שיא חדש וקשה לעיכול: יותר מאלף סוגי גבינות על פיצה

היצירה שברה שיא גינס קודם משנת 2021 עם מאפה שכלל 834 גבינות שונות • כדי שזה יצליח, כל תוספת נחתכה לקובייה במשקל של שני גרם • "זה היה החלום שלי", אמר השף

יותר מאלף גבינות. צילום: מתוך ספר השיאים של גינס

רגע לפני השנה האזרחית החדשה, הנה חידה מעוררת תיאבון: כמה תוספות גבינה אפשר להעמיס על פיצה אחת? קחו כיסא ואולי גם כדור נגד צרבת כי התשובה עשויה להפתיע אתכם.

1001. כן, זה מספר תוספות הגבינה השונות על הפיצה שזכתה לשבור שיא גינס והוכרז עליה כי היא הפיצה עם הכי הרבה תוספות גבינה שהייתה אי פעם בעולם.

1001 סוגים שונים של גבינה עיטרו את הפיצה שיצרו השפים בנואיט ברואל (Benoît Bruel) ופביאן מונטלניקו (Fabien Montellanico) בסיוע יצרנית הגבינות Sophie Hatat Richart-Luna והיטיובר, פלוריאן אונייר (Florian OnAir). הפיצה שברה את השיא הקודם לפיצה עם הכי הרבה תוספות גבינה - שיא שעמד על 834 סוגי גבינה ונקבע בשנת 2021 על ידי מורגן ניקואט (Morgan Niquet).

במקרה ותהיתם לגבי חלוקת הגבינות על הפיצה - 940 מהגבינות שמצאו את עצמן על הפיצה היו גבינות צרפתיות ו-61 היו גבינות מרחבי העולם. איך מכינים פיצה שתצליח להכיל 1001 תוספות גבינה? במנות קטנות. כל גבינה נחתכה לקובייה של 2 גרם והונחה על בסיס הבצק של הפיצה. הגבינות הרכות הונחו על גבי הגבינות הקשות יותר.

"אפינו מראש את הבצק של הפיצה", סיפר ברואל והסביר שזה נעשה "כדי שהוא לא יקרע מכובד הגבינות שהונחו עליו". לדבריו, רינג אפייה הונח מסביב לערימת הגבינות כדי להחזיק את הקונסטרוקציה בזמן שהגבינות נאפו. לאחר שתי דקות הרינג הוסר והפיצה הוחזרה לתנור למשך עשרים שניות נוספות בטרם הוצאה מוכנה לאכילה.

עבור בוראל מדובר בשבירת השיא של עצמו, לאחר שבשנת 2020 הוא עמד מאחורי אפיית פיצה עם 254 תוספות גבינה "בלבד". את השיא הצליח לשבור לאחר שבילה חמישה חודשים בחיפוש אחר סוגים שונים של גבינות.

המאמצים של ברואל השתלמו, כאמור, וזיכו אותו בתואר נוסף בספר השיאים של גינס, בקטגוריית מיצג סוגי הגבינות הגדול ביותר.

"זו הייתה משימה של ממש, לבלות בחוות עם יצרני הגבינות שיש להם תשוקה עזה כל כך למקצוע", הוא סיפר בראיון לאתר שיאי גינס הרשמי. הוא גם חשף כי רבים מיצרני הגבינות והחקלאים עימם נפגש ביקשו לתת לו את הגבינות שלהם בחינם, מכיוון שאהבו את הרעיון של לקיחת חלק בשבירת שיא גינס.

למרות שמדובר בשבירת השיא בפעם השנייה עבור ברואל, אופה הפיצה הצרפתי לא מתכוון לנוח. "אני אופה פיצה כבר 13 שנים. המצאתי מתכוני פיצה משלי, ומאז שהקמתי עסק משלי החלום היחיד שלי הוא לאפות פיצות עם מגוון הגבינות הרב ביותר", הוא אומר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר