בסוף השבוע האחרון צוין יום השנה הראשון למותה של מלכת אנגליה אליזבת' השנייה. לצד הטקסים הממלכתיים, אתר "הדיילי מייל" בחר לחזור אחורה בזמן ולשוחח עם אחד מהשפים המלכותיים, דארן מקגריידי, על סודות התזונה של המלכה, שזכתה לחיות עד גיל 96.
אין ספק שאליזבת' השנייה ידעה לחיות טוב. היא אהבה מאוד את הטבע ואת המרחבים הפתוחים, שם נהגה לבלות עם כלביה וסוסיה כל אימת שיכלה. אבל אל האוויר הצח, התווסף גם תפריט שהתבסס על תוצרת אורגנית, מאכלים בריאים ומנות מוקפדות. לדברי מקרגיידי, התפריט היה אמנם היה סולידי ופשוט, אבל הוא הוכן מראש ולא הוכן עד שאושר על ידה. מדי שבוע, כך סיפר, היה נשלח אל המלכה ספר בכריכת עור אדומה שהכיל שלל מתכונים בצרפתית, מהם הייתה הוד מעלה בוחרת את אשר ערב לחיכה.
על התפריט עמלו השפים במטבחים באחוזת וינדזור ובארמון בקיגנהאם במשך שלושה. כל זאת על מנת לוודא שהמאכלים יוכנו מהמרכיבים המובחרים, הטריים והאיכותיים ביותר.
אז מה כלל התפריט של המלכה?
בוקר
לרוב נהגה המלכה להנות לאחר השכמתה מכוס תה ארל גריי ללא חלב או סוכר לצד שני ביסקוויטים פשוטים. לאחר מכן, המלכה נהנתה מקערת דגנים, יוגורט, וצנים עם ריבה. ביצה מקושקשת בתוספת סלמון הייתה בחירה אהובה עליה אף היא ולעיתים היא גיוונה גם עם דג מעושן (אותו אכלה לעיתים גם בארוחת הערב) או דג בקלה.
צהריים
הדג חזר שוב אל הצלחת המלכותית בזמן ארוחת הצהריים. לצידו, לעיתים קרובות, נהגה המלכה ללגום את הקוקטייל האהוב עליה, ג'ין עם דובונט (יין מתובל) בטרם החלה לסעוד את ליבה. דג פופולרי בתפריט הצהריים כלל נתח של דג הסול מוגש על מצע של תרד שלוק. כשסעדה לבדה, המלכה הקפידה להימנע ממנות שהכילו פחמימות דוגמת פסטה או תפוחי אדמה.
שעת התה
בשעה המלכותית, המלכה לא אכזבה, ובדיוק כמו בכל הסיפורים על טקס התה שהבריטים לא מוותרים עליו גם אם גשר לונדון יראה סימנים של קריסה, נהגה לשתות כוס תה ולנשנש סקונס וכריכוני אצבע - בעיקר כריכוני מלפפונים עם סלמון וביצה מקושקשת שהיו אהובים עליה. בגזרת המתוקים, המלכה נהנתה מעוגת ביסקוויטים ועוגת ג'ינג'ר.
ערב
בארוחת הערב הופיעו על הצלחת נתחי בשר או דג. את נתחי הסלמון, כך סיפר מקרגיידי, נהגו לא פעם לדוג מנחל די הסמוך לאחוזת בלמורל. עוד הוסיף וסיפר כי המלכה אהבה אוכל בסגנון צרפתי. "בישלנו הרבה מנות של דג הליבוט (פוטית) על מצע של תרד ברוטב מורניי (בשמאל), חשף בראיון למגזין הלו. "היא אהבה מאוד את פטה הגלנגל, שהיה מבוסס על סלמון מעושן, מקרל, ופורל", סיפר.
ולקינוח
למרות ההקפדה על תפריט אורגני בריא ומאוזן, סיפר מקרגיידי, המלכה אהבה מאוד גם מתוק ונהגה לסמן בחיוב כמעט כל קינוח עם שוקולד שהוצע לה בתפריט. בנוסף אהבה גם תותים מאחוזת בלמורל ואפרסקים מטירת וינדזור.