יצאתם לטייל בעולם, הבטן שלכם תפסה אתכם רעבים ובא לכם לאכול משהו טעים? ובכן, כריכים הם מאכל שתמצאו בכל מדינה – בגרסאות שונות. כדי שבטיול הבא תוכלו למצוא כריך טוב, קראו את הכתבה הזו – והשתדלו לגזור ולשמור. אתם עוד תצטרכו אותה כדי ליהנות כמו שצריך.
צ'וריפאן (ארגנטינה)
שילוב של נקניקיות עם חרדל ורוטב צ'ימיצ'ורי מהווים את עיקרו של הכריך הארגנטינאי הקלאסי הזה, שהשם שלו הוא שילוב של צ'וריסו (הנקניקייה) ולחם (פאן).
מקורותיו של הצ'וריפאן מגיעים היישר מהגאוצ'ואים, הבוקרים שחיו באזור במשך מאות שנים, והיו ידועים באסאדו שלהם. כיום, תוכלו למצוא את הכריך השמנוני הזה במסעדות רבות בבואנוס איירס והרבה מעבר לה, במסעדות דרכים ברחבי דרום אמריקה ובאירועי ספורט.
פאן באניה (צרפת)
אוהבים סלט ניסואז? ובכן, יש סיכוי גדול שתאהבו גם את הגרסה הסנדוויצ'ית שלו, שמאוד מזכירה את הכריך שמגיע מאזור ניס שבדרום צרפת. את הכריך חותכים לחצי כמעט עד לסופו, כך שהלחם יהיה "חשוף" ויציג את תוכנו, המלא בירקות טריים, אנשובי, זיתים, ביצים קשות פרוסות, חתיכות טונה, שמן זית, מלח ופלפל. איך אומרים? בון אפטיט.
סמרברד (דנמרק)
הכריך הזה אמנם נחשב לאחד המאכלים הלאומיים של דנמרק, אבל הוא כזה שהצליח להגיע גם אל שכנותיה בסקנדינביה. למרות שהמשמעות של שמו היא "לחם חמאה", יש בכריך הזה הרבה יותר מהנראה לעין.
הבסיס של הסנדוויץ' הוא לחם שיפון, עליו שמים כתוספות שילובים שונים -החל מדג עם קארי ודג מלוח דרך פרוסות של ביצים קשות ועד בשר נא. זהו כריך מרשים מאוד, ואפילו טעים יותר מאיך שהוא נראה.
כריך צ'יפס (בריטניה)
זהו ההיפך הגמור מכריך אסתטי ונאה לעין, בכל זאת – מדובר בסנדוויץ' של לחם לבן עם חמאה שמעליה חטיפי צ'יפס. זהו, הכי פשוט שאפשר. למרות שזה נשמע כמו משהו שבוודאי הומצא בשנים האחרונות, מקורות הכריך מגיעים עד לשנות ה-60 במאה ה-19, אז הוא הוגש לצד מנת דג בלנקשייר. אם תרצו להתפרע, תמיד תוכלו להוסיף לו רוטב, שלא היה נפוץ במיוחד אז – קטשופ.
כריך בשר מעושן של מונטריאול (קנדה)
הקרניבורים מביניכם בטוח יאהבו את הכריך עמוס הבשר המעושן הזה, שמגיע היישר מקוויבק. הכריך מכיל המון המון בשר בתוך לחמניית שיפון קלה עם טפטופי חרדל. הסנדוויץ' הזה הכי טעים כשהבשר בו התיישן במשך כשבועיים במי מלח וכאשר הוא מתובל בגרגרי פלפל ושום. יאמי!
סנדוויץ' מלפפונים (בריטניה)
הכריכים הבולטים ביותר הם אלו שעמוסים בכל טוב, אבל גם כריך מינימליסטי יכול לעשות את העבודה. מדובר במנה אנגלית קלאסית, שבדרך כלל מוגשת על פלטות לצד לחמניות סקונס ומיני-מאפים.
ומה מחכה לכם בו? לצד מלפפונים אנגליים חתוכים, הכניסו ללחמנייה שעשויה מקמח חיטה לבן ללא החלק הקשה: חמאה, מעט פלפל ואפילו מעט עשבי תיבול כמו שמיר. חתכו את הלחמנייה למשולשים, צרפו אליהם כוס תה – ותיהנו.
טרמצינו (איטליה)
למרות שמקורו של הסנדוויץ' הזה מגיע מטורינו, ונציה היא זו שהפכה את המאכל למנת הדגל שלה בפאבים. זהו לחם לבן עם מילויים שונים - מזיתים וטונה, ביצים רכות וירקות, עד חתיכות פרושוטו ופטריות כמהין. נשמע כמו מנה טעימה בזמן שאתם צופים בגונדולות, לא?