לרגל ראש השנה, מגוון מסעדות ומעדניות, ביניהן של שפים ידועים כמו ג'קי אזולאי, רן שמואלי, רותי ברודו, ארז קומרובסקי ואביב משה, יצרו מבחר מטעמים ומנות אותנטיות וקלאסיות מוכנות, לצד כאלה עם טוויסטים עכשוויים - שאפשר להזמין לטובת ארוחת ראש השנה.
האפיסרי של אביב משה
האפיסרי, המעדנייה של אביב משה (שושנה דמארי 10 נתניה, מתחם פיאנו סנטר), יכולה לגמרי לסגור לכם את כל הפינות בשולחן החג עם שפע מנות מוקפדות - קלאסיות אבל לא רק - פרי יצירתו של השף. בתפריט (המחירים למאה גרם): קציצות דגים ברוטב חריימה (18 שקלים); קציצות בקר ברוטב חמוסטה (19.5 שקלים); פילה סלמון ברוטב חרדל ודבש (52 שקלים); תבשיל בשר ראש (27 שקלים); צלי כתף בדבש (25 שקלים) ועוד. כשר.
הדליקטסן של רותי ברודו
בדליקטסן של רותי ברודו סבורים שמי שטעים לו בראש השנה - יהיה לו טעים כל השנה. והשנה, למקרה שתהיתם, בין הטעמים החדשים שמציעה המעדנייה אפשר למצוא השפעות של המטבח הפרסי. אם נפרט קצת יותר, נמצא במנות החדשות רוסט עוף משוח ברימונים (ללא עצמות, משוח בתערובת סומק, רכז רימונים ולימון פרסי, ממולא באורז עגול, פיסטוקים, מנגולד, שמיר ונענע יבשה - 326 שקלים, מנה לשישה סועדים); כרישה קונפי בויניגרט (כרישה צעירה בבישול איטי בשמן זית וטרגון, מוגשת עם שבבי עגבניות קלויות, צלפים וזיתי קלמטה, ברוטב ויניגרט וחרדל - 54 שקלים); ומלפוף כרוב באלאדי (כרוב ממולא בפרגית קצוצה, כוסברה, פטרוזיליה, עלי סלרי, לימונים כבושים וקצת אורז (98 שקלים ל-12 יחידות).
כמו כן מציעים בדליקטסן את כל החשודים המיידיים, כמו ארוחת ראש השנה מזרח אירופאית מסורתית (מרק עוף, גפילטע פיש, קרפלך, כבד קצוץ, חזרת, צלי בקר וכו'); ארוחת ראש השנה ים תיכונית (מלפוף כרוב באלאדי, שוק טלה צלוי, אורז "בחש" עם פיסטוקים קלויים וירוקים); וארוחת ראש השנה לפודיז מתקדמים עם מנות פחות שגרתיות כמו קרפ צרפתי מלוח במילוי רוסט עוף ממולא אורז וירוקים. להזמנות.
ג'קי אזולאי בקיטשן 94
מיזם קיטשן 94 (יגאל אלון 94, תל אביב) חובר לשפית ולכוכבת הריאליטי ג'קי אזולאי ומציע מארז חג קומפלט לשישה סועדים (או בשמו המלא: מארז "מארחים את המשפחה לשבת או בחג עם ג'קי אזולאי"). המארז כולל שתי חלות ויז'ניץ; בקבוק יין תירוש לקידוש; שמונה סוגי סלטים (ממטבוחה וגזר מרוקאי עד סלט ירוק עם פיצוחים); קוסקוס ירקות ופילה לברק ברוטב מרוקאי לביניים; בחירה של שלוש מנות עיקריות (קציצות בשר עם אפונה וסלרי; שוקי עוף עם משמשים ברוטב מתקתק, צלי בקר ברוטב פטריות ויין לבן; פרגיות צלויות בגריל; תחתיות ארטישוק ממולאות בשר; אסאדו; מיקס ממולאים ושוק טלה בבישול ארוך עם ירקות שורש ורוטב יין אדום); תוספות (אורז לבן, שעועית ירוקה, סירות תפוחי אדמה) וקינוחים (מוס שוקולד, סיגר מתוק עם פיצוחים ועוד). בפיקוח צהר. 1,500 שקלים.
ארז קומרובסקי בבאלאדי שיק
ארז קומרובסקי רוצה שתחגגו את ראש השנה בטוב טעם - ורצוי ששולחן החג שלכם יהיה דומה לשולחן של אמא שלו - מפוצץ באוכל מכל הסוגים, המינים והטעמים. כאן נכנס לתמונה תפריט החג של באלאדי שיק - המסעדה של ארז - שתשגר אליכם עד הבית מנות נבחרות. בנוסף לחלת הכורכום המפורסמת, תוכלו להתארגן על גפילטע פיש, קרפלך, מרק עדשים כתומות, כבד קצוץ, קציצות זוקיני והגרסה של קומרובסקי לסלט וולדורף (עם אננס, אבל בלי מיונז).
ביקשתם גם עיקריות? קיבלתם: סיר אוסובוקו טלה ב"רוטב ראש השנה"; קציצות דגים "בשק של אליהו" ברוטב חריף; צוואר טלה ממולא בפריקי וצנובר עם קאסביה, תפוחי אדמה ראטה ובצלצלים; ו"שידוך חגיגי" של נתח סלמון עם דלעת ברוטב פלפל-צ'יפוטלה דבש. אנחנו יכולים להמשיך ככה עד סוכות, אז נסיים כאן. כשר. למחירים והזמנות.
מסעדת הניצחון של חני
סעודת ראש השנה נוסח רומניה. מסעדת הניצחון של חני (יכין 1125, אשקלון) מסייעת לכם להביא הביתה תפריט חג רומני, מסורתי-אך-משוכלל, שיצרה חני הייניק כמחווה לארוחות החג בבית הוריה. פותחים שולחן עם גפילטע פיש (125 שקלים לשש יחידות); קרפלך תפוחי אדמה (38 שקלים לעשר יחידות); מרק צ'ורבה (49 שקלים לליטר); סלט חציל רומני (30 שקלים ל-250 גרם); רגל קרושה (56 שקלים ליחידה); מרק עוף עם אטריות (48 שקלים לליטר); כבד קצוץ (35 שקלים ל-250 גרם); כרוב ממולא (22 שקלים ליחידה); קבב רומני (125 שקלים ל-12 יחידות - מומלץ ליום שאחרי, אבל לא נשפוט אם תחליטו להוריד כמה בערב החג) ועוד. הזמנות יתקבלו עד 12.9.
מעדניית דלימארק
מעדניית דלימארק החדשה שבראשון לציון (יוסף ורסיה ליבין 26) לא מעוניינת שתישארו רעבים בראש השנה, ולטובת העניין היא מספקת תפריט עשיר במיוחד - רק לקחת הביתה ולהניח על שולחן החג. מנות נבחרות (המחיר למאה גרם): ספריבס טלה בבישול ארוך וירקות שורש (21 שקלים); בשר ראש ברוטב פיקנטי ועשבי תיבול (15 שקלים); קציצות כרישה ברוטב עשבי תיבול (10 שקלים); צלי כתף ברוטב ערמונים (14.5 שקלים); כתף כבש וירקות שורש צלויים (25 שקלים); רוסטביף בקראסט תבלינים (20 שקלים); עלי מנגולד ממולאים בשר (13 שקלים); חזה עוף ממולא בבורגול, בשר ורימונים (12.5 שקלים); כרעיים עוף במייפל עם בצל מקורמל (10 שקלים); פילה סלמון ברוטב לימוני עם סילאן (21 שקלים); סלמון עטוף בקדאיף ברוטב הדרים (21 שקלים); גפילטע פיש (10 שקלים ליחידה); ואפילו לא גירדנו את הקצה.
קונדיטוריית האופים הקטנים
תתפלאו, אבל בקונדיטוריית האופים הקטנים (עמק ברכה 25, תל אביב) לא רק אופים, אלא גם מכינים באהבה אוכל מוכן ומעדנים בסימני החג. מקבץ הוכחות: סלטים (כבד קצוץ, חזרת, צימעס ועוד - 25-15 שקלים); מגוון קיגלים מלוחים (ירושלמי, תפוח אדמה או אטריות - 30 שקלים); גפילטע פיש; טאג'ין עוף במילוי פירות יבשים וקרפלך במילוי בשר ותפוח אדמה (75-45 שקלים). כשר.
רן שמואלי וקצביות מרינדו
לא בדיוק אוכל מוכן - כאן דרושה השקעה, אבל רשת קצביות מרינדו ורן שמואלי ילוו אתכם לאורך ההכנה של שלושה ספיישלים חגיגיים שהשף יצר בשיתוף הרשת, ומגיעים עם מתכונים מפורטים. מדובר באסאדו דבש ותבליני סתיו (משקל הנתח כשני קילו, 109 שקלים לקילו); קדירת טלה בירקות שורש וסילאן (משקל הנתח כשני קילו, 139 שקלים לקילו); וסינטה כרוכה בתערובת תבלינים (נתח במשקל שני קילו שמגיע כרוך בחבל - 199 שקלים לקילו). המוצרים מיועדים לעשרה סועדים, פלוס מינוס.
קצביית מיטמן
קצביית מיטמן מאפשרת לכם להכין בבית את מנת הבו-סאאם הידועה של מסעדת פדריק במודיעין, עם מארז לחמישה סועדים שכולל את כל מה שצריך: נתח אונטריב בבישול ארוך בטעמים אסייתיים, לצד לחמניות באן ומטבלים. מניחים על מגש, מרכיבים לבד מול השולחן וחוגגים. 250 שקלים. כשר.
אוכל מוכן ברשתות המזון
מאמוצ'קה, מותג הבישולים הביתיים של רשת קשת טעמים, מציע כתמיד כ-140 סוגים של מאכלים מוכנים וטריים ממגוון מטבחים ועדות - מעיקריות ועד סלטים. לא נפרט את כולם, אלא רק כמה שמתאימים לשולחן החג, ומוצעים כעת ב-15% הנחה בהזמנת מגש. המחירים לקילו: גפילטע פיש (89 שקלים); שוק אווז עם שזיפים שחורים (159 שקלים); גולש הונגרי (85 שקלים); פילה דג סול מצופה ובמילוי עשבי תיבול - 79 שקלים); צלי בקר ביין (199 שקלים); וארטישוק ממולא בשר (59 שקלים).
סדרת חג דליקטס של שופרסל, שכוללת מנות אוכל מוכן במהדורה מוגבלת לשולחן החג, מתרחבת בשלושה מוצרים חדשים: אורז עם בשר מפורק; עוף בסגנון טנזיה על מצע קוסקוס מלא; ולזניה במילוי בשר - כולם במחיר 38 שקלים למנה. המוצרים החדשים מצטרפים למנות המוכרות והמסורתיות יותר בסדרה - גפילטע פיש (33 שקלים), קיגל בסגנון ירושלמי (25 שקלים) ונתחי בקר ביין עם ירקות שורש ופטריות (38 שקלים). כשר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו