מתחפשים כל השנה: המאכלים האלה - הם לא באמת מה שחשבתם

מהו הסוד הכמוס של היצרניות מאחורי שמן כמהין ומה לא מספרים לנו על סירופ מייפל • איזו מנה התחפשה לאחרונה לטוסט ואיזו לצ'יפס? • הפרטים מפתיעים

שמן כמהין. צילום: Getty Images

את הביצה שהתחפשה כולנו מכירים מהספר המצליח, אבל היא ממש לא המזון היחיד עם אלטר אגו שנדמה לכם שאתם מכירים ואז פתאום מגלים שמדובר במשהו אחר לגמרי. מהם המאכלים שעושים לכם פורים בצלחת ומתחפשים למנה אחרת לחלוטין כל השנה? ריכזנו כמה מהם.

המנה שהתחפשה: טרטר סלק

     

View this post on Instagram

           

A post shared by j e f e d w a r d s (@fwords)

ההשראה: סטייק טרטר

     

View this post on Instagram

           

A post shared by ZENZERO Restaurant & Wine Bar (@zenzerokl)

אם תרצו, זו מנה מנצחת עבור מי שחושק בסטייק טרטר אמיתי אבל לא יכול לפנק את בלוטות הטעם בכזו כי הוא צמחוני או טבעוני. המנה הזו היא מה ששפים יצרו כאלטרנטיבה צמחונית למנה המקורית הפופולרית.

המנה שהתחפשה: קוויאר מלון

קוויאר מלון, צילום: Getty Images

ההשראה: קוויאר

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Caviar Kaspia at The Mark (@caviarkaspiany)

המנה הייחודית הזו היא אחת מיני רבות פרי מוחו הקודח של השף הספרדי פראן אדריה, שהקים את מסעדת "אל בולי" בברצלונה, שנסגרה בשנת 2011 ונפתחה מחדש בשנת 2023 כמוזיאון. ההשראה היא כמובן הקוויאר המוכר המבוסס על ביצי דגים, רק שבמקום ביצי דגים תגלו בצלחת שלכם פניני מלון. 

בכדי ליצור את "פניני" המלון דמויי הקוויאר, אדריה ערבב מיץ מלון עם נתרן אלגינט באמצעות בלנדר מוט ואז טפטף את התערובת שהתקבלה בזהירות רבה ל"אמבט סידן" (שנוצר באמצעות ערבוב של מים וסידן כלורידי) באמצעות מזרק. לאחר מכן שטף את הסידן והגיש את ה"קוויאר". 

המנה שהתחפשה: גלידת בשר סאנדיי

ההשראה: גלידת סאנדיי

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Sundae Ice Cream (@sundae.artisan.icecream)

את מנת הגלידה הפופולרית המתוקה, מחליפה במקרה הזה על הצלחת גרסה שומנית ובשרית. המנה עשויה מרצועות בשר עם מנה נדיבה של מחית תפוחי אדמה המדמה את שכבת הגלידה כמובן. את סירופ השוקולד מחליף רוטב ואת הדובדבן לקישוט מחליפה עגבניית שרי.

המנה שהתחפשה: שמן כמהין

שמן כמהין, צילום: Getty Images

ההשראה: פטריות כמהין

פטריות כמהין, צילום: Getty Images

לקחתם הלוואה והצלחתם לרכוש בקבוק שמן כמהין? אז כמעט ברכותינו. לצערנו, רוב הסיכויים שקניתם שמן מזויף. כמהין נחשבות לפטריות היקרות בעולם עם עלות של אלפי דולרים לעיתים לק"ג.

מה שמוכרים לרוב בהבטחה לשמן כמהין אורגינלי למעשה יוצר במעבדה והוא שילוב של שמן זית או שמן חמניות בתוספת תרכובות ארומטיות סינתטיות. 

המנה שהתחפשה: סירופ פנקייק

סירופ מייפל מזויף, צילום: אתר צ'לסי

ההשראה: סירופ מייפל אמיתי

     

View this post on Instagram

           

A post shared by NaturalOrganicWholefoodsMarket (@nowmarket.id)

תהליך ההפקה של סירופ המייפל מורכב ולכן גם יגיע עם תווית מחיר גבוהה. 30-45 ליטרים של נוזל היא הכמות המופקת מעץ אדר בוגר אחד במהלך עונה שלמה והיא מספיקה להפקת ליטר אחד בלבד של בקבוק סירופ מייפל.

תהליך ההפקה הארוך והיקר הביא לפיתוחם של חיקויים רבים (מוכרים ומוצלחים יותר או פחות) ואלה עשויים ממרכיבים תעשייתיים: סירופ גלוקוזה, מייצב צמחי, צבע מאכל, חומרים משמרים, חומרי טעם וריח, פוספט ועוד.

סירופ מייפל טהור לעומת זאת (שיגיע עם תווית שמצהירה 100% טהור) יכיל מעט סידן, אשלגן, מגנזיום, ברזל, אבץ, חומצות אמינו, חומצה פולית וויטמיני B. 

המנה שהתחפשה: עוגת טוסט

עוגת טוסט, צילום: yummly

ההשראה: טוסט גבינה צהובה 

     

View this post on Instagram

           

A post shared by COSORI (@cosoricooks)

טוסט גבינה צהובה עם חוטים נמתחים של גבינה מבעבעת רותחת הוא מנה אהובה על רבים, אבל תאמינו או לא, מה שאתם רואים פה לפניכם ונראה ממש כמו הדבר האמיתי, לא קרוב לזה אפילו והוא בכלל קינוח. כן, קינוח וגם כזה שקל להכנה. 

כל מה שצריך כדי להכין אותו היא עוגת ספוג שחותכים בצורה של שתי פרוסות טוסט משולשות ואלו תשמשנה כבסיס למנה. 

את המילוי שידמה את הגבינה הצהובה תשיגו מערבוב של צבע מאכל צהוב ואדום בתוך קרם חמאה, עד לקבלת מרקם וצבע המזכירים את המילוי הגבינתי של הטוסט המקורי. 

עכשיו כל שנותר הוא למרוח את הקרם בין שתי פרוסות העוגה, להגיש לחברים ולמשפחה ולצפות בהנאה בתגובות המופתעות שלהם.

המנה שהתחפשה: עוגת לימון ומחית מנגו

ההשראה: טוסט ביצת עין

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Bottega Ristorante (@bottegaristorante)

החדשות הרעות בקשר למנה הזו הן שאם חשקה קיבתכם בטוסט ביצת עין וזה נראה לכם כל כך מעורר תיאבון שאתם כבר מרגישים את הריר בזווית הפה, אז צר לנו - עבדו עליכם. זה לא טוסט וזו לא ביצה. 

החדשות הטובות -  אם אתם חובבי מתוק זה קינוח טעים במיוחד. אז ממה זה בעצם מורכב? הטוסט הוא למעשה פרוסה של עוגת לימון וביצת העין היא שליכטה של קצפת שבמרכזה מניחים בזהירות עיגול של מחית מנגו. פשוט, קל וטעים.

המנה שהתחפשה: אצבעות עוגיות עם ריבה וקצפת

אצבעות עוגיות בצורת צ'יפס, צילום: diaryofamadhausfrau

ההשראה: צ'יפס קטשופ ומיונז

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Hospitality U of G (@hospitalityuofg)

גם פה, טוב ביס בשפתיים ממראה עיניים כי מה שאתם רואים זה לגמרי לא מה שאתם מקבלים. 

הצ'יפס שבצלחת הוא למעשה עוגיות מבצק פשוט, חתוכות בצורה של "אצבעות". הקטשופ הוא ריבת פטל ואילו המיונז הוא קצפת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר