רולדין
פיסטוק, חלבה, שוקולד, טופי, חבושים - וגם דבש כמובן. קולקציית עוגות וקינוחי החג של רולדין היא הכל חוץ משגרתית, ומשלבת רכיבים מפתיעים במיוחד. המהדורה החדשה כוללת "טורון" שקדים (ביסקוויט שקדים קלויים, קראנץ' פייטה, ביסקוויט שוקולד מריר, קרמו פרלינה ומוס שקדים - 69 שקלים לפס, 159 שקלים לכותר 21 ס"מ); מרנג חבושים ותמרים (עוגת דבש בשילוב חבושים, תמרים ומרנג - 69 שקלים); פיסטוק, חלבה ושוקולד (עוגת דבש בשילוב פיסטוק, חלבה וקראסט שוקולד מריר - 52 שקלים); ריז'יק (קרוקנט דולצ'ה, קרם מסקרפונה, ביסקוויט קרמל, דבש ושונטי שוקולד לבן - 75 שקלים); ובר שוקולד טופי (פאדג' שוקולד מריר, טופי קרמ מלוח, גנאש שוקולד ואגוזים מקורמלים - 69 שקלים לפס).
קונדיטוריית שמו
זה לא נהיה מתוק יותר מזה: בקונדיטוריית שמו של מיקי שמו דוגלים ברעיון שאת ארוחת החג צריך לסיים עם קינוחים שיש בהם כמה שיותר דבש ותפוחים, וקולקציית ראש השנה המגוונת שלהם מוכיחה את זה. בקינוחים הבולטים: דולצ'ה (שני רולים של מוס דבש על תחתית שוקולד ואגוזים בשילוב שוקולד ולרונה - 79 שקלים); ג'פונז (עוגת שכבות של ריבת חלב, שוקולד, קרמל ובצק אגוזים בדבש (130 לעוגה בקוטר 19 ס"מ, 190 שקלים לקוטר 24 ס"מ); עקיצת הדבורה (בצק בחוש בציפוי שקדים ודבש במילוי קרם וניל - 65 שקלים); דובוש דבש (עוגה הונגרית מסורתית בשילוב בצק דבש וקרם וניל - 65 שקלים); עוגת תפוח וניל (בצק חמאה פריך במילוי תפוחים, קרם פטיסייר ודבש - 65 שקלים); ומגוון עוגות דבש קלאסיות, דובשניות ומאפינס.
קונדיטוריית MIMI
קונדיטוריית MIMI מרשת NONO MIMI מציעה ארבע עוגות ברוח החגים, לסגירת כל פינה מתוקה אפשרית: עוגת כתר תפוחים (דקואז, קרם וניל, טופי קרמל ותפוחים מקורמלים, מעוטר בשנטילי וניל שקדים מקורמלים (136 שקלים); טארט פקאן ודבש (בצק פריך, פיננסייר שקדים, פקאנים ובאטר טופי דבש (94 שקלים); עוגת דבש הדרים מבושמת (46 שקלים) ועוגת דבש הדרים ללא קמח חיטה (38 שקלים).
מאפיית ג'ייקובס
מה דעתכם על דגני בוקר בתוך עוגת התפוחים שלכם? במאפיית ג'ייקובס בחרו להעניק טוויסט מסקרן לעוגת הפרי הקלאסית, ומשיקים לכבוד ראש השנה את עוגת Honey Cheerios תפוחים (בסיס פיננסייר קרמל ופקאן, תפוחים בקרמל, דגני בוקר צ'יריוס פריכים בטעם דבש, שוקולד לבן מקורמל ושונטי שוקולד לבן - 78 שקלים).
עוד בסדרה המפתיעה: מוס לוטוס (מוס שכבות על בסיס ביסקוויט קקאו וקראנץ' לוטוס, קרמו שוקולד, מוס לוטוס וציפוי פירורי לוטוס בקישוט כוורת דבש - (126 שקלים); קוגלהוף תפוחים, תמרים וקרמל מלוח (58 שקלים); כמו גם מבחר עוגות קלאסיות, וגם סדרת חלות חגיגית - ביניהן חלת תאנים ושוקולד לבן, וחלת טבעת עם צנצנת דבש הדרים.
מאפה נאמן
מסקר שנערך בסניפי מאפה נאמן עולה כי משפחה ממוצעת רוכשת במהלך ימי החג כארבע עוגות דבש בממוצע, ושכל אדם אוכל בחג כחצי עוגת דבש. כדי לעמוד בדרישה, גם השנה משיקה הרשת סדרה מקיפה במיוחד של עוגות, קינוחים ותופינים ברוח החגים, ביניהם רנד דבש תפוחים (עוגת דבש עגולה בתיבול קינמון, ג'ינג'ר טחון וציפורן עם תפוחי עץ מקורמלים - 45 שקלים); עוגת דבש פיסטוק (30 שקלים); טארט תפוחים (תחתית ביסקוויט שקדים, קרם מרציפן ומניפת תפוחים מתובלים בקינמון - 65 שקלים); פס עקיצת הדבורה (שכבות עוגת דבש, קרם שמנת בעיטור שקדים מולבנים מקורמלים - 65 שקלים); רול דבש רושה (רולדת עוגת דבש, קראנץ' רושה, שמנת מתוקה בציפוי שוקולד חלב ושברי אגוזים - 65 שקלים); ו"דבש קדאיף של מימי" (תחתית עוגת דבש, קרם שוקולד לבן בעיטור שיערות קדאיף מקורמלות - 65 שקלים).
קונדיטוריית שני
טרנד הקורנפלקס לא פוסח גם על גזרת עוגות הדבש, ובקונדיטוריית שני מקבלים אותו בזרועות פתוחות עם רולדת דבש וקראנץ' קורנפלקס (82 שקלים). עוד בחידושים החגיגיים של הרשת: מארז מקרונים דבש ו-וויסקי (52 שקלים); עוגת דבש ותפוחי עץ מקורמלים ביין וקרם שמנת (79 שקלים); עוגת רד וולווט רימונים (72 שקלים); רולדת דבש עם קרם וניל ותפוחים (82 שקלים); עוגת גבינה פירורים ודבש (72 שקלים); ועוגת עוקץ הדבורה (79 שקלים).
רשת טאטי
רשת טאטי בחרה להשיק השנה את תפריט קינוחי החג שלה במגוון גדלים כדי לתת מענה לכל תקציב - וגם כדי שנוכל לגוון יותר עם מארזי המתנה שלנו. הסדרה החדשה כוללת מארז מיני האני קייקס במגוון טעמים (45 שקלים / עוגה אישית - 16 שקלים); עוגת דבש וקרם ריקוטה (16/ 32 / 59 שקלים); עוגת דבש פיצוחים (16 / 32 / 59 שקלים); מארז פנינסייר תפוח בדבש (47 שקלים); טארט דבש (בצק פריך בדבש, קרם לימון ולבנדר - 129 שקלים); עוגת מדוביק (שכבות ביסקוויט דבש, קרם ריבת חלב וקרם פטיסייר - 78 שקלים); ועוגת לילות ביירות (פודינג סולת, קצפת, מי ורדים, פיסטוקים ועלי ורדים - 132 שקלים).
דליקטסן
הבייקרי מבית הדליקטסן של רותי ברודו משאיר (הרבה) מקום לקינוח שאחרי ארוחת החג, עם קולקצייה ובה שלוש עוגות בולטות: ריז'יק (שכבות של טארט דובשניות עם קרם פרש וקצפת - 78 שקלים); עוגת דבש ולבנדר (שכבות עוגת דבש מתובלת עם נקטרינות מבושלות בסירופ לבנדר ובציפוי קרם מסקרפונה - 128 שקלים); ופאי תפוחים "קופי בר" (בצק חמאה פריך, תפוחי עץ סמית', צימוקים וקינמון - 128 שקלים).
מאפיית לחמים
מאפיית לחמים מעניקה גרסה חגיגית ופרשנות משלה לקראק פאי: טארט דבש, צנוברים וטימין (109 שקלים), שעומד בראש מהדורת עוגות וקינוחי ראש השנה של הרשת. עוד בסדרה: עוגת דבש והדר (זיגוג לימון, פירות הדר מסוכרים, פקאנים, פיסטוקים, מקלות קינמון ופקעות ורדים - 89 שקלים); בבקה תפוחים וקרם שקדים (שושני בצק שמרים כרוכים בחמאה, במילוי תפוחי עץ בקינמון וקרם שקדים - 49 שקלים); חלת מרציפן בציפוי שברי אגוזי לוז (42 שקלים); ועוגת דבש סבתא עם קוביות תפוחי עץ וקינמון (56 שקלים).
מונייר
קייטרינג מונייר, שמתמחה במגשי אירוח לאירועים ולחגים, מציג את "מיני עקיצת הדבורה" - גרסה אישית ומוקטנת לקינוח האהוב (בריוש ממולא בשכבה של קרם מסקרפונה וקרם וניל - 179 שקלים למגש עם 15 יחידות). כמו כן מציעים במונייר מגשי פרופיטרול רימונים וקרם דבש ותפוחים (135 שקלים למגש), ועוגת קוגלהוף דבש עם תפוחים וקינמון בציפוי קרם (129 שקלים).
ביגה
בביגה מתחשבים בסובלים ממחלת הצליאק ומשיקים לקראת חגי תשרי את עוגת תפוח בדבש מבית סבתא - ללא גלוטן (45 שקלים). היא מצטרפת לסדרת עוגות ראש השנה האחרות של הרשת, שכוללת עוגת מוס דבש עם תפוחים מקורמלים (גם ללא גלוטן) ומגוון עוגות דבש בחושות.
ביסקוטי
למי קראתם האני באני? לעוגת הקראמבל עוגיות שוקולד צ'יפס, מוס שוקולד בלגי, קרם מוקה, ליבת עוגת דבש וציפוי שוקולד רושה של ביסקוטי, כמובן (72 / 142 שקלים), שללא ספק זוכת בפרס השם המפתה של החג. עוד מבית ביסקוטי לראש השנה: פראקאלו (בצק פילו, שקדים ואגוזי לוז טחונים בדבש, קרם שקדים ופלחי תפוחים מקורמלים - 124 שקלים); טארט חלב ודבש (קראמבל מייפל, קרם חלב ודבש, ציפוי קרם שנטילי וניל ויוגורט - 124 שקלים); ומגוון עוגות ודובשניות קלאסיות.
האופים הקטנים
קונדיטוריית הבוטיק התל-אביבית (עמק ברכה 25) משיקה סדרת עוגות וקינוחי דבש חגיגיים שמושפעת ממתוקים מסורתיים מסביב לעולם. שולפים דרכונים ומתפנקים על: פיננסייר צרפתית בנגיעות דבש; ריזיק רוסית (בצק פריך בטעם דבש ושכבות קרם וניל); בקלאווה מזרח-תיכונית עם אגוזי מלך, דבש ונגיעות מי ורדים; טישפישטי טורקית (עוגת סולת עם אגוזים, קוקוס ודבש); עקיצת דבורה גרמנית; ועוגת שמן זית איטלקית בשילוב דבש. 65-45 שקלים לעוגה.
פופ אנד פופ בייקרי
פופ אנד פופ בייקרי (מגדלי הארבעה, הארבעה 28 תל אביב) והשף קונדיטור עופר בן נתן מרימים תפריט ראש השנה מיוחד ומבוסס - ניחשתם נכון - דבש. ממתינים לכם בקומת הלובי של המגדלים: פיננסייר חמאה חומה, שקדים ודבש (34 שקלים); באסקית טונקה דבש (170 שקלים); בחושה תפוחים בציפוי גנאש חלב ודבש (150 שקלים); קרואסון עקיצת הדבורה (34 שקלים); דובשניות תבלינים חמים ודבש (34 שקלים); בחושה דבש לבנדר (48 שקלים); וחלת דבש (28 שקלים).
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו