את רוטב הסויה רובנו רגילים להוסיף לסושי או למוקפץ, אבל יש מי שמאסו בשימוש הגנרי ברוטב הפופולארי והחליטו להיות הרפתקניים ולשלב אותו במנות אחרות כולל כאלו שכנראה לא הייתם חושבים עליהן.
אז לפני שנציג בפניכם את השימושים היצירתיים של הסויה, הנה תקציר אודות חומר הגלם - רוטב הסויה מיוצר מפולי סויה, דגנים קלויים (לרוב חיטה), מים ומלח שמותססים על ידי עובש.
הוא נפוץ מאוד ואפילו חיפוש פשוט בטיקטוק של ההאשטאג "Soysauce" יעלה יותר מ-600 מיליון צפיות בשלל סרטונים.
עכשיו, שימו לרגע בצד את האהבה לסושי או למוקפץ ותפתחו את בלוטות הטעם לחוויה קולינרית חדשה.
רוטב סויה שוקולדי
לשילוב הזה אחראית חברת המזון היפנית טקטה, יצרנית מותג רוטב הסויה המפורסם "ימטקה", שהמטה שלה ממוקם במחוז "פוקואוקה". בנוסף לרוטב המפורסם הזה היא מייצרת גם רוטב סויה מבושם בטעם שוקולד.
בחברה, שהוקמה בשנת 1896, משווקים את רוטב הסויה השוקולדי הייחודי בבקבוקים של 200 מ"ל. למרות שהוא לכאורה מתוק ובטעם שוקולד, הוא מומלץ לשימוש במנות של צלי בשר וקארי.
View this post on Instagram
רוטב סויה לגלידה
"Ice Cream Shoyu" או רוטב סויה לגלידה כפי שהוא מכונה, מיוצר על ידי מבשלת הסויה מיצוווה המבוססת ביפן.
רוטב הגלידה מכיל כמות קטנה של מלח וכמות נדיבה של ממתיקים, אך עדיין שומר על הטעם המוכר של רוטב הסויה המקורי, כך מצהירים בחברה.
So I had shoyu flavored ice cream pic.twitter.com/deqp0fwVqi
— Koe-tah-nee 鴻谷 (@kylecottony) July 20, 2014
רוטב סויה ללחם
יצרנית רוטב הסויה "נקמורה שויו" פיתחה את הפנקקה שויו - רוטב סויה המיועד ללחם.
נשיא החברה, שמספר שגם לפני פיתוח המוצר החדש נהג לאכול לחם עם כמה טיפות מרוטב הסויה האהוב עליו, פיתח את המוצר מכיוון שרצה רוטב סויה המיועד ללחם להנאת הכלל ולא רק להנאתו האישית.
הרוטב מומתק עם סוכר ומיץ תפוחים, ויש לו טעם המזכיר סירופ מייפל עם ארומה פירותית.
@diveintojapan
חמאת סויה
את החמאה הסטנדרטית אפשר, לדברי פודיז מיטיבי לכת, לשדרג עם סויה. בגרסה אחת של המתכון, לוקחים חמאה, מערבבים עם סויה ומתבלים עם פלפל קאיין, ג'ינג'ר או אבקת שום.
@testkitchenטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו