הדובדבן שבגבינה
מדי אביב, בין מרץ למאי, מציינים ביפן את עונת פריחת הדובדבן ("סאקורה"). זה אומר שבנוסף להמוני התיירים המגיעים להתפעם ממעטה עלי הכותרת הוורודים שמכסה את הגנים והפארקים, חברות ומותגים רבים משיקים מטעמים תואמים. הפעם גם דומינו'ס פיצה מצטרפת לטרנד, ומציגה בארץ השמש עולה את "פיצת הסאקורה" שלה.
מדובר במוצר שרוכב על הגבול הדק שבין פיצת גבינה רגילה לבין קינוח, שכן הקראסט של הפיצה ממולא בגבינה ובשוקולד בטעם סאקורה. תוסיפו לזה 50 אחוז יותר גבינת מוצרלה מהרגיל - ועכשיו מגיע הדובדבן האמיתי שבקצפת, כאילו ליטרלי: בתוך המוצרלה עצמה מעורבבת כמות נדיבה של חלב מרוכז וממותק. תותים וכדורי טפיוקה ורודים בטעם סאקורה (כמו במשקה בובה) מעטרים את הפיצה מלמעלה. הכל מגיע בתוך קופסה פרחונית בעליל, ויש גם מנת צד תואמת: כדורי מוצרלה ורדרדים ופריכים בטעם סאקורה. אוי, אם רק כדורי מוצרלה היו צומחים על העצים...
מה רוצה התולעת?
אוראו עם תולעים, מישהו? לפני שאתם מעקמים את האף, תקראו עד הסוף.
מותג עוגיות הסנדוויץ' האמריקני תמיד משתדל לחדש במהדורות מיוחדות ובטעמים לא שגרתיים, והפעם על הכוונת: עוגת בוץ (או באנגלית: Dirt Cake). הקינוח המושחת המקורי, שמקורו במרכז ארה"ב ואהוב בקרב ילדים, עשוי בדרך כלל משכבות של פודינג וניל ו/או שוקולד, שברי עוגיות אוראו חומות (שמסמלים אדמה או בוץ) וטופינג של נחשי-תולעי גומי צבעוניים - כי זה מה שתקבלו אם תחפרו בבוץ אמיתי, לא?
אז באוראו החליטו להצדיע לקינוח האייקוני עם טעם "נוסטלגי" של שתי עוגיות שוקולד כשביניהן שכבות קרם בטעם בראוניז ובטעם שוקולד, ומעט פצפוצי עוגיות בשביל הקראנץ'. האכזבה המרה, מבחינתנו לפחות, מגיעה בגזרת התולעים: במקום לשלב בעוגייה החדשה פיסות סוכיות גומי אמיתיות ולהביא אותה בשיחוק שלא נראה כמותו אי פעם, הסתפקו באוראו בפיזור סוכריות יום הולדת פושטיות צבעוניות "בהשראת תולעי גומי" מעל העוגייה - כך לדברי החברה - שפספסה לטעמנו את הפואנטה. טוב, איפה את החפירה שלנו? הלכנו לקחת דברים לידיים.
רוטב שאי אפשר לסרב לו
נחסוך ברשותכם את משחקי המילים המיותרים, כי עם מאפיונרים לא מתעסקים ואנחנו רוצים לשמור על מצב צבירה אל דנטה. בהיינץ' - אלה מהקטשופ כמובן - חברו לאולפני פארמונט והשיקו בבריטניה, למשך חמישה שבועות בלבד, רוטב פסטה בהשראת סרטי "הסנדק".
הרכיבים, אגב, לא נבחרו באקראי, שכן מדובר בפריטים שפיטר קלמזנה (ריצ'רד קסטלנו) מנה בפני מייקל קורליאונה (אל פצ'ינו) כשלימד אותו בסרט להכין את רוטב הפסטה המושלם. יש לנו פה עגבניות בשלות, שמן זית, שום, מעט סוכר - וסגרתם מהדורה מוגבלת מהסרטים.
ועוד בענייני היינץ, הפעם בארה"ב (המוצר כבר זמין בבריטניה בגרסה מעט שונה): קטשופ בטעם מלפפון חמוץ. אמיתי לגמרי. מכיוון ש-73 אחוזים מהאמריקנים הודו שהם אוהבים טעם של מלפפון חמוץ - כך לפי סקר שערכה היינץ' - אז זה מה שיצא להם. ואנחנו מדברים פה על הוריאציה הפחות אטרקטיבית עם השמיר, לא הנקי עם המלח, כן? לכו תבינו.
זוכרים את WcDonald’s?
עדכון מעמדת הטיגון: רוטב ה-WcDonald’s החדש והפיקטני של מקדונלד'ס לנאגטס, שפותח בהשראת טרנד האנימה עליו דיווחנו בשבוע שעבר, נחת בישראל וזמין החל מהיום (ראשון) לטבילה בסניפי הרשת. בנוסף לרוטב, תוכלו להתארגן על ארוחה במהדורה מוגבלת שכוללת גם צ'יפס גדול, שתייה גדולה ועשרה נאגטס פריכים שמוגשים באריזת Wcdonald’s מיוחדת הישר מיקום האנימה האלטרנטיבי (58 שקלים) - ויש גם סדרת אנימה אמיתית באתר הבית של הרשת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו