, אותו מנהל דודו לוגסי, בעלי המסעדה וגם השף שלה. לוגסי, תושב העיר בן 48, עוסק בתחום האוכל כבר יותר מ-30 שנה, והחליט להקים את המסעדה בשנת 2009 תחת קונספט ים-תיכוני עם נגיעות של המטבח האיטלקי.
"המסעדה שלי היא אחת הוותיקות בנתיבות. אנחנו פה כבר 15 שנה, משלבים מטבח ים-תיכוני עם מטבח איטלקי. במלחמה לא הצלחתי לשבת בבית, הייתי מכין אוכל לחיילים שנמצאים ביישובים שמסביב ואוכל לשבת ליחידות המיוחדות שהיו בתקומה ובסעד", סיפר. "כשליש מהתושבים חזרו כבר ליישובי העוטף וגם חלק מהתיירות הקולינרית חוזרת, וזה מבורך. בשלושת השבועות הראשונים למלחמה לא היינו יכולים בכלל להגיע לעסק, זו הייתה טראומה של ממש בשבילי".
שריד של עסק מיתולוגי נוסף שפועל בעיר הוא "השווארמה של בני כחלון", אותן מנהלות האחיות סיוון ובת כחלון. המקום נפתח לפני כשלוש שנים לאחר סכסוך בין אביהן של השתיים לדוד שלהן, שבעבר עבדו ב"שווארמה כחלון" במשך יותר מ-30 שנים.
כל יום מחדש
אם תגיעו לשוק הישן בנתיבות, תוכלו למצוא בו את מסעדת "זיגדון", אותה מנהל שלומי זיגדון בן ה-19, דור שלישי למסעדה המשפחתית שפועלת מאז שסבו פתח את המקום לפני 60 שנה. זוהי הפלאפלייה הראשונה בנתיבות, וכיום מוכרים במקום מאכלים טוניסאיים כמו בריק מטוגן, פריקסה וכמובן הקציצות. "אני מכיר את 'וולט' מתל אביב, וכששמעתי שהם מגיעים לאזור שלנו היה לי ברור שאני רוצה גם, ואני כבר מרגיש את העלייה במכירות דרך 'וולט'", אמר זיגדון.
מקום בולט נוסף שפועל עם "וולט" הוא "הבקתה", פוד טראק המתמחה בהמבורגרים הפועל בכפר מימון. מי שמנהל את המקום, המייצר המבורגרים כשרים בעבודת יד, הוא אבישי שלזינגר, בן 21 וחייל בסדיר, שפתח את המקום לפני כשלוש שנים.
"אנחנו, תושבי העוטף, בונים את עצמנו בכל יום מחדש", הוא מספר, "האזור כולו חווה טלטלה, ועכשיו אנחנו מחזירים את החיים לעסק. הפלטפורמה של 'וולט' תעזור לנו להנגיש את העסק ללקוחות נוספים, לכוחות הביטחון ולמבקרים שמתחילים להגיע לאזור. אני מאושר שיש לתושבי האזור הזדמנות לקבל את הכלים האלה וגם אפשרות להחזיר במעט את החיוך אחרי התקופה הלא פשוטה הזו".