"קצב ואנרגיה בתוספת טעמים טרופיים": את הקולה המוזרה הזו כבר שתיתם?

וגם: שוקולד ריס'ז דורש מכם לפתוח פה גדול ועגול, ושיתוף הפעולה המצוחצח בין דאנקן דונאטס לספוג הניקוי הוויראלי • המדור שמעדכן אתכם במוצרי המזון המוזרים ביותר של התקופה האחרונה

קוקה קולה "ווזה". צילום: יחסי ציבור

איך אומרים "שלא ייצאו הגזים" בזולו?

אחרי קולת החלל, קולת הגיימרים, קולת החלומות, הקולה העתידנית שפותחה בעזרת בינה מלאכותית וקולת הקיי-פופ, בקוקה קולה מרחיקים עד אפריקה עם מוצר נוסף בסדרת Creations שלה. קוקה קולה "ווזה" (Wozzaah – "בוא הנה" בשפת זולו) הוא משקה ללא סוכר ששואב טעמים והשראה מאפריקה, המתהדרת בפחית צבעונית שעוצבה על ידי אמנית קנייתית בשם ג'וי ריצ'ו, כאשר לטענת החברה, המשקה "מגלם בתוכו את הקצב והאנרגיה הדינמית של היבשת".

הכל טוב ויפה, אבל איך זה מרגיש על הלשון? כמו קולה "בתוספת טעמים טרופיים", ואנחנו מעריכים שמדובר במנגו ובאננס. האתגר היחיד בלהשיג את המשקה: הקולה החדשה זמינה כרגע בכמה מדינות אפריקניות בלבד, ביניהן ניגריה, דרום אפריקה, אלג'יריה ומרוקו – והיא לא צפויה להיות מופצת בישראל. חזרו לשם הטיסות הישירות?

קוקה קולה "ווזה", צילום: יחסי ציבור

למי קראת בוטן?

מהדורות מיוחדות של שוקולד ריס'ז הן דבר שבשגרה, שמגיעות בדרך כלל בצורות שונות בהתאם לאירועים מיוחדים, חגים ועונות השנה (ולא תמיד זוכות לסיקור חיובי). אבל הפעם, היצרנית הרשיז באמת הגדילה לעשות, ביותר ממובן אחד: הכירו את ריס'ז ג'מבו – "כוס חמאת בוטנים", שמוצעת בימים אלה בארה"ב עד גמר המלאי ושווה בגודלה לארבעה חטיפי ריס'ז סטנדרטיים (כ-20 גרם ליחידה), או לשני כוסות "ביג קאפ" ("Big Cup", כ-40 גרם).

לפיכך, חישוב פשוט מעלה כי משקל כוס ריס'ז ג'מבו אחת הוא כ-80 גרם, מה שידרוש מכם לפתוח פה גדול במיוחד כדי לדחוס את כולה פנימה (אבל אין ממש ברירה, כי בריס'ז אין כיבודים). לפי הרשיז, "הפיתוח החדש מעניק סיפוק מתוק ומשביע למי שמחפש פינוק מהסוג שלא חולקים (אמרנו לכם!) בכל שעות היום". כבר התחלנו לאמן את שרירי הלוע שלנו.

שוקולד ריס'ז ג'מבו, צילום: יחסי ציבור

הסמבוסק יעבור לדום

היינץ משיקה בצפון אמריקה צמד רטבים קיציים חדשים במהדורה מוגבלת. המוצר הראשון והשגרתי יחסית הוא רוטב ראנץ' בטעם שום שחור, אבל הרוטב השני דווקא הפתיע אותנו ועורר את בלוטות הטעם שלנו: איולי בטעם אריסה. אכן, מותג הרטבים המפורסם בעולם מפרגן לממרח הפלפלים הצפון אפריקני שנפוץ גם במחוזותינו, ואנחנו כבר זוממים להשיג בקבוק כדי להזליף קצת על הפריקסה שלנו. בהיינץ מתגאים בכך שהרטבים החדשים נרקחו "עם השראה בינלאומית", ומתארים את טעם האריסה כ"ערבוב של פלפל אדום מעושן, חריפות עשירה וניחוח גלובלי". ד"ש מהמז'וז'ין.

הרטבים החדשים של היינץ, צילום: יחסי ציבור

בכוננות ספיגה

מתבאסים לנקות ולעשות כלים אחרי האוכל? אולי שיתוף הפעולה החדש של דאנקן דונאטס וסקראב דדי בארה"ב ידרבן אתכם. הספוג הכי ויראלי ברשת חבר לרשת הדונאטס המובילה ליצירת קולקציית ספוגי מטבח בצורת, אלא מה, שניים מטעמי הדונאטס הקלאסיים של דאנקן – האורגינל וגלייז התות.

בסקראב דדי מרגיעים ומבטיחים כי הספוגים שומרים על "האפקטיביות הפרקטית שלהם", לא משאירים שריטות, ושימו לב לזה, לא נגענו – רק תרגמנו מההודעה לתקשורת: "הצורה הוורסטילית של הספוג (כלומר, החור של הדונאט), יעילה מאוד בניקוי כלים בעלי ידית ארוכה בתנועה אחת". ויש גם הבהרה, למקרה שמישהו בכל זאת ירצה לנגוס בספוג: "אף שהם נראים ראויים למאכל, הסקראברים האלה אינם מיועדים לצריכה, אבל יעשו אחלה עבודה בניקוי הבית". טוב שהזהרתם, כבר נהיינו רעבים.

ספוג של סקראב דדי בצורת דונאט של דאנקן // צילום: יחסי ציבור

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר