"תטעמו את העתיד": חטיף שוקולד חדש עם חלבון שעשוי מאוויר

המוצר החדשני כבר התחיל להימכר בסינגפור • החטיף טבעוני ומכיל גם שוקולד, אגוזי לוז, פירות יער ופצפוצי שיבולת שועל

השוקולד שפותח. צילום: מתוך אתר גרין קווין

על מנות בטקסטורה אוורירית כבר שמענו, אבל מנה שעשויה באופן מילולי מאוויר כבר טעמתם?

חברת המזון Fazer (פָאצֶר) מהלסינקי שבפינלנד בשיתוף עם חברת Solar Foods הפינית משווקת כעת בסינגפור את החטיף Taste The Future. המוצר עשוי מפיתוח חדשני של Solar - אבקת חלבון העשויה מ-95% אוויר שזכתה לשם Solein (סוֹלֶיְין). הוא ניתן כעת לרכישה בחמישה סניפים של רשת The Cocoa Trees. זו תהיה הפעם הראשונה בעולם שבה קמעונאי כלשהו ימכור את חלבון האוויר, שקיבל אישור מכירה מגורמי האסדרה (הרגולטורים) לפני 16 חודשים.

צבעה של האבקה זהוב ויש האומרים כי הריח שלה מזכיר חביתה מקושקשת. ייחודה הוא בעובדה כי היא מאפשרת הכנה של מגוון מוצרי מזון מבוקשים, ביניהם סטייקים, פנקייקים, דגני בוקר, גלידות ועוד. כל זאת מפחמן דו חמצני שנשאב מהאוויר - ללא אדמה, ללא דשן, ללא פרות וללא אנטיביוטיקה.

תהליך יצירת האבקה מבוסס על טכנולוגיית התססה בגז אליו מוכנס חיידק למיכל המכיל מים עם מיקרו נוטריינטים (ויטמינים ומינרלים) ואמוניה. חומרי הגלם הם 95% אוויר - חנקן, מימן ופחמן דו חמצני. בסופו של התהליך נותרים עם אבקה שמורכבת מ-70% חלבונים, בין 10% ל-15% פחמימות, בין 5% ל-8% שומנים ובין 3% ל-5% מינרלים.

פָאצֶר (Fazer), שהציגה הכנסות של 1.1 מיליארד יורו (כ - 1.19 מיליארד דולרים אמריקניים) ב-2022, ושהינה בעלת המניות הגדולה ביותר של חברת Solar Foods, אירחה אירוע טעימה של המהדורה המוגבלת של החטיף לתקשורת ביום חמישי האחרון, וזאת לפני הזדמנות חד-פעמית שתינתן לציבור לטעום דגימות של החטיף בחנות Cocoa Trees שבמרכז הקניות Raffles City בסינגפור.

שוקולד, אגוזי לוז ופירות יער בתוספת אוויר

ומה יש בחטיף הייחודי הזה? לא מעט דברים שאתם מכירים.

החטיף הטבעוני Taste the Future מכיל שוקולד, אגוזי לוז ופירות יער וכן כולל פצפוצי שיבולת שועל נורדיים וכ-2% אבקת סוֹלֶיְין. הוא פותח כאמור במעבדות פָאצֶר (Fazer Lab), יחידת המו"פ והחדשנות של קבוצת פָאצֶר בעיר וָנְטָה שבפינלנד. החטיף אינו מכיל שמן דקלים, מיוצר מ-"100% קקאו שנרכש באופן אחראי" והינו עשיר בסיבים ובברזל.

לדברי הֶלִי אָנְטִילָה, סמנכ"לית פיתוח המוצרים החדשים בחטיבת הממתקים של פָאצֶר, "סינגפור היא אתר הניסוי המושלם לחטיף השוקולד שלנו Taste The Future. יש בה אקוסיסטמת מזון המתאפיינת בחדשנות רבה ואנשים רבים, שלא רק אוהבים לאכול אלא גם סקרנים לנסות דברים חדשים שלהם יתרונות רבים בתחומי התזונה והקיימוּת".

מנכ"ל Solar Foods, פאסי ואיניקה, ציין כי "זוהי הפעם הראשונה שבה אנשים יכולים לנסות את חלבון הסוליין כחלק מחטיף הנמכר לצרכנים בחנויות". איניקה הוסיף: "הדבר אף מדגים את הפוטנציאל של סוליין כמרכיב מזון בר-קיימא ומזין".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר