הטיפ המושלם: כך תוודאו שהעוף שלכם מבושל מספיק

בלוגרים ובשלנים רבים משתפים לאחרונה את עוקביהם בטיקטוק בפחד מהתחלואות הנלוות לאכילת בשר עוף לא מבושל • התופעה הפכה לטרנד טיקטוק שצבר עד כה עשרות מיליוני צפיות • כך תבשלו את העוף נכון - ותוודאו שהוא מוכן

תבנית עוף בתנור. צילום: לירון אלמוג

זה לא סוד שטיקטוק היא פלטפורמה חברתית שמאגדת בתוכה הרבה מאוד דברים מוזרים, אבל אנחנו חייבים להודות שהטרנד הויראלי הבא הפתיע גם אותנו: חרדה מעופות.

לא מדובר בטרנד המובל על ידי פעילי זכויות בעלי חיים, צמחונים, טבעונים או אפילו סתם אנשים שממש מחבבים את החיה המקרקרת, אלא באנשים שפיתחו חרדה אמיתית מבישול של עוף.

הטרנד סובב סביב הפחד שלא יצליחו לבשל מספיק את חומר הגלם וכתוצאה מכך יהיו חשופים לתחלואות הנלוות לאכילת בשר לא מבושל. הטרנד אומנם פופולרי בעולם ועדיין לא חדר באופן משמעותי לישראל, אבל יש לציין כי עוף הוא חומר גלם נפוץ ביותר במטבח שלנו. אנחנו ממקומים במקום הראשון בעולם בצריכת המוצר לפי נתוני ה-OECD. לכן ניתן להסיק כי החשש רלוונטי גם לרבים מהישראלים.   

עוף מטוגן, צילום: איתיאל ציון

הטרנד, שרץ בטיקטוק תחת ההאשטאג #Chickenanxiety, צבר עד כה יותר מ-23 מיליון צפיות. הוא מאגד סרטונים של גולשים, המשתפים בפחד שלהם מאכילת עוף שלא בושל או נאפה מספיק.

טיקטוקרית חרדתית במיוחד בשם anysiaaa שיתפה ב-14 באוגוסט סרטון קצר בן שמונה שניות, שבו היא מטגנת עוף, כנראה כחלק מהכנת תבשיל מוקפץ. אלא שבמקום להתמוגג מהריחות והטעמים היא חשפה את החרדה שלה מהעובדה כי היא חוששת שהעוף לא יהיה מבושל מספיק. הסרטון צבר יותר מ-11.5 מיליון צפיות וזכה בקרוב לעשרת אלפים תגובות כשעשרות גולשים התוודו שהם סובלים מאותה החרדה בדיוק.

"אני נשבעת שהחרדה שלי מעופות הובילה אותי לצמחונות", כתבה גולשת בתגובה ואחרת הוסיפה: "אני תמיד חותכת את העוף שלי ופותחת אותו כדי לבדוק אם הוא מספיק מבושל".

טיקטוקרית נוספת בשם chandlermarieking, שיתפה בסרטון שזכה ליותר מ-21 מיליון צפיות את השיטה בה היא מטגנת עוף. השיטה כוללת חיתוך דקדקני של הבשר תוך בחינה לעומק של כל פיסה ופיסה. הטיקטוקרית שיתפה גם שאצלה בבית אי אפשר לאכול חתיכה שלמה של עוף, שכן היא תמיד דואגת לחתוך אותו כדי לוודא שכולו מבושל כהלכה מבפנים.

@chandlermarieking#IntuitTouchdownDance#chickenanxiety#cooking#AEHolidayCard#AmazonSavingSpree#chickenbreasts#cookingchicken#inthekitchen#funny#anxiety#allfoodispoison♬ original sound - [adult swim]

אז איך בכל זאת ניתן לוודא שהעוף מוכן ובטוח לאכילה?

חרדת העוף של הגולשים, מוזרה ככל שתהיה, היא מוצדקת. עוף שלא בושל כהלכה עלול להכיל חיידקי סלמונלה וקמפילובקטר. אלו יכולים לגרום למחלת מעיים קשה ולעיתים תופעות חמורות אף יותר.

לפי המלצת משרד הבריאות, העוף נחשב לבטוח כאשר החלק הפנימי שלו מגיע לטמפרטורה של 70 מעלות צלזיוס, (מומלץ במידת האפשר לוודא זאת בעזרת מדחום במהלך הבישול).

מסאחן עוף, צילום: איתיאל ציון

טיפים נוספים לבישול עוף תוכלו למצוא גם אצל השף הסלב, וויל קולמן, שנדרש לסוגייה בראיון לאתר "הפוסט" בעקבות הטרנד הוויראלי. "עשו שימוש במדחום איכותי למדידת הטמפרטורה של פנים העוף", יעץ קולמן בדומה להנחיית משרד הבריאות, והוסיף כי עדיף במידת האפשר לבחור בירכיים של עוף ולא בחזה כי מדובר בבשר יותר "סלחן". "בכל מקרה", כך הוסיף, "תמיד כדאי לחתוך את העוף בסכין ולפתוח אותו כך שהבשר חשוף וניתן לראות את הצבע שלו. הוא אמור להיות בגוון לבן אפור (ולא ורוד או אדום מדמם כמובן).

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר