שתיית שתי כוסות תה ביום עוזרת לשמור על פעילות המוח שלנו גם כשאנו מגיעים לגיל מבוגר, כך עולה ממחקר חדש.
הסיבה ליכולת הזו נובעת מכימיקלים טבעיים שקיימים בתה בשם פוליפנולים, המסייעים למוח לפעול טוב יותר, מה שמסייע לפעילות טובה יותר של הזיכרון. הכימיקלים הללו קיימים בכל סוגי התה.
מסקנה זו עלתה אצל החוקרים בעקבות מחקר שנעשה בקרב יותר מ-3,500 אנשים בני 60 ומעלה. הנבדקים הם אנשים בריאים, ללא מחלות פעילות. במסגרת המחקר הם חולקו לשתי קבוצות: אחת צרכה 500 מ"ג פוליפנולים ביום, כמות שדומה לצריכה של שתי כוסות תה, והשנייה צרכה חומר פלצבו.
במהלך המחקר, שנמשך שלוש שנים, המשתתפים קיבלו משימות כמו בדיקת זיכרון מילים על מנת לבדוק את יכולות הזיכרון שלהם. בתום המחקר נמצא כי יכולת הזיכרון של אלו שצרכו 500 מ"ג פוליפנולים ביום הייתה טובה בממוצע ב-10.5% יותר מאשר בקרב הקבוצה שצרכה את הפלצבו. היתרון היה מובהק יותר ועמד על 16% בממוצע בקרב נחקרים ששמרו גם על תזונה בריאה.
פרופ' גנטר קהנל מאוניברסיטת רידינג, שביצע את המחקר, אמר כי שתיית תה היא "הדרך הקלה ביותר להגדיל את הצריכה של הפוליפנולים בגוף". עוד הוסיף: "לא באמת משנה באיזה אופן תצרכו את התה שלכם, כי בכל מקרה ספיגת הפוליפנולים תהיה דומה".
בתגובה למחקר, ד"ר סקוט סמול מאוניברסיטת קולומביה האמריקנית אמר כי אובדן זיכרון, הקשור להתבגרות, הוא תהליך שמשתנה בין אנשים. "אם אחד מההבדלים קשור לצריכה של פוליפנולים, במחקר היינו רואים שיפור דרמטי עוד יותר בפעילות הזיכרון בקרב אנשים בני 40 ובני 50", הוא ציין.
ב"המירור", העיתון שפרסם את המחקר, ציינו כי לתה יש יתרונות בריאותיים חשובים נוספים. לפי מחקר שנערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת שפילד שבאנגליה בשנת 2003, שתי תרכובות שנמצאות בתה ירוק התגלו ככאלו המסייעות במניעת דלקות ובמלחמה של הגוף בחיידקים הפוגעים בשיניים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו