אחרי שכבר חשבנו שראינו את אוזן ההמן בכל גרסה וצורה אפשרית שעולה על הדעת, הבלוגרית, שירן מתתיהו, הצליחה להפתיע גם אותנו. לפני ימים אחדים היא חידשה את המתכון המסורתי עם רעיון מקורי אותו היא שילבה עם אחד הטרנדים הקולינרים החמים שקמו לאחרונה והכירה לנו לראשונה את עוגיות אוזני ההמן המגולגלות.
"אנשים ממש אהבו את הרעיון. היו המון שיתופים ותגובות. אנשים כתבו לי שהרעיון גאוני", היא אומרת בהתלהבות כשאנחנו שואלים על הריקושטים שקיבלה מצד גולשים ברשתות החברתיות בהן היא פעילה מאוד. בין הגולשים שהגיבו, היו גם כמה סקפטיים לגבי השינוי. "אבל זה לא מגולגלות זה משולשות", כתבה אחת הגולשות. אחרת הגיבה: "היית פשוט מכינה אוזני המן". גולשים אחרים התלהבו. "ראיתי באינסטגרם, שמרתי באינסטגרם. ראיתי פה, שמרתי גם פה", כתב אחד. אחרת הגיבה: "רק צריך שמישהו יכין לי את זה".
הצגת פוסט זה באינסטגרם
איך עלה הרעיון?
"בתקופה האחרונה המגולגלות הפכו לטרנד של ממש וכל הרשת מוצפת. אני הכי אוהבת טרנדים ואוהבת לקחת אותם למקום שלי. אז לקראת פורים - חיברתי בין הטרנד לחג וקיבלתי מגולגלות אוזני המן".
איזה עוד מתכונים מפתיעים יש לך בקנה?
"היום (שני) עולה מתכון לא פחות מוצלח בעיניי של אוזני המן שמכינים מכדורי שוקולד, ללא אפיה. משהו קליל, שכולם יכולים להכין, ומי לא אוהבת כדורי שוקולד?".
המתכון של שירן מתתיהו לאוזני המן מגולגלות
רכיבים:
לשני גלילי אוזני המן (כמות העוגיות בהתאם לעובי החיתוך)
200 גם חמאה קרה או נטורינה (לפרווה) חתוכה לקוביות קטנות
100 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר
280 גרם (שתי כוסות) קמח
קורט מלח
2 חלמונים
2 כפות חלב או מים
חצי כפית מחית או תמצית וניל
למילוי:
נוטלה או כל ממרח אחר שאוהבים
אופן ההכנה:
- למעבד מזון מוסיפים קמח, קוביות חמאה קרה, מלח, ואבקת סוכר ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי.
- מוסיפים חלמונים, חלב ותמצית וניל. ממשיכים לעבד עד שנוצרים כדורי בצק גדולים (חשוב לא לעבד יתר על המידה על מנת להבטיח את פריכות הבצק).
- מחלקים את הבצק לשניים.
- מניחים את הבצק בין שני ניירות אפיה ומקפלים את השוליים.
- מרדדים את הבצק למלבן מושלם.
- מכניסים למקפיא ל-5 דקות.
- מסירים את נייר האפייה העליון, מורחים מעל שכבת הבצק ממרח נוטלה באופן אחיד (יש להימנע ממריחת שכבה עבה מדי) ומגלגלים לגליל.
- בעזרת הידיים יוצרים צורה של משלוש ומכניסים למקפיא לרבע שעה.
- פעולה זו תסייע לחיתוך מדויק של אוזני ההמן.
- חותכים למשולשים בעובי סנטימטר.
- מניחים בתבנית ושומרים על רווחים בין העוגיות.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ואופים כ-8-10 דקות. העוגייה לא אמורה להשחים.
- מצננים לגמרי לפני שנוגעים.
- שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד חמישה ימים או במקפיא עד שלושה שבועות.