גם אם כבר עשיתם את הצעד ואכסנתם מאכלים כלשהם במקרר, זה לא אומר שהם לא יתקלקלו לעולם – ובואו נודה, מאכזב מאוד לפתוח את הדלת שלו ולגלות שמשהו שמאוד רצינו לאכול התקלקל כבר לפני מספר ימים.
כדי להימנע מתקריות כאלו בעתיד, צירפנו לכם המלצות לגבי הזמן שבו כדאי להשאיר מאכלים מסוימים במקרר לפני שיתקלקלו. קדימה, לרשום הערות!
אורז מבושל
לדברי הדיאטנית קיילי בנסלי, שהקימה את חברת Sulinu לטיפול בהזנה, יש לצרוך אורז מבושל עד יומיים לאחר הכנתו, זאת לעומת 6-4 ימים עליהם ממליץ מינהל המזון והתרופות האמריקני (ה-FDA). "הסיבה לכך היא שבאורז מבושל יש בקטריה שעלולה לגרום למחלות קיבה ומעיים", אמרה. "יש לבקטריה הזו יכולת לעמוד בחום גבוה והיא לא מתה בעת בישול, כך שהיא עלולה להתפתח כשהמזון שבו היא נמצאת מתקרר או שהיא נמצאת במקום לא חם מספיק, כזה שלא עומד בטמפרטורות של 4 ל-60 מעלות צלזיוס.
חסה
"בירק הזה יש הרבה נוזלים, וככל שאלה ממלאים אותו יותר – כך עולה הסיכוי שאלה יעזבו את תאי החסה וייכנסו לתאי הבקטריה שבה", אמרה בנסלי. עם זאת, חסה יכולה להישמר במקרר עד 30 ימים – וזאת אם תניחו אותה במעין מגבה שתכסה אותה.
ביצים קשות
הרתחתם ביצים עד שהתקשו? במצב כזה, אתם יכולים לאכול אותן עד שבוע לאחר שהרתחתם אותן. "הן עלולות לשאת בקטריה כמו סלמונלה או ליסטריה אם הן לא מבושלות כראוי, ולכן בכל מקרה כדאי להסיר מהן את הקליפה שלהן לפני שצורכים אותן", אמרה בנסלי.
קייל
לפי התזונאית ומומחית הוולנס אדיטה לאנג, הקייל (שמו הרשמי של כרוב העלים) יכול לשרוד במקרר עד 3 ימים. כדי שיישמרו על הרעננות שלהם, שימו אותם בכוס עם מעט מים, כדי לשמור על הלחות שלה.
אבטיח
הסוד לשמירה על אורך חיי הפרי המתוק הוא לא לחתוך אותו ואז להכניסו למקרר, אלא לחתוך אותו רק כשאתם רוצים לאכול אותו – אחרת, הוא יתקלקל בתוך כמה ימים. "ברגע שחותכים את האבטיח, הוא מתקלקל במהירות מכיוון שהמים שבו מתאדים לאט-לאט, כך שהוא גם מאבד את הטעם המתוק שלו", אמרה בנסלי.
ובכל זאת, אם חתכתם אבטיח והכנסתם אותו למקרר, מומלץ לצרוך אותו עד 5 ימים לכל היותר.
אוסנה אורגנית
קודם כל, שלא תתבלבלו – לא מדובר בפטל שחור, לא בפרי יער בפני עצמו שמאוד דומה לפרי הפופולרי. ולעניינינו: מכיוון שבאוסנה יש המון מים וכי ה"עור" שלה מאוד דק, ישנו סיכוי לא קטן שתתפתח בה בקטריה, אומרת בנסלי. כדי להרוג אותה, שטפו את הפרי עם חומץ ומים והכניסו אותו לעומק המקרר.
שימורי דגים
ידוע לכל שלקופסאות שימורים יש חיי מדף ארוכים מאוד, אבל אם פתחתם אחת כזו – זהו סיפור שונה לגמרי. "ברגע שפתחתם קופסת שימורים, אתם חושפים את התוכן שלה לאוויר, בקטריה ולתגובות אנזימיות, כך שחיי המדף שלה מתקצרים ברגע למספר ימים בודדים, והדבר תקף במיוחד לשימורי דגים", מסבירה בנסלי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו