בשנה הבאה תיפתח במיאמי מסעדת הסושי היקרה ביותר בעולם. לא בהכרח מפני שהמנות עצמן יעלו הון (אבל שלא תטעו, הן לא יהיו זולות), אלא מפני שרק ההרשמה למקום, מעין רכישת "כרטיס חבר" שבלעדיו לא יהיה ניתן להיכנס למוסד הקולינרי היוקרתי - תעלה ללקוחות לא פחות מ-10,000 דולר. ולא, לא הוספנו לסכום אפס אחת או שתיים בטעות.
הכירו את "אורה" (Ura), מתחם בן 158 מ"ר שיושק, אם הכל ילך כמתוכנן, בדאונטאון מיאמי בקיץ הבא. מאחורי המיזם עומדים שני אחים בשם סמואל וחוזה טחרסי, שגייסו לפרויקט את אמן הסושי היפני הנודע הידפומי נמבה (Hidefumi Namb), אשר עזב את טוקיו כדי לעמוד בראש המטבח האקסקלוסיבי בארה"ב.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
"אורה" יכיל, לפחות בשלב הראשון, שני מתחמים: את מסעדת "סושי נמבה" (שתהיה למעשה שלוחה של הלוקיישן האייקוני של השף בטוקיו, ובו יש רק שמונה מקומות ישיבה), כמו גם את הסניף האמריקני הראשון של האיזאקיה (בר יפני) הנודעת "קוקטליאנטה אובורו" (Cocktailante Oboroa), המנוהלת על ידי חברו של נמבה, שונטה ימקווה (Shunta Yamakawa), שמגיש לבאי המקום מרקחות אלכוהוליות מוקפדות מבוססות פירות.
האותיות הקטנות-גדולות: בשביל הזכות להיכנס למתחם, כאמור, ייאלצו עשירי מיאמי והסביבה להיפרד באופן חד פעמי מ-10,000 ירוקים, תמורתם יקבלו מושב מסביב לשולחן – כאשר בעלי המקום מציעים את הזכות הזו ל-300 מאושרים בלבד. כל הקודם זוכה. ומה לגבי האוכל תכלס? התפריט המלא טרם נחשף שכן עוד יש חזון למועד, אולם כרגע אפשר לומר כי סעודת אומקסה יפנית, שתכלול כשבעה פתיחים וכ-15 מנות סושי מובחרות, תעלה בין 400 ל-500 דולר לאדם. כל פיסת ניגירי, כך מבטיחים הבעלים, תורכב מחומרי גם מן הים ואורז בדיוק בטפמפרטורה הנכונה (24 ו-40 מעלות צלזיוס בהתאמה) ואילו שף-נמבה יבחר בעצמו, שלוש פעמים בשבוע, רכיבים וחומרי גלם טריים משוק הדגים הנחשב "טויוסו" שבבירה היפנית. שווה את ההשקעה? תלוי כמה עוקבים יש לכם באינסטגרם, שיראו אתכם מבלים שם...
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו