בעוד שהפעילות הגופנית של רובנו מסתכמת בלחיצה על כפתור ההפעלה של המזגן, מאות אלפי ספורטאים נמצאים בימים אלה בשלבים האחרונים של ההכנות המייגעות לקראת אולימפיאדת פריז שנפתחת בתאריך 26 ביולי.
כדי לוודא שהם מגיעים לתחרויות בכושר שיא ועם מקסימום אנרגיות, הספורטאים צריכים להקפיד גם על תזונה. לשם כך הוקם מתחם הסעדה עצום שיספק להם מזון עשיר ומגוון.
הקנטינה האולימפית והפראלימפית בחסות חברת "סודקסו לייב" תפתח את שעריה כבר בתאריך 12 ביולי עם מתחם הסעדה ענק (שהיה בעבר תחנת כוח). הוא יכיל 3,500 מקומות ישיבה ויגיש אוכל 24/7 במשך כל תקופת המשחקים האולימפיים, כך לפי האתר הרשמי של האולימפיאדה. באתר ההסעדה יוצעו מדי יום לא פחות מ-40 ארוחות שונות מתוך תפריט עם כ-500 אופציות. יוגשו בו 45 אלף מנות שיתבססו על ארבעה מטבחים עיקריים: צרפתי, אסייתי, אפריקאי קאריבי ומטבח עולמי.
"הכפר יהיה מרכז החיים עבור 15,000 ספורטאים מכל רחבי העולם", אמר לורן פסטר, מנהל התפעול של סודקסו לייב בכפר האולימפי והפראלימפי בראיון לאתר Olympics. "בכפר, הקייטרינג ממלא תפקיד חשוב: הוא תורם את חלקו באופן צנוע לביצועי הספורטאים באמצעות תפריטים מותאמים לספורט האולימפי. התפריטים אמורים לענות על הציפיות של הספורטאים שמגיעים מ-200 לאומים שונים, כדי שכולם ירגישו בבית".
בנוסף לתפריטים יוצעו במתחם גם בר סלטים עם יותר מ-30 אפשרויות, עמדת גריל שתוציא בשר ותוספות, אזור גבינות, אזור מאפים, בופה, אוכל חם, בר קינוחים ומגוון רחב של פירות. התפריט המגוון עונה על דרישות רבות, הוא מתאים לצרכים התזונתיים של מאות הספורטאים בענפים השונים מחד ומאידך, מתאים גם לשאיפה לספק קייטרינג שהינו בר-קיימא. כך למשל, במשחקים האולימפיים נאסר על שימוש בכלים חד פעמיים.
אז מה אוכלים הספורטאים?
המרכיבים בתפריטים כוללים הרבה פירות, ירקות, קטניות ודגנים מלאים זמינים. כ-30% מהמרכיבים יהיו אורגניים.
בכיכר הקונקורד – היכן שיתקיימו בין היתר אירועי הכדורסל והסקייטבורדינג, התפריט המוצע יהיה צמחוני לחלוטין ויכלול קלאסיקות עם טוויסט חדשני דוגמת נקניקייה צמחונית עם בצל פריך, כרוב אדום חמוץ ורוטב חרדל ודבש.
"בנוסף לאכילה, הספורטאים יוכלו גם להעשיר את כישורי האפייה שלהם וללמוד איך להכין את אחד המאכלים המפורסמים ביותר של צרפת: הבגט, וזאת באמצעות מאפייה בכפר האולימפי והפראלימפי שתעביר סדנאות לספורטאים", סיפר וסטפאן שיכרי, השף הבכיר של סודקסו לייב. "עבורנו, היה ברור שחייבת להיות מאפייה בכפר האולימפי. לא משנה מה, רצינו לאפות את הבגטים שלנו בכפר", אמר.
אם הבטן שלכם מקרקרת בשלב הזה ואתם מתים לגלות מה יוגש במקום, הנה כמה דוגמאות. את חלקן יכינו שלושה שפים צרפתיים מובילים. מהמטבח הצרפתי: "ביף" בורגיניון צמחוני, ברנדד דה מורו (מחית בקלה ותפוחי אדמה); מהמטבח האסייתי: כרובית ותפוחי אדמה אפויים עם כורכום; מהמטבח האפריקאי / קאריבי: תבשיל פלפלים, בצל ועגבניות (מעין שקשוקה מקומית); ומהמטבח העולמי: טלה ברוטב מנטה ומוסקה צמחונית.
זאת בנוסף לשורה ארוכה ומגוונת של מנות ייחודיות נוספות שיוכנו בחלקן על ידי שפים של סודקסו לייב ביניהן עוף בטנדיר, קרואסון עם ביצה עלומה, סלט לחם, בטטה בזעתר עם חומוס וצ'ימיצ'ורי, שווארמה צמחונית ופלאפל מסלק. בנוסף, ייפתח גם אזור דמוי פוד קורט בין כניסת הכפר למסעדה שיכלול טרסה חיצונית בגודל 500 מטר רבוע (5,400 רגל רבוע).
ומה הספורטאים לא יוכלו למצוא בתפריט האולימפיאדה?
צ'יפס. "זה מסוכן מדי בגלל הסכנה שיש סביב טיגון בשמן עמוק", אמר אחד השפים שגויס לפרויקט ההסעדה הענק. "גם פואה גרה (כבד אווז) לא יוגש בגלל הדאגה לרווחת בעלי החיים וגם אבוקדו לא יכלל בתפריטים בשל הצורך לייבא אותו ממרחק וכמות המים הגבוהה הדרושה לתחזוקתו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו