לקראת חג הפסח אנחנו נוהגים לסדר ולנקות כל פינה בבית, ובוודאי שגם את החלק הכי חשוב בו - המטבח. לרוב, בחג האביב, הבשלנים נדרשים לאגור כמויות גדולות יותר של מזון כדי שיספיק לרצף הארוחות המשפחתיות - וחלקנו אולי לא מודעים לכך, אבל למיקום הפירות והירקות במקרר ובשטחי האחסון, יש משמעות רבה בשמירה על טריותם. אז איך תאחסנו את כל חומרי הגלם בצורה נכונה?
"השפע של הפירות והירקות שאנחנו נהנים ממנו בעידן שלנו, יכול להיות מבלבל, כי בעוד שכל הירקות והפירות מוצגים עבורנו באותו אזור בסופר ומקוטלגים תחת "קטגוריה" אחת – האמת היא שהם שונים מאוד זה מזה וזה בא לידי ביטוי גם בדרך האחסון האופטימלית עבור כל ירק ופרי" , מסבירה אתי שטרית, מנהלת מערך בקרה של אתר משלוחי הפירות והירקות "מושבניק".
רגע לפני שאתם מעמיסים את המקרר, הנה, לדבריה, הדרכים היעילות ביותר לשמירה על הטריות.
גזרים
שמרו את גזר בחלק הכי קריר של המקרר, באופן אידיאלי - עדיף לעשות זאת באריזה המקורית או בשקית ניילון מחוררת. טיפ: הסרת העלים העליונים של הגזרים עוזרת למנוע מהם להנביט במקרר.
באופן כללי, האזורים הקרים ביותר במקרר נמצאים בעומק המדפים, והם יתאימו לפירות וירקות אוהבי קור כמו תפוחים, חסה וגזרים.

ענבים
יש לאחסן ענבים לא שטופים באריזתם המקורית במקרר כדי לשמור על טריותם. הימנעו מלשטוף אותם - מומלץ לעשות זאת רק רגע לפני האכילה כדי למנוע הצטברות לחות שמזרזת ריקבון.
בננות
את הבננות יש לאחסן בטמפרטורת החדר כדי לשמור על טריותן. הימנעו מקירור, מכיוון שהוא עלול לגרום להם לפתח כתמים ולהתקלקל מהר יותר. אם אתם רוצים לזרז את ההבשלה - עטפו את הבננות בנייר עיתון.
תפוחי אדמה
יש לאחסן תפוחי אדמה במקום קריר וחשוך מחוץ למקרר למניעת הנבטה. קחו בחשבון שחשיפה לאור יכולה להשפיע על טעמם. טיפ להארכת תוחלת החיים: צמצמו למינימום את המגע של השורשים הללו עם פירות וירקות אחרים, הגזים שנפלטים מהם יכולים לזרז את הבשלתם.
אבטיחים
ניתן לשמור אבטיחים שלמים במקרר עד שבוע. חתכו אותם רק רגע לפני שתהיו מעוניינים להגיש אותם כדי לשמור על תכולת הלחות הגבוהה שלהם.
תפוחים
את הפירות הפופולריים האלה יש לאחסן במקום קריר ומוצל או במקרר, הרחק מפירות וירקות אחרים, מכיוון שהם פולטים גזים שעלולים להאיץ את קלקול המזון.
פלפלים (צהוב, אדום וירוק)
לאחר הרכישה, הניחו את הפלפלים בשקית או עטפו אותם בניילון נצמד כדי למנוע הצטברות לחות. קירור עלול לגרום בהם לרטיבות, ולהפחית את חיי המדף שלהם. טיפ להארכת תוחלת החיים: השתמש בסכין כדי להסיר את הגבעול במקום למשוך אותו ביד כדי למנוע נזק.
עגבניות
לאחר שקניתם את העגבניות, הסירו מיד את הגבעולים כדי למנוע קלקול. הימנעו מקירור, כי הדבר עלול לשנות את המרקם של הפרי. במקום זאת, אחסנו את עגבניות במקום קריר ומוצל, והימנעו מהערמה שלהן.
מלפפונים
יש לשטוף ולייבש היטב מלפפונים, לאחר מכן לעטוף אותם בנייר סופג ולאחסן אותם בשקית אטומה במקרר למניעת ריכוך. שמרו את המלפפונים במגירה נפרדת במקרר, הרחק מעגבניות.
פפאיה, מנגו, אפרסק או נקטרינה
את הפירות האלה יש לקרר רק כאשר הם בשלים כדי לשמור על מתיקות ולהאריך את חיי המדף. לחצו על הפירות בעדינות כדי לבדוק את הבשלות לפני הקירור. בדרך כלל, פירות בשלים גם יפיצו ארומה חזקה יותר.
חצילים
החצילים רגישים לקור אך אסור להשאיר אותם זמן רב מדי מחוץ למקרר. לכן, רכשו אותם קרוב למועד שבו אתם מתכננים להשתמש בהם ואחסנו אותם עטופים בניילון נצמד במקרר כדי למנוע נזקי קור.
מרור
כדי שהחסה תישמר היטב, השרו אותה לכמה דקות ונקו אותה באופן יסודי יסודי, לאחר מכן הכניסו אותה למקרר, אך הקפידו להפריד את העלים מהמים למניעת רטיבות מיותרת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו