"בעצבות ממש גדולה": אחת המסעדות הכי מוכרות נסגרת

השף המפורסם ניר מסיקה נאלץ לסיים את פעילות מסעדת תמנע • "אנחנו עוד נפגש ועוד נרים לחיים יחדיו, זה לא נגמר זה רק הסוף", כתב • המסעדה נפתחה באמצע משבר הקורונה, בנובמבר 2020 • מסיקה הגיע לישראל מניו יורק והיה אמור לקחת את הפיקוד על מסעדת משייה, במקומו של שף יוסי שיטרית, אבל אז הגיעה הקורונה ומסיקה נשאר ללא עבודה • חודשים ספורים לאחר מכן חבר השף אל איש העסקים ניסים ברכה ויחד הם פתחו את תמנע, שכאמור, נסגרת

השף ניר מסיקה. צילום: ליאת הלפרן

השף ניר מסיקה, שהוביל את מסעדת תמנע ברחוב הרצל בתל אביב, הודיע באמצעות פוסט ברשת החברתית על סגירת המסעדה המפורסמת שלו.

"חושב איך לכתוב את הפוסט הזה וניסיתי כמה שיותר לדחות את הקץ...", כתב מסיקה, "אבל זה חייב להיעשות, ובעצבות ממש גדולה אחרי המון ניסיונות אני נאלץ להודיע שמסעדת תמנע לא תוכל להמשיך את פעילותה כרגע.

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎N i r M e s i k a‎‏ (@‏‎nirmesika‎‏)‎‏

"זה עצוב מאוד מצד אחד, אבל מצד שני אני מחליט לא להתרכז בעצבות ולהסתכל על החצי כוס המלאה. לעמוד גאה מול המסע הזה חזרה לארץ ישראל חודש לפני שהחלה הקורונה, לנחיתה קצת מבלבלת... ותוך כדי לפתוח את תמנע מחדש בארץ ישראל! בימים שחשבו שלא יהיו יותר מסעדות בעולם... זה אף פעם לא היה לי מובן מאליו!

"מרגיש לי יותר מהכל שצריך להודות על הדבר הזה. בראש ובראשונה לאשתי ליאת, שנלחמה איתי כמו לביאה, הכילה אותי ואת המקצוע הלא נורמלי הזה עם כל הדברים הטובים והרעים שיש בו.

"תודה רבה לצוות שלי, שהוא עדיין הצוות שלי (דיר בלאק לכל המתכננים...) שנלחמו איתי ביחד כל יום כמו אריות, לשמור ותמיד לשאוף לסטנדרט יותר גבוהה, ולהבין בשביל מה ולמה אנחנו מבשלים, ומה הרעיון בלהיות מארח למופת בין אם זה השירות, באווירה, בין אם זה במקצוענות ובמקצועיות.

ניר מסיקה, צילום: אסף קרלה

"תודה שראיתם את תמנע כבית השני שלכם, באכפתיות למקום, באהבה אחד לשני, בעבודת צוות של מקצוענים אמיתיים ממש כמו משפחה אמיתית! תמנע אף פעם לא הייתה הארבעה קירות של המקום, המיקום או הריהוט, היא תמיד הייתה אנחנו, האווירה שעשינו ומה שנתנו, זאת הייתה תמנע! בלעדיכם זה לא היה מה שזה. אני אוהב אתכם חזק.

"וכמובן תודה רבה ענקית לאורחים שלנו שהגיעו והצביעו ברגליים ערב ערב, שבשביל כל אורח ואורחת הייתי מתעורר בבוקר וגם לא נרדם בלילה, ההתרגשות והאדרנלין לראות את המסעדה מתמלאת הייתה מרגשת אותי כל פעם מחדש הייתה לי את הזכות הענקית לארח ולבשל לכם בביתנו, גם לאלה שבאים פעם בשבוע באופן קבוע, כמו לאלה שהגיעו פעם או פעמיים לחגוג אירוע משמעותי ומשמח. תודה שהיינו חלק מהחוויות שלכם, אנחנו עוד נפגש ועוד נרים לחיים יחדיו, זה לא נגמר זה רק הסוף". 

ניר מסיקה לצד בינו גבסו בפתח מסעדת תמנע, צילום: איתיאל ציון

מסעדת תמנע נפתחה באמצע משבר הקורונה, בנובמבר 2020. מסיקה הגיע לישראל מניו יורק והיה אמור לקחת את הפיקוד על מסעדת משייה, במקומו של שף יוסי שיטרית, אבל אז הגיעה הקורונה ומסיקה נשאר ללא עבודה. חודשים ספורים לאחר מכן חבר מסיקה אל איש העסקים ניסים ברכה ויחד הם פתחו את תמנע, שכאמור, נסגרת.

בראיון מלפני כשנה ל"ישראל היום" סיפר מסיקה על התחושות שלו כלפי מבקרי מסעדות: "יש דרך להגיד דברים. בארץ הדרך שמעבירים בה ביקורת היא לא נעימה, גם ברשת וגם בתקשורת. מבחינתם, מחר תסגור את המסעדה בגלל הביקורת והכל טוב. מבקר מסעדות קרא לארוחה אצלי 'פיגוע קולינרי' וטען שאני מגלומן ויהיר. היום ב'תמנע' אין אורח שאני לא ניגש אליו לפחות פעם אחת במהלך הארוחה כדי לקבל פידבק בזמן אמת. אני מחליף תפריט גם ככה בכל כמה ימים, כך שלפידבקים האלה יש חשיבות גדולה בנוגע למבנה שלו. לא הרגשתי שנגרמו לי נזקים כתוצאה מהביקורת השלילית של אותו עיתונאי, אבל כן נעלבתי וירדו לי כמה שנים מהחיים.

"ב'תמנע' בניו יורק באה אלי מבקרת מסעדות מטעם ה'ניו יורק טיימס'. היא נכחה בשלושה סרוויסים ובראנץ' לפני שפרסמה את הביקורת, לא כי היא התאהבה בי, פשוט אלה הסטנדרטים. היא בחנה את המקום מכל פרמטר אפשרי בצורה הכי נקייה ואפשרית, וגם את הדברים השליליים שהיו היא ניסחה במקצועיות. כאן זה מרגיש המון פעמים שהשיקולים הם קליקבייט, רייטינג ובידור, ולא בהכרח ביקורת מקצועית. אולי כי היא פחות מעניינת, אנשים רוצים דם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר