איטלקי שמזכיר סושי: זה מה שחשבנו על הפיצות החדשות של יובל בן נריה

השף המוערך הוציא יחד עם הפיצרייה "לה טיגרה" הפלורטינית מנות על טהרת הדגים • הרעיון, שבתחילה נשמע קצת חריג ומרתיע, התברר כלא פחות מהברקה • אוהבי דגים - זה בשבילכם

ירון סגל ויובל בן נריה מציגים שפיצה ושיתוף פעולה. צילום: אפיק גבאי

לדגים יש מקום של כבוד בקולינריה הישראלית, בעיקר על שולחן השבת, בחגים ובמסעדות ייעודיות, אבל הרעיון של פיצה עם תוספות שמגיעות מהים הוא לא פחות מחריג בנוף. על כן שיתוף הפעולה בין לה טיגרה - פיצרייה אופנתית בשכונת פלורנטין בדרום תל אביב שזכתה עד היום לשפע מחמאות, ובין ימה - הקצבייה הימית של השף יובל בן נריה - הרים גבה ועורר את הסקרנות שלנו.

המחשבה על דגים כתוספת לפיצה העלתה אומנם זיכרונות לא נעימים אודות נתחי טונה מקופסת שימורים שמונחים על פיצה ממרכזים מסחריים, אבל החוויה בלה טיגרה הייתה ההפך הקולינרי המוחלט.

לומדים דגים, עושים פיצה. יובל בן נריה וירון סגל, צילום: אפיק גבאי

ירון סגל, הבעלים והשף התזזיתי של לה טיגרה, סיפר ששיתוף הפעולה החל בתור התנסות משותפת שלו ושל יובל בן נריה עם דגים. הוא והשף עבדו יחד על מתכונים שקולעים לחיך שלו עצמו. "אני עצמי לא ממש אוכל דגים נאים, והחוויה ממש פתחה אותי לטעמים ולמרקמים, והראתה לי כמה אפשר לעשות", מספר סגל בכנות.

התוצאה של המחשבה והעבודה המשותפת מורגשת במנות. כחלק משיתוף הפעולה מציע המקום בסך הכל שלוש מנות לחובבי הים, מנה ראשונה אחת ושתי פיצות. המנה הראשונה היא סשימי טונה בלו פין (62 שקלים) המוגשת עם פונזו הדרים יפני ובצל ירוק. במנה מורגשת היטב היד של יובל בן נריה, עם הטעמים האסיתיים, אך יותר מכך, מורגשת האיכות הבלתי מתפשרת של חומר הגלם. סגל מספר שהוא נוסע באופנוע שלו מדי בוקר להביא את הדגים מימה, הסמוכה מאוד למסעדה, והטריות בהחלטת מורגשת. קצת מוזר להגיד שהסשימי הכי טעים שאכלתי בעת האחרונה הוגש לי דווקא בפיצרייה.

     

View this post on Instagram

           

A post shared by 𝗥𝗼𝗻𝗶 𝗖𝗼𝗵𝗲𝗻 | רוני כהן | 𝙵𝚘𝚘𝚍 𝙱𝚕𝚘𝚐 (@ronis_recipes)

אחרי הסשימי, עברנו מיד לסיבה לשמה התכנסנו, הפיצות. הפיצה הראשונה שדגמנו הייתה ימה סלמון (108 ₪) , עם סלמון נא, איקורה בזוקה, גבינת שמנת, חזרת לבנה ודבש. השילוב של דג נא וביצי סלמון היה מרענן ולכל ביס של הפיצה היה אפטר טייסט עמוק שהזכיר סושי איכותי. עבור מי שאוהב את הטעמים, זוהי דרך חדשה לגמרי לטעום פיצה.

הפיצה השנייה שהגיעה לשולחן נקראה "ימה טורו הימאצ'י" (98 שלקים). הפיצה כוללת  קרם תירס גילי, פרמזן, רוטב עגבניות סאן מרזנו, שמן זית, צ'ילי ירוק, טורו האמאצ'י, מוצרלה מקמפאניה, איולי ווסאבי, עירית ושערות אצת נורי. בניגוד לקודמתה, בה הוגש הדג נא, הפעם הדג נאפה עם הפיצה והטעם העז של דג ההימאצ'י, דג ים מהאוקיינוס השקט, נכנסים עמוק לתוך הפיצה ונותנים לה טעם חזק ומורגש של תבשיל דגים. הדג עצמו נמצא בתנור של לה טיגרה לזמן קצר בלבד ונתחי הדג על הפיצה עסיסיים וגם בהם מורגשת הטריות של חומר הגלם. יחד עם הבצק המעולה שיוצא מהתנור המנומר של הפיצרייה ומעניק לה את שמה, מדובר במנה מנצחת.

 
גזורים על פיצה עם דגים, צילום: אפיק גבאי

מלבד שלושת המנות שהוליד שיתוף הפעולה ניתן להזמין גם מהתפריט הקבוע של לה טיגרה כך שגם אלו הנמנעים מדגים ימצאו לעצמם פיצה ומנות ראשונות לרוחם. לצד שיתוף הפעולה הימי והפיצות הנפוליטניות, לה טיגרה מציעה גם תפריט אלכוהול מעניין עם שני קוקטיילים שמגיעים ישירות מהברז, כמו אפרול שפריץ נהדר וג'ין בזיל מדויק ואווירה שמתאימה לערב אינטימי או דייט.  

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר