כוכבת "האח הגדול", מירי כהן, שמרבה לשתף את מאות אלפי עוקביה באינסטגרם בשלל מתכונים המתאפיינים בדרך כלל בפשטותם, חברה לאחרונה לערוץ הילדים וצילמה ברוח הימים הללו תוכנית אוכל קלילה בשם "טעימי" יחד עם בתה הצעירה, אלין כהן. אל השתיים הצטרף גם טל מוסרי, המנחה הוותיק של הערוץ. "יהיו בתוכנית מתכונים קלים לילדים, שההורים והילדים יוכלו לעשות ביחד", חושפת כהן בשיחה איתנו.
אילו מתכונים יהיו שם?
"העורכת חשבה על פרקים, שלכל אחד מהם יש נושא. יהיה למשל פרק 'יום הולדת', שם נכין את כדור השוקולד הענק מצופה בסוכריות שהייתי עושה לילדיי. יש את עוגיות המשקפיים שקל לעשות, תהיה גם חביתת פרח, וכמובן, 'חביטורטי' שאי אפשר בלעדיה. יש עוד שלל מתכונים שכיף לעשות - אלה דברים שאפשר לעשות עם הילדים. ארוחה זמינה וקלילה".
הצגת פוסט זה באינסטגרם
איך נולד הרעיון לתוכנית?
"פנו אליי מערוץ הילדים ואמרו שהם עושים כל מיני שידורים לילדים מאז תחילת המלחמה. עלה הרעיון לצוות אותי ואת אלין לתוכנית בישול למען הילדים. את אלין הם כבר מכירים מ'הבנים והבנות' ויש להם פינה חמה בלב אליה. לי הייתה תוכנית בישול שהם צפו בה". ישר אני ואלין השבנו בחיוב ומהר מאוד זה יצא לפועל".
התוכנית עצמה, למרבה הפלא, צולמה אצל כהן בבית, במטבח הפרטי. "זה נעשה גם כדי להעניק לילדים תחושה רגועה של בית - שיראו שאני ואלין מבשלות בבית. זאת תחושה אחרת מאולפן, תחושה חמימה יותר. וכמובן, שצירפו אלינו את טל מוסרי, שהביא הרבה חיים וצבע".
איך היה לעבוד עם טל?
"הוא כל כך מקסים, יש לו המון סבלנות ושמחת חיים - והיה לו טעים. הכל היה לו טעים, הוא אכל הכל מהכל, אפילו כמה פעמים. היה לנו כיף ביחד".
משהו שהפתיע אותך בעבודה עם אלין?
"היא לא ממש הפתיעה אותי, כי היא כל כך טובה במטבח - היא פשוט מעולה. כמו שהיא יד ימיני בבית, כך היה גם בתוכנית".
מקום שמרגיע
בשבועיים השחורים מאז אותה שבת שחורה בתאריך 7 באוקטובר, בה פרצה מלחמת חרבות ברזל, הפסיקה כהן לצלם מתכונים ולפרסמם. "בשבועיים הראשונים מאז השבעה באוקטובר הייתי במטבח, כי המטבח עושה לי מאוד טוב, זה מקום שמרגיע אותי. אבל לא העליתי (פוסטים של) אוכל, כי זה לא היה מתאים ולא היה לי חשק לצלם ולערוך", היא מספרת ונזכרת מה גרם לה לחזור לעשות את הדבר שהיא כה אוהבת. "ואז קיבלתי הודעות מהמון נשים שביקשו ממני להעלות תוכן מהמטבח, בישולים. אמרו שזה יגרום להן להפיג את המתח. הבנתי שזה כל כך נכון, כי אולי הן ירגישו מה שאני מרגישה כשאני בורחת למטבח. אז התחלתי לעלות תוכן. עשיתי מגן דוד מבייגלה, ואחר כך הפרשת חלה ממתכון של אלין".
יש דברים שהפסקת להכין או התחלת להכין יותר בעקבות המצב?
"פתאום התחלתי לעשות סלטים, אוכל מהיר יותר. העלתי (לאינסטגרם) דייסה - דברים שכבר מזמן הפסקתי לעשות וחזרתי אליהם. דברים השתנו קצת במטבח, אבל עדיין יום שישי זה הבישול הכבד, הקוסקוס והטבחות".
איזה מסר חשוב לך להעביר בימים אלה?
"חשוב שנהיה מאוחדים ושתהיה המון אהבת חינם. זה הזמן שלנו לתת את כל האהבה שלנו לחיילים שלנו, לפצועים, לחטופים, שכולם יחזרו הביתה בשלום. להיות בעשייה ולצאת. אני יודעת שקשה וכולם בחרדות, וקשה עם הילדים, וקשה להיות בבית, קשה כשאין עבודה. אבל צריך להיות עם המון סבלנות ולחייך, ולנסות כמה שיותר לקבל מה שיש. לנסות לראות את הטוב, ולהיות מאוחדים. המאוחדים זה הכי חשוב".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו