מאחורי כל אחד ואחת מהנרצחים בשבת השחורה של השבעה באוקטובר יש עולם ומלואו, סיפור חיים שלם, משפחה וחברים, ששבורים מגעגועים ויעשו הכל כדי להנציח את זכר יקיריהם כדי שימשיכו לחיות בלב שלהם ושל הציבור.
אתמול (שני) הקונדיטורית, אור שפיץ, החליטה להקדיש מחווה מתוקה לזכרה של לירון ברדה ז"ל, שהצילה בגבורה פצועים בשטח המסיבה ברעים לפני שנרצחה. שפיץ, סיפרה אתמול ל- 455 אלף עוקביה באינסטגרם את סיפור הגבורה של לירון וגם שיתפה לזכרה מתכון לעוגת שמרים פיסטוק שוקולד לבן, כיוון שפיסטוק היה אהוב על לירון במיוחד.
"אי שם לפני שלוש וחצי שנים, ילדה קטנה עם חלומות גדולים ומעט מאוד מבוגרים שמאמינים בי, פתחתי את הבייקרי שלי", הקדימה שפיץ בסטורי וסיפרה למאות אלפי עוקביה על ההיכרות שלה עם לירון ברדה ומשפחתה. "בין הספקים הראשונים לזרום עם השגעונות שלי, למרות שבדיוק הייתה קורונה ועסקים נסגרו, היה אבי ברדה שמייצר לי את כל הכוסות, המפיות, השקיות שעליהן מודפס השם שלי", הוסיפה וסיפרה על רקע צילום מסך של התכתבות ביניהם.
"לירון ברדה, הבת של אבי ברדה, לימים הפכה להיות חלק בלתי נפרד מהעסק המשפחתי", המשיכה וסיפרה אור על רקע תמונה של לירון מחייכת ומאושרת. על ההיכרות שהתעמקה היא הוסיפה: "אפילו יצא לנו לבלות יחד במסיבה בקוסטה ריקה בשנה שעברה וזכיתי להכיר בחורה מדהימה".
שפיץ סיפרה ש"לירון נרצחה במסיבה על ידי חלאות האדם חמאס דעאש, לא לפני שניסתה והצליחה להציל חיים של אחרים. במקום לברוח ולנוס על נפשה, זה מה שהיא עשתה". ברקע הסטורי נראתה תמונה נוספת של לירון מטפלת בפצועים שעליה נכתב: "בתמונה לירון עושה חוסם עורקים ועירויים למבלים שנורו במסיבה".
בנוסף לסטורי, שיתפה שפיץ ריל עם המתכון לעוגה ותיעדה את עצמה מכינה אותה. בריל כתבה על גבי תמונתה המחוייכת של לירון: "המתכון שמוקדש ללירון, בחורה מלאה באור", וציינה כי התמונה צולמה במסיבה רגע לפני הטבח הנורא.
את המתכון ביקשה אור מהעוקבים להכין ולתייג את משפחתה של לירון.
"תייגו את העמוד שפתחו לזכרה @remember_liron_barda - זה המעט שאנחנו יכולים לעשות בשביל לחזק את המשפחה", ביקשה ובסופו של המתכון הוסיפה הקדשה: "לירון ברדה הייתה בחורה מדהימה עם לב ענק וחיוך כובש. לירון הגיבורה נשארה באומץ לב בל יתואר לטפל בפצועים במסיבה באותה שבת ארורה עד שהמחבלים הארורים הגיעו אליה. הילדה הכי יפה בגן לנצח!".
המתכון לעוגת שמרים פיסטוק שוקולד לבן לזכר לירון ברדה ז"ל
רכיבים
לבצק:
360 גרם חלב
24 גרם שמרים
140 גרם סוכר
2 ביצים (חלמון וחלבון)
3 חלמונים (רק חלמון)
1 ק"ג קמח
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
למלית:
ממרח שוקולד לבן
מחית פיסטוק (או מחית פיסטוק מוכן)
פיסטוקים טחונים
אופן ההכנה
בצק:
1. בקערת המיקסר עם וו לישה מוסיפים סוכר, שמרים וחלב, מערבבים 10 דקות ומוסיפים פנימה קמח וביצים. לשים עד לאיחוד.
2. לאחר מכן מוסיפים חמאה וממשיכים לישה ל-15 דקות, לפחות עד לקבלת תערובת אחידה. עוטפים בניילון נצמד ושמים 3 שעות במקרר להתפחה.
3. מרדדים, מורחים שוקולד, מקפלים ומרדדים שוב (אפשר לחזור על הפעולה למי שרוצה יותר שוקולד!). מגלגלים.
4. מקפיאים את הרולדה 10 דקות במקפיא כדי שיהיה נוח לחתוך אותה במרכזה וליצור רולדה יפה. להבריש עם ביצה, להתפיח עוד 40 דקות ולהכניס לתנור. להבריש שוב עם ביצה לפני האפייה.
5. לאפות בחום של 175 מעלות ל-25-30 דקות עד להשחמה. לאפות במצב טורבו בלבד (הסימן של המאוורר)!
מי סוכר:
מרתיחים 400 גרם מים, 200 גרם סוכר ו-3 פרוסות לימון עד שמצהיב. מצננים ושופכים על עוגה חמה כשהרוטב כבר קר. שימו לב - מרתיחים את הכל יחד ומערבבים. את המים מוסיפים בסוף אחרי שכל המלית מאוחדת.
@orshpitz1טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנוהמתכון לזכרה של לירון💔 עוגת שמרים פיסטוק כי לירון הכי אהבה פיסטוק! לירון הגיבורה הצילה חיים של אחרים במסיבה לפני שחייה נלקחו עי מחבלים ארורים. מוזמנים להכין את העוגה הטעימה לחזק ולתייג המשפחה רואה💓 @remember_liron_barda משפחת ברדה עם שלם מאחוריכם💓 לא נשכח את לירון לעולם .
♬ Eye In The Sky - The Alan Parsons Project