מעכו עד אשדוד (דרך מודיעין ובני ברק), מהמבורגר עד נודלס, משייק סופר-פוד בריא עד מילפיי ברולה מושחת. מגוון מסעדות ורשתות ברחבי הארץ מציעות תפריטי קיץ חדשים, מרעננים ולא פחות חשוב - כשרים. אספנו את כולם יחד לכתבה אחת, לסגירת כל פינה קולינרית (וגאוגרפית) אפשרית. שיהיה בתיאבון ושאו ברכה.
הקיץ של נינה
נינה ביאנכה, הכשרה החלבית בצומת בילו, מקבלת את העונה החמה עם תפריט חדש. מחכים לכם טריים-טריים: ברוסקטה דג לבן - חלת חלב, איולי סחוג, סלסה ירוקה ועלים ירוקים (73 שקלים); גספצ'ו עגבניות - ברוסקטה צלויה, איולי רמולד, שקדים מולבנים (52 שקלים); עטייף דגים - סלסה פלפלים, טחינה הר ברכה, בצל ירוק ולימון (64 שקלים); סביצ'ה לוקוס - ויניגרט ירוקים וליים, כוסברה וצ'ילי אדום (67 שקלים); פיצה שום ובצל מקורמל - ציר יוגורט סומק, כוסברה, מוצרלה ומלח ים (69 שקלים); פילה מוסר ים - תבשיל שושקה, טחינה וסחוג ירוק בתוספת לחם (145 שקלים); וטורטליני כמהין - פונדו גבינות, טוויל פרמזן, שמן בזיליקום (89 שקלים). עכשיו, ברשותכם, נשחרר כפתור בחגורה.
הו, מאמא
מאמא גרג היא תת-רשת חדשה מבית קפה גרג. שני הסניפים הראשונים שלה, בקניון איילון ברמת גן ובקניון רחובות, מציעות מנות איטלקיות חלביות כשרות למהדרין (בד"ץ בית יוסף), עם נגיעות של המטבח הים תיכוני. תפריט סניף איילון עודכן לאחרונה במספר מטעמים חדשים בהשראת ארץ המגף. ביניהם תוכלו למצוא שקשוקה סיציליאנית (65 שקלים); פולנטה פטריות (45 שקלים); סלט קממבר ברולה (76 שקלים); ניוקי ערמונים ופטריות (62 שקלים); קלצונה עם חציל קלוי, בולגרית ומוצרלה (56 שקלים); פטוצ'יני סלמון (74 שקלים); ריזוטו דג ים (89 שקלים); ומחבת עם נתחי דגים, ברוקולי ו"מלא הפתעות" (89 שקלים). ד"ש למאמא.
טבילה בנהר
תפריט קיץ 2023 של רשת ריבר, המונה עשרה סניפים כשרים ברחבי הארץ (כולל סניף חולון שהפך לכשר לאחרונה), יקפיץ אתכם למזרח הרחוק עם מבחר מנות קלילות ומרעננות כמו סביצ'ה דג לבן - מלפפון, כוסברה, נענע בקארי פלפלים ושבבי טמפורה (52 שקלים); רייס קייק - טונה קצוצה, בצל ירוק, נענע, צ'ילי חריף בפונזו הדרים על סטיקי רייס צרוב (54 שקלים); ופאד סי יו (אטריות אורז רחבות, רצועות סינטה, תרד ופטריות (72 שקלים).
בריבר משיקים גם מבחר קוקטיילים חדשים ב-49 שקלים, ביניהם Flamingo (רום לבן, טקילה 1800, קוקוס, אפרול, אננס, לימון וליצ'י) ו-Calypso (נענע, טקילה 1800, קוקוס, פירות יער, קרם קוקוס, פסיפלורה ואננס).
אחלה חלה
בית האוכל הכשר האפיסרי של אביב משה (שושנה דמארי 10 נתניה, מתחם פיאנו סנטר), אופה לכם קולקצייה של חלות ממולאות בכל טוב - רכות מבחוץ ועסיסיות מבפנים. על סדר היום: חלה מוגזמת - ממולאת מטבוחה וחצילים (59 שקלים); חלת כרישה וערמונים (59 שקלים); מסאחן פרגית - חלה עגולה ממולאת קונפי של פרגית ושום (89 שקלים); מאפה במילוי אסאדו מפורק עם צנוברים ותבלינים חמים (89 שקלים); ושימו לב לזה: בייגלה ירושלמי ממולא בשר טחון (22 שקלים). אפשר להתפנק במקום (שגם מציע ארוחות עסקיות), או לקחת הביתה. תפריט החלות מוצע בימי שישי בלבד.
איטליה זה לא רק אספרסו
רשת לנדוור מציגה תפריט איטלקי עם טוויסט עדכני של השפית יהלומה לוי, הכולל מנות דגים חדשות המוגשות ב-20 הסניפים הכשרים של הרשת. בין המטעמים: פילה דניס על ריזוטו מלנזה - פילה דניס צלוי על ריזוטו פרמז'ן, חמאה, ציר ירקות ויין לבן עם גרידת לימון ובזיליקום; קאצ'ו אה פפה כמהין - פסטה ברוטב ביאנקה, גבינת פקורינו, פלפל שחור ומחית כמהין שחורה; אלי אוליו ארטישוק - ספגטי ארטישוק ועגבניות שרי צלויות על בסיס שמן זית, שום, פטרוזיליה וצ'ילי גרוס; ופסטה ארביאטה עגבניות שרופות - רוטב עגבניות, עגבניות שרופות ועגבניות שרי צלויות עם פלפל חריף, שום, אורגנו וגרידת לימון.
רק בריאות
השף המולקולרי שחר דבח (מתמודד "הקינוח המושלם") משיק את "אלה ותמר" - "מעבדת בריאות" כשרה בגבעתיים (שינקין 49) המציעה ארוחות אסאי, מרקים, סלטים, כריכים ומיצים סחוטים טריים הנעשים בשיטת "קולד פרס", השומרת על ערכם התזונתי של הפירות והירקות.
מה אוכלים? בייגל עם טריפל גבינה, שום מוחמץ, ממרח עגבניות, זיתים, בזיליקום וחמאה; לחם דגנים מלא עם אריסה, מניפת אבוקדו, בצל סגול מוחמץ, מיקרו עלים ופלפל אדום חריף; באגט מלא עם צ'אטני תאנים, פקורינו, ארטישוק ומיקס חסות; ולחמניית כוסמין עם חרדל, ריבת ענבים ביתית, גאודה, בצל מוחמץ וירוקים.
ומה שותים? Celery For Memory (תפוח ירוק, לימון, זרעי בזיליקום, עשב חיטה וספירולינה - לחיזוק מערכת החיסון והורדת לחץ הדם); Nirvana (חמאת שקדים, קינמון, תמר, אגוזי מלך, פלפל לבן וג'ינג'ר - יעיל בהפחתת גזים ובהורדת כולסטרול); ו-Cleopatra (סלק, גזר, תפוח, ג'ינג'ר וענבים - מומלץ להקפצת האנרגיה).
קייצי בריבוע
רוזה הכשרה שבמודיעין (שד' מלאכית 1, ישפרו סנטר) משיקה ארבע מנות קיציות חדשות. לראשונה: פולנטה פטריות - קרם תירס, מחית כמהין ומיקס פטריות יער. לעיקרית: סינטה מיושנת עם ניוקי בציר בקר. לקינוחים: מילפיי ברולה - קרם ברולה על קולי מנגו, קרם מסקרפונה טבעוני, מרנג וניל ומקרון מנגו, ופחזניות חמות (במילוי קרם פטיסייר וניל, גלידת וניל ורוטב קרמל מלוח).
בחזרה לשורשים
המטבח הערבי-לבנטיני הכשר של מסעדת השף רותס (Roots) העכואית (ויצמן 1) מתחדש בתפריט קיץ עם מנות דוגמת סשימי דג וסלט שומר פריך (68 שקלים); טטאקי פילה בקר (78 שקלים); אסאדו מפורק (64 שקלים); צוואר טלה (96 שקלים); סינייה פילה דג ים (115 שקלים); שיפוד דג ים (110 שקלים); וכיסוני גבינה (92 שקלים) - עשויים עם תחליף טבעוני - אל חשש.
מהפך בסלון
מסעדת סלון יווני של גיא פרץ הממוקמת במלון ווסט אשדוד (הטיילת 21) עוברת מתפריט בשרי לתפריט דגים חלבי חדש ועשיר - בקונספט יווני כמובן. כמה דוגמאות מהמהפך הקולינרי: סשימי ים תיכון עם פלחי עגבנייה; מוסר ים פרוס; טונה "סלוניקי" עם סלט עלים, שקדים, אגוזים ולאבנה ברוטב הדרים וכוסברה; כיסוני פסטה במלית מיקס גבינות בשמנת, שום ותרד; פילה מוסר ים בסגנון סלוניקי עם שום, שמן זית, זיתי קלמטה, עגבניות, שמנת וצלפים; ברבוניות פריכות לצד צזיקי וקרם לימון; ולינגוויני טונה אדומה בתוספת זיתי קלמטה, עגבניות, צלפים, שום, צ'ילי, שמן זית ופרמזן.
בגזרת הקינוחים תוכלו להתפנק על גלטופיתה (מאפה פילו וגבינה ברוטב הדרים ויוגורט); לוקומדס (מיני סופגניות יווניות בסירופ תבלינים ואניס, לצד גלידת יוגורט); ורוואני (עוגת סולת על קרם טופי ויוגורט דבשי). יאסו.
כשרות בלחמניות
* ספיישל יוני-יולי של אגאדיר הוא הטוקיו בורגר, מנה המוגשת בגרסתה הכשרה (סניף בני ברק, מצדה 7) כקציצת בשר אנגוס 250 גרם בזיגוג מיסו תפוזים, מיונז וואסבי, פפאיה, גזר צהוב, כרוב, בצל ירוק, שומשום שחור, בצל פריך וריבת בצל (98 שקלים, כולל תוספת לבחירה).
* סמאש בורגר האוס, שמפעילה סניף כאשר ברעננה (אחוזה 89), מציגה קטגורייה חדשה של נקניקיות צ'וריסו בעבודת יד, הכוללת נכון לעכשיו שתי מנות: נקניקיית "סמאש דוג" חריפה ונקניקייה לא חריפה. 36 שקלים בלחמנייה עם תוספות ורטבים, 56 שקלים במסגרת ארוחה.
* בורגראנץ' משיקה את ה"ראנצ'דיל" - תפריט דילים במחיר של עד 35 שקלים שיסגרו לכם פינה קטנה. כמה דוגמאות: ראנצ'קיד ושתייה ב-20 שקלים, ראנץ' ושתייה ב-35 שקלים וארבעה כוכבי עוף ושתייה ב-25 שקלים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו