שוקולד. צילום: גטי אימג'ס

אחרי שכבש את הרשת: כך תכינו בבית "שוקולד דובאי"

השוקולד המיוחד הוא טרנד וויראלי ומתוק מאוד, שהגיע ליותר מ-218 מיליון צפיות בטיקטוק • מדובר בקינוח מושחת שעשוי מקדאיף ופיסטוק, והוא פשוט להכנה • "אחד הטרנדים המוצדקים שהיו כאן בשנים האחרונות"

כאילו ששוקולד לבדו אינו קינוח מושחת וממכר שיגרום לנו למלמל "ממחר דיאטה" בכל פעם שניתקל בו "בטעות", כעת מגיע טרנד וויראלי מתוק שסוחף את הרשת ומכונה "שוקולד דובאי".

מקורו של הטרנד כפי שמעיד שמו הוא בחברת שוקולד המבוססת בדובאי בשם FIX DESSERT CHOCOLATIER המייצרת שוקולד בטעמים יצירתיים ומקפידה לשלב בכל מטעמיה טעמים/מרכיבים מקומיים.

@elektraps

מלבד שוקולד, שהוא כמובן המרכיב העיקרי, כדי ליהנות מהקינוח המושחת בגרסה הפופולרית ביותר שלו, הנמכרת בארץ המקור תחת השם "Can't Get Khanafed Of It", תצטרכו להצטייד בקדאיף ובפיסטוק (לצד חמאה, טחינה ובצק פילו בגרסאות נוספות שלו).

אולי העובדה שמדובר בקינוח פשוט באופן יחסי להכנה (אך לא זול בכלל, כשלפי הדיווחים בארץ המקור שלו הוא עולה 18 דולרים) או לחלופין העובדה שלא כולם יכולים להגיע עד לדובאי כדי ליהנות מהמקור (ועדיין, הטרנד הפך לוויראלי כל כך שגולשים טסים במיוחד לדובאי כדי לקנות אותו) הפכה את טבלאות השוקולד האלו לטרנד וויראלי מטורף בשבועות האחרונים כשרק בטיקטוק לבדו יש להאשטאג "Dubaichocolate" יותר מ-218 מיליון צפיות. 

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Sinem gültekin (@siynemgultekiin)

כמו כל דבר טוב וויראלי, הטרנד הגיע גם לחיך הישראלי, וניתן למצוא ברשת סרטונים של גולשים ישראלים מנסים את ידם בהכנת טבלאות השוקולד.

"יש לי רק מילה אחת לומר על הטרנד הזה", שיתפה בהתלהבות בלוגרית האוכל המצליחה רחלי קרוט (קרוטית) בסרטון שהעלתה באינסטגרם שלה בסוף השבוע האחרון וצבר כבר יותר מ-173 אלף צפיות. "הוא מהמוצדקים שהיו כאן בשנים האחרונות".

@thefeedfeed

הגרסה של רחלי להכנת "שוקולד דובאי":

• מטגנים במחבת חופן נדיב של אטריות קדאיף ביחד עם 30 גרם חמאה עד שאטריות הקדאיף מזהיבות.

• מוסיפים 2 כפות גדושות מחית פיסטוק ומערבבים.

• ממיסים 250 גרם שוקולד מריר איכותי וכשהוא נמס לגמרי מוסיפים כפית שמן ומערבבים.

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

• מניחים שכבה דקה בתבנית שוקולד ומעבירים למקפיא לעשר דקות. שמים מעל שכבה דקה של קדאיף פיסטוק וסוגרים עם עוד שוקולד. מקפיאים עשר דקות ומחלצים.

• במידה ואין תבנית, שופכים על תבנית שנכנסת לכם למקפיא עם נייר אפייה מחצית מכמות השוקולד ומשטחים לשכבה דקה אבל לא מדי. 

• מקררים עשר דקות במקפיא. מניחים מעל את הקדאיף בשכבה אחידה ומצפים מעל ביתרת השוקולד. מקררים ואז שוברים לחתיכות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו