למה כולם התחילו להפוך את הקרואסון לשטוח? הכל על הטרנד המתפצח

אפשר לצפות אותו בקרמל ובשוקולד, ליצור באמצעותו כריכים או להניח עליו ביצה עלומה • כן, יש הרבה סיבות לרדד את המאפה הצרפתי המסורתי - וברבות מהן תיתקלו בימים אלה ברשת • "זו דרך חדשה לגמרי לאפות קרואסון", אומרת מנהלת מקום שמוכר את המוצר

קרואסון שטוח. צילום: נוצר באמצעות הבינה המלאכותית של בינג

הקרואסון השטוח כבש בסערה את הרשתות החברתיות והפך לאחד הטרנדים הקולינריים המדוברים ביותר ברחבי העולם.

הקלאסיקה הצרפתית, שתיעוד שלה ניתן למצוא כבר במאה ה- 13, קיבלה במסגרת הטרנד תפנית לא צפויה והפכה, למעשה, למאפה שטוח עם מרקם מתפצח וקריספי, ששונה לגמרי מזה המקורי.

הטכניקה להכנת הקינוח, כך לפי סרטוני הטיקטוק, פשוטה למדי, כך שכל אחד יכול לנסות אותה בבית.

@tastyuk#foodtok#easyrecipe#flatcroissant#croissant#fyp♬ Lofi Vibes - Gentle State

אז איפה ניתן להשיג את הקרואסון הוויראלי ואיך מכינים אותו בגרסה הביתית?

האמת היא שבקוריאה הוא פופולרי במיוחד. בשאר רחבי העולם, אחד המקומות הבודדים שבהם ניתן לרכוש אותו בימים אלה בצורתו המשוטחת הוא מאפייה בקליפורניה בשם "ALEXANDER'S PATISSERIE".

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Kimball & Monica | Bay Area Foodies 𓌉◯𓇋‎‏ (@‏‎kimoni.eatss‎‏)‎‏

בעמוד האינסטגרם של המאפייה מציעים את התופין מצופה בשני ציפויים צבעוניים: תות ומנגו. קלייר צ'ן, מנהלת המקום, נשאלה למה היא החליטה למכור את המוצר במאפייה והסבירה: "הקרואסון השטוח הוא לא ניסיון לרדוף אחרי תהילה ויראלית. תהליך הכנת קרואסונים שטוחים אינו רק רידוד. זוהי דרך חדשה לגמרי לאפיית הקרואסון", הוסיפה.

למרות טענתה של צ'ן כי לא מדובר רק ברידוד הקרואסונים, ברשת עולים עוד ועוד ניסיונות להכנת קרואסון שטוח. חלקם פשוטים לעשייה ולא מצריכים כישורי אפייה מיוחדים. אז עד שהקרואסון הוויראלי (אין לנו ספק בכך) יגיע גם לישראל, איך בדיוק עושים את זה הום מייד?

@thespruceeats#crispycroissant#croissant#foodtiktok♬ Novacane - LRN Slime & Shiloh Dynasty

מצרכים וכלי מטבח להכנת קרואסון שטוח ומקורמל:

קרואסון או כמה קרואסונים קנויים
מערוך לרידוד
מחבת
קוביות חמאה כמספר הקרואסונים
דבש לפי הטעם

אופן ההכנה:

מרדדים את הקרואסון לרמת הדקיקות הרצויה והאפשרית.
לתוך מחבת חמה מוסיפים קוביית חמאה ודבש וממיסים יחד.
מוסיפים את הקרואסון המרודד ומטגנים אותו משני צדדיו.
בזמן הטיגון מועכים את הקרואסון באמצעות רחת טיגון.
מוציאים כשהמאפה מזהיב והופך קריספי.

דרך נוספת להכין את הקרואסון השטוח היא פשוט לרדד את הקרואסון הקנוי, להניחו בין שתי תבניות אפייה, ולאפות עד להשחמה. לאחר מכן תוכלו לצפות את הקרואסון בכל ציפוי העולה על רוחכם וחשקה בו נפשכם.

בתיאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר