מאז שמכשיר המיקרוגל הומצא בשנת 1945, הוא הקל על רבים שרצו לחמם את האוכל שלהם במהירות. ובכל זאת, ישנם רבים המתנגדים לחימום מזון במיקרוגל – במיוחד כשמדובר בשאריות עוף.
זה לא משנה אם אתם אוכלים חזה עוף שנאפה תחילה בתנור, כנפיים מטוגנות וקריספיות או איזה שניצל עסיסי ששמרתם במקרר מזה כמה ימים – אתם חייבים להימנע מכך. הסיבה לדבר נובעת מכך שחימום במיקרוגל של עוף על שלל גרסאותיו, מייבש אותו וגורם למרקם שלו להיות צמיגי.
הדבר קורה מכיוון שכשהעוף, הכולל לחות רבה, מוכנס לתוך מיקרוגל, המבנה המולקולרי שלו משתנה – מה שגורם לכך שהמרקם שלו מתקשה. העוף מתחמם במכשיר לטמפרטורה כל כך גבוהה, עד שהוא משנה את החלבונים שבמנה וגורם ללחות לצאת מהמנה. אלה, בתורם, משנים את המרקם והטעם של העוף.
אם אתם בכל זאת רוצים לחמם את העוף שלכם, כדאי לעשות זאת על הכיריים או בתוך תנור. אם בחרתם בכיריים, חתכו את העוף לחלקים קטנים על מנת לזרז את התהליך, הוסיפו מעט ציר בשר, מים או שמן לתחתית המחבת, חממו אותה מעט – ואז הוסיפו את העוף. הקפידו לחמם על עוצמה בינונית (וכמובן, היזהרו שלא תחממו אותו יותר מדי, כדי שלא ייהרס).
בחרתם בתנור? זה פשוט: חממו אותו ל-180 מעלות צלזיוס, הכניסו את העוף בכלי מתאים לתוך המכשיר, כסו אותו בנייר כסף – והשאירו אותו בפנים עד שהוא יתחמם למידה המספקת.