בשנת 2019 החליטה השפית המפורסמת, דומיניק קרן, שהיא גם האישה היחידה בעולם המחזיקה בשלושה כוכבי מישלן, להוציא את המנות הבשריות משלוש המסעדות שלה בסן פרנסיסקו. ההחלטה כללה גם את מסעדת Atelier Crenn, שמתהדרת בשלושת הכוכבים. הסיבה להוצאת מנות הבשר והעוף מהמסעדות הייתה הומניטרית ואקולוגית. מכיוון שבתי האוכל של דומיניק מתבססים בעיקר על מנות דגים, ההחלטה - עד כמה שהיתה דרמטית - לא הסבה לה נזק משמעותי ומעריצי השפית דווקא קיבלו אותו בהערכה.
אלא שכעת, ארבע שנים אחרי אותו מהלך, קיבל ה-Bar Crenn - בר-מסעדה אקסקלוסיבי של דומיניק, משלוח ראשון של בשר עוף במטרה לעשות את דרכו לצלחות הסועדים. האם השפית הנודעת הפכה את עורה וחזרה להגיש מנות בשר מן החי? לא בדיוק: העוף שהגיע ל-Bar Crenn הינו מתורבת. למעשה, זהו בשר סינתטי שיוצר במעבדה בתהליך של תרבית תאים ומקורו לא מגופם של בעלי חיים.
בכך הפכה קרן, שמשתפת פעולה עם סטארט אפ הפודטק האמריקני Upside Foods, לשפית הראשונה בארה"ב שמגישה בשר מתורבת במסעדה שלה. כשפית מוכרת ועטורת כוכבי מישלן נותנת דומיניק, למעשה, חותמת איכות למוצר ומביעה אמון בטכנולוגיית המזון המהפכנית הזו. יש לציין כי הסטארטאפ עצמו קיבל ממשרד החקלאות האמריקני אישור לשווק את מוצריו לפני שבועות אחדים בלבד.
"העבודה עם שף קרן היייתה נהדרת", אמרה איימי צ'ן, סמנכ"לית התפעול של Upside Foods, לאתר חדשות המזון Food and Wine. "היא מבקרת לפעמים במטבח שלנו, עובדת לצד מפתחי המזון, מנסה מתכונים חדשים ונותנת פרשנות משלה למתכונים קיימים. היא מעניקה לנו השראה רבה", הוסיפה.
View this post on Instagram
קרן עצמה החמיאה ל-Upside Foods ואמרה כי למייסד ולמנכ"ל החברה, אומה וולטי, "יש חזון ברור ומתחשב. הוא מבין את הצורך לשנות את מערכת המזון מסיבות נעלות ומעוררות השראה. אני מתחברת לזה מאוד".
לגבי העוף עצמו, בחרה השפית לספר על הפעם הראשונה בה היא ניסתה את המוצר: "אני שמה דגש על טעם ואיכות, ולהפתעתי העוף (של Upside Foods) היה עסיסי, טעים וטוב יותר מכל חזה עוף מסופרמרקט שאכלתי מימיי".
View this post on Instagram
מתי נזכה לטעום את מנת העוף המתורבתת המופלאה של Bar Crenn, ומה בדיוק היא כוללת? מועד הוספתו לתפריט הקבוע של המסעדה טרם הוכרז, אבל נמסר כי מדובר במנת חזה עוף שלם מצופה בטמפורה שהושרה במשחת פלפלים ממקסיקו, בתוספת איולי צ'ילי, פרחים אכילים וירוקים מהחווה הפרטית של קרן. כל זה מגיע בכד חרס שנעשה בעבודת יד וקושט במוטיבים מקסיקניים. כשפותחים את מכסה הכד "משב" קרח יבש מקיף את הסועד, שמתבקש לאכול את המנה בידיו ולא בעזרת סכין ומזלג. נשמע (ונראה) לא רע בכלל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו