בלוגרית האפייה, קרן אגם, נעתרה אמש (ראשון) לפניה שקיבלה ובה בקשה לאפות עוגה שתעלה את המודעות לסיפורן של החטופות דורון אשר ושתי בנותיה הקטנות, רז ואביב, שנמצאות בשבי החמאס כבר למעלה משלושה שבועות. אחרי לא מעט לבטים, החליטה אגם לאפות עוגת שוקולד רכה ועסיסית, קלה להכנה וצירפה הסבר מרגש. היא המהלך חתמה בבקשה מיוחדת מהגולשים.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
אגם סיפרה לעוקביה בסרטון קצר שפרסמה כסטורי בעמודה באינסטגרם: "תדעו לכם שיש אנשים שתומכים מאוד במשפחות החטופים, ומישהי שמאוד תומכת ומעורבת בסיפור של יוני אשר, בעלה של דורון ואבא של רז ואביב (בנות שנתיים וארבע), שלחה לי הודעה לפני כמה ימים וביקשה ממני, אם אני יכולה להכין איזושהי עוגה".
אגם הוסיפה ש"דורון מאוד אוהבת לאפות ונחשבת למלכת האפייה. ישבתי כמה ימים וחשבתי איזו עוגה אני אאפה שתייצג הכי טוב את דורון, כי אמרו לי שהיא אלופה וזוכה בתחרויות בעבודה שלה. אבל אז החלטתי שכל מה שהיא הייתה רוצה כשהיא תחזור הביתה זה לאפות לבנות שלה איזו עוגת שוקולד קלה וטעימה, וזה מה שעשיתי".
הבלוגרית המפורסמת פנתה לעוקבים גם בבקשה מיוחדת: "ותודה לכם, כי אני יודעת שאתם הולכים לאפות אותה מלא ולתייג את הדף שלהם", אמרה. "תכינו את העוגה ותתייגו את העמוד. זה בטוח יחמם את הלב, וביחד נזכיר לעולם שהן עדיין לא חזרו! דורון, אביב ורז – אנחנו מחכים לכן בבית", חתמה.
ואם תהיתם איזה מתכון פרסמה קרן אגם בסטורי, הרי הוא לפניכם:
עוגת שוקולד רכה ועסיסית של קרן אגם לדורון אשר
תבנית עגולה או מלבנית בינונית
רכיבים
5 ביצים בגודל L
כוס (200 גר') שמן קנולה
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
3/4 כוס (105 גר') אבקת שוקולית
1/4 כוס (35 גר') אבקת קקאו
1 כוס (140 גר') קמח לבן רגיל
1.5 כפיות אבקת אפייה
לציפוי:
1/2 מיכל (125 גר') שמנת להקצפה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה.
בקערה טורפים ביצים וסוכר עד לתערובת אחידה.
מוסיפים שמן קנולה ושמנת להקצפה וטורפים שוב.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קקאו ושוקולית, ובעזרת מטרפה טורפים שוב עד שאין יותר גושים.
מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ-30 עד 35 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
בזמן שהעוגה בתנור ממיסים על הגז, בסיר קטן, שוקולד מריר ושמנת.
מערבבים היטב לתערובת חלקה. כשהעוגה יוצאת מהתנור פורסים אותה לריבועים, מצפים בגנאש השוקולד ומחכים טיפה שהשוקולד ייספג היטב בעוגה.
מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
את השמנת ניתן להמיר לפרווה או בקרם קוקוס באותן הכמויות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו