למעלה מארבעה חודשים עמד כפר הנופש הקסום בקיבוץ עין זיוון ריק ומיותם. אירועי השביעי באוקטובר הרחיקו את הנופשים והשאירו את מפעלי התיירות והקולינריה שוממים. אבל למען האמת, הקיבוץ ממוקם בתוך בועה גולנית מבודדת ושקטה. נעים כאן ושלו, גם בימי החורף הסוערים, כשהגשם ניתך והאזור כולו יושב בתוך ענן סמיך – שלווה מבורכת שוררת כאן.
בימים אלה, נפתח כפר הנופש לאורחים ועמו התעוררה זרימת הקהל אל המוסדות הקולינריים של הקיבוץ. גם שינויים קלים שמחים ומבורכים נעשו בהם בעקבות אילוצי המצב.
בוקר טוב עולם
הארוחה בכפר
שווה להתעכב רגע גם על ארוחת הבוקר לנופשים בבקטות, בין השאר כי היא מוגשת בלוקיישן חדש ומפתיע. החומוסייה הנהדרת שסמוכה למתחם, פותחת בימים אלו את שעריה לאורחים עם בוקר ומציעה מטעמים טריים ואיכותיים שפרושים בצנעה מזמינה על דלפק המסעדה. על השולחן תונח גם חלה טרייה וחמימה של רוני ואביעד – האופים של עין זיוון, מקושקשת עסיסית ושקשוקה ריחנית, טחינה סמיכה, סלסת עגבניות פיקנטית, קצת חריף, טפנד וכמה סוגי גבינות, ירקות קצוצים דק דק וטרי טרי.
לצד מכונת הקפה בה מכינים סוגי קפה מגוונים, ממוקמת עוגה ביתית מאפה ידיה של זוגתו של רותם, איש החומוס מעין זיוון. כדאי לטעום גם מצנצנות הריבה – נקטרינות ותפוז, תוצרת בית. יש גם דגני בוקר, גרנולה ועוד. בתום ארוחת הבוקר ואחרי השעה 10:00 חוזר המקום להיות החומוסיה האהובה של עין זיוון.
החומוסייה
התפריט של החומוסייה התרחב וגדל, אף הוא בצו השעה והתקופה. מלבד מנות החומוס המשובחות המוכרות – מוגשים במקום גם מעדנים דרוזיים מהשכנים בגולן או סיגר ממולא בשלל פטריות פרימורדיה של אלכס מטפח הפטריות מקיבוץ. וכמובן, שחייבים לטעום חומוס! כמו: המנה הוורודה עם טחינת סלק, בצל מוחמץ, שום קונפי וקריספי בצל; "מסיבחה" - מסבחה, ביצה, קרוטוני פיתה וקרם עגבניות פיקנטי; חומוס בוריקה – עם בוריקת ביצה נוזלית מעל החומוס. לצד כל זה אפשר להנות גם מביסים כיפיים של ירקות כמו קראנץ׳ כרובית עם איולי, צ׳יפס תפוחי אדמה וסלטים למיניהם.
יקב פלטר
בימי החורף הקרים, אין כמו ליהנות מטעימת יין ביקב. שם, בתוך חלל היקב וסביב חביות עץ שהוסבו לשולחנות - חמים, נעים וטעים. השולחנות מעוטרים בפרחים, תנורי חימום פזורים מסביב, רעש טיפות הגשם הופך קסום והיין נמזג בשפע. אפשר ומומלץ לטעום את מגש הגבינות שמציע המקום, הן טובות ומתאימות בדיוק רב ומעודן ליינות. לעיתים גם מתארח כאן תום הפיציולו ואופה פיצות נפוליטניות נפלאות בטאבון שבחוץ. לצד מטבח החוץ המאולתר ישנה גם חנות בוטיק של היקב. תוצרת מקומית, פריטי עיצוב, שכיות חמדה וכמובן יינות ותזקיקים של פלטר נמצאים בה.
החושה
החושה של האופים רוני ואביעד, היא המקום להיות בו בבוקר יום שישי. עם הכניסה אל הבקתה העתיקה אפשר להתענג על ריחות אפייה משכרים. המדפים מלאים לחמי מחמצת שונים וחלות קלועות ומפתות. יש גם עוגות בחושות ושמרים של בית ואת הסינבון המהולל של השניים.
פיצה די קואליטה
בילוי טעים נוסף הוא פיצה די קואליטה - הפוד טראק הממוקם ממש מול משרד הקבלה של כפר הנופש. הפיצות בו נאפות במקום ונותנות יופי של מענה גם לאורחים המבקשים לזלול משהו בחדר או על המדשאה הגדולה כשהשמש יוצאת.
יקב בהט
למבקשים בילוי כשר וטעים, יקב בהט המשפחתי פתוח לקהל ומציע טעימת יינות וליקרים לצד מנות אוכל כמו המבורגרים, נקניקיות ועוד, שכיף לזלול יחד עם אלכוהול. אפשר גם לערוך ביקור מודרך ביקב.
ממלכת הפטריות פרימורדיה
מי שמעוניין גם ללמוד ולהרחיב את הידע הגסטרונומי שלו, מוזמן לבקר אצל אלכס בממלכת הפטריות המקומית, פרימורדיה. כאן יספר אלכס בדקדקנות ובידענות רבה על תהליך גידול הפטריות המיוחדות שלו, כמו: רעמת הארייה, פטריות צדפה למיניהן, צ׳סטנאט ועוד. את התוצרת של אלכס, ניתן לטעום בשני עסקים מקומיים – החומוסייה ובית המאפה מטרלו.
מטרלו
אפרופו מטרלו, המאפייה הנחשקת שהיא מעוז פחמימות ידוע, יוצאת אל העיר הגדולה - תל אביב, לפופ אפ של חודש ימים במתחם שרונה מרקט.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו