מאז סטיב ג'ובס המנוח ושלגיה (תיבדל לחיי נצח כנסיכה מהאגדות), לא נרשמה התלהבות רבה כל כך סביב תפוח. ואז הגיח לו מהשדה "תפוח הדובדבן" (kissable Apple) - הכוכב התורן של הרשתות החברתיות - והוא אדום, ויראלי ומתוק.
מבחוץ, ממש כמו התפוח שגרם לשלגיה לשקוע בתרדמת ממושכת, הנסיך הזה מפתה את מי שהצליח לשים עליו את ידו בצבעו האדום הבוהק. כשחוצים אותו, מתגלה לעין הפתעה עם ערבוביה של גווני אדום ולבן.
מעניין לדעת שהתפוח הזה ממש לא נפל ככה סתם יום אחד מהעץ. כמו כל דבר טוב, לקח לא מעט זמן לפתח אותו, ליתר דיוק, 20 שנה. מקורו בצרפת (משם גם עיקר הייבוא שלו כיום) והוא נוצר מהכלאה של כמה זני תפוחים פופולריים. מכל אחד מהם הוא נטל מאפיין מוצלח אחר: מהגרני סמית' את הפריכות אותה מרגישים כבר בביס הראשון במגע עם קליפתו, מהפינק ליידי את הטעם המתקתק שמדגדג את בלוטות הטעם ומתפוחי הנוי את הנראות שהופכת אותו לכוכב במדפים.
למרות שבעברית הוא זכה לשם "תפוח דובדבן" והצבע שלו אכן מזכיר את גוון פרי היער המתקתק, אם ציפיתם לנגוס בו ולהתענג גם על טעמי דובדבן - נכונה לכם אכזבה.
כך או כך, הוא הפך לנושא פופולרי מאוד בדיונים ברשתות החברתיות ובהן בקבוצות "פודיז" בפייסבוק, שם כבר הצטברו פוסטים רבים עם מאות תגובות על התפוח וההיסטריה סביבו. בטיקטוק הוא מככב בסרטונים של גולשים המבקשים להבין את הטירוף סביבו. את התפוח, נכון להיום, אפשר להשיג בעיקר בסופרים מקומיים, כמה רשתות נישתיות ובשווקים. טווח המחירים שלו רחב ונע בין 15 שקלים לקילו עד למחירים כפולים ואף גבוהים יותר.
"התפוח האדום מהטיקטוק"
"זה בהחלט התפוח הכי מדובר היום במדינה", צחקה מרינה דהן, מבעלי רשת הקמעונאות "דהן פירות וירקות" כששאלנו אותה אם הם מרגישים גם מבחינת ביקוש שהטירוף סביב הפרי אמיתי או שמא מדובר תרגיל שיווקי מבריק. "אנחנו מייבאים אותו לרשת כבר לפחות חמש שנים", סיפרה, "אבל מאז שזה התפוצץ בטיקטוק - הביקוש עלה ובהחלט מרגישים את זה מצד הלקוחות ובמכירות".
@bar_sheleg#תפוחדובדבן#תפוח#תפוחקיסבל#קיסבל#אוכלנדיר♬ La foule - Remastered - Édith Piaf
איך זה בא לידי ביטוי בסניפים?
"אנשים נכנסים הרבה פעמים כדי לשאול אם יש לנו את 'התפוח האדום הזה מהטיקטוק'", היא צוחקת שוב ומוסיפה: "חלק אפילו לא זוכרים או מכירים את השם וחלק מבקשים באופן ספציפי את 'תפוח הדובדבן' או את 'תפוח הקיסבל'. אפילו דאגנו להציב עמדת טעימה בכניסה לחנות, כך שהלקוחות יכולים לטעום את התפוח עוד לפני שבכלל ישאלו אותנו לגביו".
כמו עם קראנץ' הפיסטוק והרול-אפס, כשהמחירים טיפסו לשמיים בעקבות הביקוש הרב, גם כאן נתקלנו כבר בדיווחים, שלא לומר תרעומת מצד גולשים על מחירים שהגיעו גם עד לחמישים שקלים לקילו. "זה באמת מטורף", מעידה בפנינו דהן על התופעה ומודה שנתקלה בה בעצמה. "אבל אצלנו זה ממש לא ככה. אנחנו לא מאמינים בתמחור חסר פרופורציה רק בגלל שיש הייפ סביב מוצר", היא מבהירה. "אצלנו את יכולה למצוא תמיד מוצרים במחיר נגיש לכל כיס. קילו תפוח דובדבן אצלנו ברשת עולה בסביבות 19 שקלים".
מה מיוחד בתפוח מלבד הצבע?
"תראי, בכנות, בסופו של יום זה תפוח וזה גם באמת אינדיבידואלי. הוא מיוחד בגלל הצבע שלו והאופן בו נוצר. מעבר לזה, קשה לשים את האצבע על מה בדיוק הפך אותו לוויראלי. זה כמו הרבה טרנדים בטיקטוק. מישהו עם מספיק עוקבים עלה על זה, שיתף, ומשם זה התגלגל. סביר להניח, שכמו הטרנדים שקדמו לו, גם ההייפ סביב זה ירגע בסופו של דבר ויעברו להתעסק בדבר הבא".
@ranedri#fruit#nekodathen♬ צליל מקורי - הזמנת ירקות ופירות פרמיום 👇
לסיום ומאחר שהיום מציינים את הוולנטיינ'ס דיי - יש לך המלצה לנשנוש טעים שאפשר להכין מהפרי האדום והמתוק?
"הכי פשוט, הכי בריא", מרינה שולפת מהארסנל את המתכון הפרטי החביב עליה. "קחו כמה תפוחים ופרסו אותם לפרוסות דקות עם פומפייה. הכניסו לתנור עם קצת קינמון ואחרי כמה דקות יש לכם צ'יפסונים נפלאים לחיטוב - אם אתם רוצים ליהנות מחטיף טעים אבל גם לשמור על המשקל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו