האם ניו-יורקים ומבקרי התפוח הגדול כבר לא יוכלו להנות מהטעם הנהדר של פיצות בעיר? לדברי מסעדנים, שדיברו עם העיתון האמריקני "ניו יורק פוסט", זה בהחלט איום שעומד בפני התעשייה.
הוראה חדשה של מחלקת הגנת הסביבה בניו יורק בנוגע לפליטות פחמן לאוויר בעיר, קובעת כי פיצריות עם תנורים שנוצרו לפני התאריך מאי 2016 יאלצו לצמצם את פליטת הפחמן ב-75%. החלטה שמשמעותה היא הפסקת השימוש בתנוי פחם או עצים בפיצריות ניו יורקיות או לחלופין, התקנת מערכת טיהור אוויר יקרה שמצריכה תחזוקה קבועה - עלות שתבוא על חשבון הפיצריות עצמן. אבל נורא מכך, השלכות ההחלטה עלולות להיות פגיעה בטעם הפיצה האהובה ועליית מחירים דרסטית.
הכללים החדשים עוררו סערה של ממש בעיר. מסעדן שדיבר באופן אנונימי עם ה"ניו יורק פוסט" אמר שלמעשה מדובר בהוצאה להורג של תחום שלם בניו יורק. "אם אתה מוציא את הפחם מתהליך הכנת הפיצה, אתה בעצם פוגע באחד הגורמים המרכזיים שמוסיפים למאכל את הטעם המיוחד שלו ואז אתה הורג, למעשה, את הפיצה", אמר והוסיף: "מעבר לכך, מדובר בחוק שדורש מאיתנו לממן בעצמנו את השינויים בתנורים שלנו וזה יעלה הון".
גם תושבי ניו יורק זועמים על התקנה החדשה, דבר שבא לידי ביטוי, בין השאר, בתגובות שונות ברשתות החברתיות. חלק מהגולשים אף הזהירו במפורש את פקידי העירייה - אל תתקרבו אל "הפיצות שלנו". אחד הגולשים כתב בטוויטר כי "ניו יורק הוציאה מחוץ לחוק את הדרך הנכונה להכין פיצה כהלכה". אחר כתב כי התקנה החדשה תפגע בפיצריות האגדיות בעיר: "מדובר במקומות ששכללו את סגנון הפיצה שלהם, שמיליוני אנשים השתוקקו לאכול אצלם במשך עשרות שנים".