לכל תרבות יש מרק משלה - והמנה העתיקה הזאת יכולה ללמד הרבה על האזור בו היא הומצאה. אז אם אתם מטיילים במקום כלשהו ברחבי העולם ופתאום תופס אתכם רעב – לגמרי כדאי שתכירו את המרק שמזוהה איתו.
לכבוד החורף, שסוף כל סוף כבר כאן, אספנו עבורכם המלצות לכמה מסקרנים במיוחד. גזרו ושמרו!
מוהינגה (מיאנמר)
מרקים הם ארוחת בוקר פופולרית מאוד בקרב תושבי המדינה, בין אם הם מכינים אותם בביתם או רוכשים אותם במסעדות. מה שמיוחד במרק אטריות הבשר הזה הוא השילוב בין התבלינים שבו לאבקת האורז הלבן שמכניסים אליו.
אם תרצו, תוכלו לבקש שיוסיפו למנה שלכם חתיכות דג, מה שיוסיף לכל המרק עושר של טעמים. יחד עם אטריות הנודלס הם ייצרו מנה שקשה מאוד יהיה לכם לא ללגום אותה ברגע.
באנגה (ניגריה)
פירות מעצי דקל מעניקים למרק הזה שומן וטעם, והם אלה שהפכו אותו לכל כך פופולרי. ברחבי המדינה האפריקנית מוכרים חבילות מוכנות מראש של התבלין העיקרי בו, שעל שמו נקראת המנה. הוא כולל, בין היתר, קיקיון מצוי, סוגי אגוזים מקומיים ואורימא.
שילוב הטעמים הזה, לצד סוגי הבשר השונים שניתן להכניס לתוך המרק, יוצר מנה עשירה בטעם בעלת רוטב אדום עז שאי אפשר לפספס.
קאלדו ורדה (פורטוגל)
בין אם אתם אוכלים במסעדות פשוטות או מפונפנות, המרק הזה, שכולל חתיכות עלים ירוקים, תפוחי אדמה ובצל, הפך מזמן למנת חובה במדינה האירופית. רבים מוסיפים לו נקניקיות צ'וריסו, שמעניקות לו טעם מעושן ומלוח.
חרצ'ו (גיאורגיה)
את המרק המסורתי הזה מכינים משזיפים בוסריים, שטעמם מאזן את העושר שיש בבשר שנמצא בתוכו (בקר, כבש או עוף – כל אחד ומה שבלוטות הטעם שלו מחליטות שבא להן...). הוא כולל גם אגוזי המלך טחונים.
הארומה של המנה מקבלת חיזוק משמעותי כשמוסיפים לו את תערובת עשבי התיבול המקומית "חמלי סונלי".
מרק פו (וייטנאם)
המרק הזה, שנחשב לאחד המאכלים הלאומיים של וייטנאם, מבושל במשך שעות. לתוך הסיר מכניסים קינמון, כוכב אניס ותבלינים מחממים נוספים, שיוצרים טעם ארומטי שמשתלב נפלא עם אטריות האורז שבו – וכמובן עם הבקר המרוכך שהוא מכיל.
סוטו אייאם (אינדונזיה)
זהו מרק עוף עם אטריות שלתוכו מכניסים כוכב אניס, קינמון, כורכום, למונגראס ועלי ליים. יחד עם ביצים שבושלו מעט, הם יוצרים מנה עשירה בטעם.
לכל אזור באינדונזיה יש את הגרסה שלו למנה הפופולרית, שזכתה להצלחה גם בסינגפור, מלזיה ואפילו בסורינאם שבדרום אמריקה.
גספצ'ו (ספרד)
זהו סוג של מרק שמוכר מאוד בישראל, והוא מושלם כשבא לכם להתקרר בימי הקיץ החמים. הגרסה הקלאסית ביותר של המרק הקר הזה כוללת עגבניות, מלפפונים, שום ושמן זית, עם תוספת של פירורי לחם שרק גורמים למנה הזו להיות מוצלחת אפילו יותר.
מרק בוטנים טחון (אזור מערב אפריקה)
בקר, דגים או עוף מוכנסים לתבשיל מרק הבוטנים הזה, שהפך לפופולרי מאוד בקרב מדינות רבות במערב היבשת, מגמביה עד ניגריה. לא משנה באיזו גרסה תיתקלו, מדובר במרק קרמי, עשיר ומלוח. תוכלו להוסיף לו גם פלפלי מצנפת, שיקפיצו את החוויה כולה בכמה רמות.
מרק ברק אטריות לאנג'ואו (סין)
חובבי המנה הזו נוהגים להשתמש בקמח עשיר בגלוטן ואבקת אלקליין (שילוב של כמה מינרלים ותבלינים) אותם מערבבים עם קמח נמתח. לאחר מכן לוקחים את אחת מחתיכות הקמח שנוצרו, כדי ליצור ממנה אטריות שיספיקו למנת המרק.
מלבד האטריות התבשיל כולל גם בקר רך, חתיכות צנון, שמן צ'ילי ועשבי תבלון טריים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו