כאילו שהדרמה בארמון המלוכה לא מספיקה לבריטים - הרחק מעבר לים - ביבשת שבה הביג מק הוא המלך, יש מי שמנסה, כך נדמה, לגרום לביג בן לחדול מלתקתק מרוב הלם. מדובר במדענית בריטית, שברוב חוצפתה מתעקשת להתערב לבריטים ביהלום המלכותי - כוסות התה.
ראשיתה של הסערה (בכוס התה, כמה מתבקש) היא בספר שפרסמה מישל פרנקל, פרופסורית לכימיה מקולג' ברין מאוור בפנסילבניה ארה"ב, שבו טענה בין היתר כי ממחקר שערכה עולה כי לכוס התה המושלמת צריך להוסיף מעט לימון סחוט וקורט מלח.
הקביעה הזו הובילה לתגובות רמות ואף להתערבות של השגרירות האמריקנית בלונדון. זו פרסמה התייחסות רשמית ברשת X (טוויטר לשעבר) לסוגייה וצייצה: "לא נוכל לעמוד מנגד כאשר הצעה מזעזעת כל כך מאיימת על יסוד היחסים המיוחדים בינינו".
An important statement on the latest tea controversy. 🇺🇸🇬🇧 pic.twitter.com/HZFfSCl9sD
— U.S. Embassy London (@USAinUK) January 24, 2024
עוד הוסיפו: "אנו מבקשים להבטיח לאנשי הממלכה הטובים כי ההצעה, שלא תעלה על הדעת, להוסיף מלח למשקה הלאומי של בריטניה, אינה חלק ממדיניות אמריקנית רשמית ולעולם לא תהיה".
פרנקל אגב לא הסתפקה בהצעה להוסיף מלח לכוס התה, ומתעקשת כי גם אשכולית היא תוספת משדרגת, כשלדבריה המיץ בפרי ההדר מאריך את השפעות הקפאין על הגוף.
אלא שפרנקל אינה לבדה בהצעות הלא סטנדרטיות שלה לשדרוג כוס התה, ומסתבר שישנן לא מעט תוספות אחרות שאנשים בוחרים לשים במשקה היקר כ"כ לליבם של הבריטים. חלקן עוד עוברות חלק בגרון, אבל כמה מהן יגרמו לכם כנראה להשפריץ את התה מהאף.
ההצעות שישדרגו לכם את כוס התה
סירופ מייפל
לדברי החובבים אותו, הוא מוסיף טעם מתקתק שמשתלב היטב עם הטעם של משקה התה הבסיסי.
חמאה
אם כבר זו נמצאת על השולחן בסמוך לסקונס, למה לא למקסם את השימוש בה ולהוסיף אותה גם לכוס התה? נשמע מוזר ולא בריא, אבל מסתבר שהשילוב נפוץ הרבה יותר ממה שנדמה. הוא לא חדש כלל ומקורו בקרב אנשי ההימלאיה.
שם נעשה בעבר הרחוק שימוש בחמאה שהופקה מחלב של יאק (בהמת משא טיבטית), אך היום נהוג להשתמש בחמאה המופקת בעיקר מחלב פרות. במסעדות טיבטיות רבות בבריטניה מגישים תה עם חמאה בסוף הארוחה. מי שמתנגד לתוספת הזו טוען שהיא מעניקה לתה צבע חיוור המזכיר קיא.
פלפל שחור
יש שאוהבים לתבל את המשקה עם פלפל שחור בטענה כי זה מוסיף לו "עוקץ". בניגוד למלח, על הפלפל נטען כי הוא בעל סגולות רפואיות המסייעות לירידה במשקל ומאבק בצינון.
ריבה
תוספת, שמי שבוחר בה, ממתיק מצד אחד את התה עם מוצר שמחליף את הסוכר וגם מוסיף לו עומק טעמים וטוויסט.
מיץ תפוזים
טוב, זה כבר ממש קוקטייל. לגמרי אפשר לגוון את התה עם קליפת תפוז או מיץ שנותנים לו תפנית הדרית. עם זאת צריך לקחת בחשבון שיש לנקוט עם התוספת הזאת משנה זהירות. אם הוספתם לתה גם חלב, דעו כי הריאקציה הכימית בינו לבין מיץ התפוזים גורמת לחלב להקריש - בעינינו שילוב בין בסיס לחומצה פחות מומלץ.
ביצה
ללא ספק אחת התוספות המוזרות. מקורה, כך מספרים, הוא במאה ה-19, כך נהג לשתות המשורר הבריטי לורד ביירון בטרם יצא לקרבות, כיוון שכמי שסבל מהפרעות אכילה האמין שזה יחזק את גופו.
רום
מי שתומך בתוספת הזו' שבאירופה נחשבת לסוג של קוקטייל בשם jagertee, מספר על תחושה של חמימות ורוגע מרדים לאחר לגימתו.
לחם שום
כן, גם זו מסתבר תוספת אמיתית, אם להאמין לשרשור שהתפתח ב"רדיט" שבה גולש שיתף כי במקום לטבול ביסקוויט בכוס התה, חבריו נוהגים לטבול לחם שום. "זה מתפורר ואתה מקבל עיסה של פירורים, אבל זה אמיתי", הוא התחייב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו