בצל האנטישמיות הגואה בעולם: מסעדה כשרה התברגה לראשונה בדירוג 50 הטובות באמריקה

בשעה שבה מסעדות בבעלות יהודית בעולם חוות גילויי שנאה על רקע המלחמה, המגזין הנחשב "אסקווייר" כלל את Lehrhaus ברשימת "50 המסעדות החדשות הטובות ביותר בארה"ב" לשנת 2023 • המקום, שנפתח באביב במסצ'וסטס, מוגדר כטברנה יהודית כשרה • זהו המקום הכשר הראשון שנכנס אי פעם לדירוג היוקרתי

Lehrhaus . צילום: מתוך אתר המסעדה

בתקופה שבה מסעדות כשרות וישראליות ברחבי העולם מתמודדות עם התקפות אנטישמיות על בסיס כמעט יומיומי, מרגש ומעודד לגלות גם מקרים הפוכים - בשורות על בתי אוכל יהודיים שזוכים לפרגון ולשבחים, בזכות ולא בחסד.

אחד מאותם מוסדות קולינריים מסקרנים הוא Lehrhaus - מקום שמוגדר כ"טברנה יהודית כשרה" ונפתח באביב האחרון בעיר סומרוויל שבמסצ'וסטס, ארה"ב, הסמוכה לבוסטון. בשבוע שעבר כלל המגזין הנחשב "אסקווייר" (Esquire) את Lehrhaus ברשימת "50 המסעדות החדשות הטובות ביותר בארה"ב" לשנת 2023. מדובר למעשה במסעדה הכשרה הראשונה אי פעם שהתברגה לדירוג היוקרתי, המתפרסם מזה 41 שנה ונהנה מסיקור תקשורתי נרחב. כבוד.

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Lehrhaus‎‏ (@‏‎lehrhaustavern‎‏)‎‏

בפסקה שמתארת את Lehrhause ברשימה של אקסווייר, מפרגן הכותב, ג'ושוע דיוויד סטיין, לתפריט הייחודי של המקום, המושפע מהמטבחים האשכנזיים והספרדיים וכולל מנות כמו טרטין הרינג עם פלפלים כבושים, פיש אנד צ'יפס זהבנון (פולוק) בליווי חומץ עמבה ואיולי סחוג. עוד בתפריט של השפית אלכס ארטיניאן והשף נוח קליקשטיין: קיגל מקרוני אנד צ'יז; ביצים ממולאות ("דבילד אגז") בנוסח חמינדוס עם זרעי חרדל כבושים; חציל קצוץ (על תקן כבד) בתוספת פיתה חמה; קוקטייל "שבט דן" המופק מניטר קיבבה (חמאה מתובלת אתיופית), רום, בננה ואננס; וקינוחים דוגמת סנדיי גלידת חלווה וקדאיף דלעת טבעוני.

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Lehrhaus‎‏ (@‏‎lehrhaustavern‎‏)‎‏

יצויין כי בנוסף לחוויה הגסטרונומית הרוחנית-יהודית העשירה, מתקיימים ונשמעים בין כותלי Lehrhause שיעורים, סדנאות והרצאות רוחניים ועשירים לא פחות, ביניהם "איך לכתוב בדיחה יהודית", "שירי חנוכה מדליקים" (זה נשמע יותר טוב אנגלית, בזכות משחק מילים עם מילת הסלנג "Lit", שמשמעותה "מרגש" וגם "מואר"); ו"כיצד חנוכה הגיע לבית הלבן".

ג'ושוע פויר, אחד ממייסדי המסעדה שהינו גם עיתונאי וסופר, אמר לאתר Boston.com כי "אחד הדברים שאנחנו הכי גאים בו הוא שזה לא מקום רק ליהודים, אלא לכולם. במיוחד בזמנים שבהם יש כל כך הרבה אנטישמיות, אנחנו גאים שיש לנו מקום שמאיר ומציג בפני העולם את המיטב של התרבות היהודית". בהחלט יש במה להתגאות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר