מטיילים בצפון? מומלץ לבקר בפנינה הקולינרית הזאת

״רנטו דלי" היא מעדנייה ובר יין באצבע הגליל, שמוקדשת לתרבות הקולינרית הסובבת את המקום • יצאנו לשבת תחת סככה במקום המקסים שבשדה אליעזר והופתענו מהדליקטסים שהוגשו לנו מקופסאות שימורים

רנטו דלי

"רנטו דלי", או כפי שאני אוהבת לקרוא לה, ״הסככה של שיר ומושיקו בשדה אליעזר״ – היא מקום מפגש גלילי מקסים במיוחד. ראשית, באזור הזה בארץ אין מעדניה, חנות יין או מכולת גבינות בכל פינת רחוב. שנית, לאחד בין שלושת האלמנטים הנחשקים הללו לכדי מקום מפגש חוויתי – זאת יוזמה נפלאה.

רנטו דלי של שיר בן מובחר ובן זוגה מושיקו היא מעדנייה גדולה ורחבת ידיים, הממוקמת בסככה חקלאית במושב שדה אליעזר אשר באצבע הגליל. המקום נפתח לפני מספר חודשים בלבד. בחלל הגדול שלו ממוקם מטבח פתוח ומואר, ובו משחקים עם תכולתן של צנצנות, קופסאות ואריזות על צלחות הגשה קטנות ויפות. ״פתחנו את רנטו כדי להזמין את תושבי האזור אל תרבות היין והבילוי שסובבת אותו. לפתוח את האפיקים ולהעניק חוויה קולינרית שאינה מסעדה״ מספרת שיר ומוסיפה: ״בנוסף, למקום יש פוטנציאל אדיר לפעילויות תוכן שונות ומגוונות, אותן אנחנו חושבים לפתח בהמשך״.

כוס יין ברנטו דלי, צילום: מאיה דרין

אין ברנטו "מנות" אוכל, אלא הגישה בו היא כשל טאפאס בר ספרדי מסורתי, בו מגישים לסועד מקופסאות השימורים האיכותיות על המדף שבהן כל טוב. למעשה, במקום מגישים לאורח, את כל מה שהוא יכול לרכוש לעצמו הביתה - סרדינים טובים מוגשים עם שמן זית מקומי עז טעם, ארטישוקים כבושים מלווים בעלים ירוקים וגבינת מחלבה משובחת, עליי גפן ממולאים, כריך קרואסון עם קונפיטורות למיניהן, מבחר של גבינות, לחמים ועוד. גזרת המתוקים כאן גם היא משתנה מעת לעת, אך תסמכו על שיר ומושיקו שתמיד ידאגו לפרוס עוגת קראנץ׳ שוקולדית או לסדר צלוחיות של כדורי שוקולד.

תחת סככה - רנטו דלי, צילום: מאיה דרין

לצד כל הביסים הללו, מוצג לראווה מבחר נפלא של יינות ישראליים ויינות חובקי עולם. תמצאו כאן שמות יקבים, כמו: ״כרם שבו״, ״יקב אסף״, ״להט אדום״, ״יקב הרי גליל״, ״יקב רמת הגולן״ וגם סנסר צרפתי קלאסי ורוזה פרובנסלי. היין נמכר בבקבוקים ללגימה במקום או מוצע לרכישה, כאשר במקביל, כל כמה זמן שיר מוסיפה עוד ועוד בקבוקים למזיגה בכוסות בודדות.

הישיבה במקום אקלקטית למדי ואפשר לבחור בין מתחם הישיבה מתחת לסככה בו פזורות ספות, כורסאות, כסאות ושולחנות, לבין ישיבת פיקניק בחוץ בשטח המוריק, העוטף את הסככה. ביום של שמש, ציוץ הציפורים נשמע מסביב ובינות העצים אפשר להשקיף על רמת הגולן.

בראנץ' ברנטו דלי, צילום: מאיה דרין

בינתיים רנטו דלי פתוחה בימים שלישי בין השעות 19:00-23:00 ובימי שישי בין השעות 11:00-17:00. התפריט בה משתנה ומתעדכן על כן מומלץ להציץ בחשבון האינסטגרם של המקום לפי ההגעה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר