קרטיב, ג'לי וגם סלסלה: דברים טעימים שקל לעשות עם אבטיח

החום הכבד בחוץ לא משאיר הרבה ברירות - צריך לעשות משהו מתוחכם עם הפרי האהוב של הקיץ • הבלוגרית, זאנג לואיס, פרסמה וידאו שבו בחנה כמה מהאופציות הוויראליות והמליצה

סלסלת חטיפי אבטיח. צילום: מתוך עמוד היוטיוב

אין ספק שהקיץ כבר פה ואתם יודעים מה זה אומר - פירות קיץ קרירים (ויקרים). אחד האהובים מביניהם הוא, כמובן, האבטיח.

עכשיו, מעבר לעובדה שצריך לרוב דוקטורט או תואר ב"מדעי הלחישה לאבטיח" כדי לדעת איך לקנות את זה שהוא הכי מתוק והכי טעים, יש המון דברים שאפשר לעשות עם הפרי. הרבה מעבר, כך מתברר, לשילוב עם בולגרית או עוד שייק סתמי.

מי שלקחה על עצמה את היוזמה לשתף בכמה רעיונות מקוריים שכאלה היא יוצרת התוכן, זאנג לואיס. הכינוי שלה ברשת הוא Honeysuckle והיא מתחזקת חשבונות חברתיים מצליחים, עם יותר מ-1.3 מיליון עוקבים בערוץ היוטיוב בלבד.


בסרטון ארוך שפרסמה לפני ימים ספורים וזכה עד כה ליותר מ-39 אלף צפיות, זאנג מדגימה כל מיני דברים פשוטים ומדליקים שאפשר לעשות עם הפרי ובהם היא נתקלה ברשתות החברתיות. ביניהם קרטיב על מקל ואפילו ברז או ברבור. את היצירות היא דרגה בהתאם לפשטות ולמה שהיא מכנה "אפקט הוואו". אם יש לכם כלב, ודאי תשמחו לדעת שהיא גם שיתפה בהן גם את כלבה האהוב, אולי, שחגג יום הולדת.

קרטיב אבטיח, צילום: מתוך סרטון היוטיוב

ארטיק אבטיח לבן התמותה וחברו ההולך על ארבע

כמה זה פשוט להכנה? הכי בעולם. מצטיידים בחותכן, חותכים בעזרתו את הצורה הרצויה. לחילופין ניתן לחתוך את האבטיח למשולשים באמצעות סכין. לאחר מכן מכניסים לבסיס הצורה מקל ארטיק ומעבירים ישירות למקפיא. כשהקרטיב מוכן, מוציאים ומחליטים אם לזלול לבד או לחלוק עם הכלב. הקינוח הזה אומנם פשוט מאוד להכנה, אבל זכה לציון נמוך של 4 מתוך 10.

חטיפים, צילום: מתוך עמוד היוטיוב

חטיפי אבטיח בסלסלה

מערבלים בבלנדר בערך שתי כוסות של אבטיח עם דבש ומעט תותים (כן, זה דבר אמיתי), לבסוף מוסיפים חלב קוקוס. את התערובת זאנג מזגה לתבניות קרח בצורות שונות והכניסה למקפיא. כך נוצרו החטיפים. את השייק שנותר אחרי המזיגה לתבניות היא שתתה והביעה התלהבות.

סלסלה מהקליפה, צילום: מתוך עמוד היוטיוב

סלסלה

זאנג לא יכלה להרשות לעצמה להגיש לאולי את החטיפים בקערה פשוטה. כראוי לכלב של אושיית רשת, היא החליטה לעצב לו סלסלה מהאבטיח. את הקערה היא יצרה תוך שימוש בסלוטייפ וסכין. התוצאה זכתה לקריאות התלהבות מזאנג וחצי נביחה של כבוד מאולי, וקיבלה ציון גבוה של 7 מתוך 10.

עם ג'לי, צילום: מתוך עמוד היוטיוב

ג'לי אבטיח

כדי להכין את הקינוח המתוק הזה, זאנג בצעה אבטיח לחצי ורוקנה את תוכנו. לחלל שנוצר היא מזגה ג'לי (במקרה הזה ג'לי תות) ואז הכניסה למקרר. התוצאה זכתה לציון של 5 מתוך 10 5/10 כי הקינוח לא היה מרשים דיו.

למתכון אבטיח ממולא ג'לי ופירות

כבר יותר מורכב, צילום: מתוך עמוד היוטיוב

חבית אבטיח

במקום חבית הבירה המפורסמת עם הברז, שאהובה על סטודנטים בקולג' ומככבת כמעט בכל מסיבה, הפעם מדובר בווריאציה אבטיחית. לתוך האבטיח מכניסים ברז קטן (שניתן לרכוש אונליין). חותכים את האבטיח בחלקו העליון ליצירת פתח, מכניסים אליו בלנדר ידני שהופך את פנים האבטיח לנוזל. זאנג העבירה את תכולת האבטיח לטחינה נוספת בבלנדר לקבלת נוזל במרקם הרצוי ולאחר מכן החזירה אותו לאבטיח. לנוזל היא הוסיפה סודה והתקינה את הברז. התוצאה הסופית הייתה מרשימה עד מאוד, והיצירה זכתה לציון גבוה של 8 מתוך 10.

ונסיים בברבור, צילום: מתוך עמוד היוטיוב

ברבור אבטיח

רמת הקושי פה גבוהה למדי עבור מי שאין לו כישורי אומנות מלידה ועדיין ניתן לקבל תוצאה סבירה אחרי אימון. הטריק? להבין איך לחתוך את האבטיח לפרוסות בעובי ובצורה הנכונה. גם זאנג לא הכחישה שמדובר בהישג עבור אדם שאינו אמן מלידה, אבל הייתה מרוצה מאוד מהתוצר שיצרה בעמל רב והעניקה ליצירה את הציון הגבוה - 9 מתוך 10.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר