אנשים אוהבים להקפיא את האוכל שלהם, לא משנה מה הוא וממה הוא עשוי. בחג הפסח אנחנו נוהגים לאכול המון ביצים בגרסאות שונות וזהו גם אחד המאכלים שאנשים נוהגים לעיתים להקפיא. חשוב שתדעו, לא תמיד כדאי לעשות זאת – ואם כבר אתם מקפיאים, כדאי לעשות זאת כמו שצריך.
על פי אתר Parade, במקרה ותהיתם אם אתם יכולים להקפיא ביצים, התשובה היא פשוטה מאוד – תלוי איזו ביצה תרצו להקפיא. לפי מלאני מרקוס, דיאטנית מצפון קרוליינה שבארצות הברית, לא מומלץ להקפיא ביצים מבושלות, במיוחד אם תרצו לאכול אותן כחטיף לאחר ההפשרה. "המרקם של חלבון הביצה לא יהיה אותו הדבר לאחר ההקפאה, ויהפוך לצמיגי וקשה", היא אומרת.
יחד עם זאת, לדבריה, כן אפשר להקפיא את החלמון של הביצה המבושלת: "ניתן להפשיר אותו, להסירו מהביצה ואז להקפיאו במיכל קריר, אם אתם מתכננים להשתמש בו בעתיד".
ומה לגבי ביצה מקושקשת? ובכן, פה למרקוס יש חדשות טובות – אתם בהחלט יכולים להקפיא את המנה. "ניתן להקפיא את הביצה המקושקשת למשך שלושה חודשים. כשתרצו להקפיא אותה, תנו לה להתקרר בעצמה ואז הכניסו אותה לשקית עמידה לקור, כדי להסיר כמה שיותר אוויר בתהליך ההקפאה", היא אומרת.
אגב, לפי משרד החקלאות האמריקני, אתם יכולים לעשות זאת עד לתקופה של שנה, אך הכי טוב להשתמש בביצה המקושקשת שהקפאתם עד חצי שנה.
תכננתם להקפיא ביצה שלמה, כזו שלא הסרתם ממנה את הקליפה? ובכן, כדאי שתימנעו מכך. מה כן אפשר לעשות? לפי השפית האמריקנית נורה קלארק, שברו את הביצה לשניים, הכניסו את התוכן שלה לתוך קערה והקציפו היטב. לאחר מכן, הכניסו את התערובת שנוצרה לתוך קופסה מתאימה לקור או למגש קרח, והכניסו למקפיא.