אנשים שמגדלים את האוכל של עצמם הם בעלי אורח חיים בריא יותר, כך עולה ממחקר שפורסם על ידי אוניברסיטת קולורדו.
על פי המחקר, שפורסם בחודש ינואר האחרון במגזין Lancet Planetary Health, מגדלי המזון של עצמם אוכלים יותר סיבים תזונתיים, הפעילות הגופנית שלהם עולה וגם נרשמה ירידה חדה בחרדה שלהם. המחקר בוצע בקרוב כמעט 300 מבוגרים שלא גידלו בעבר את האוכל שלהם והוא מומן על ידי החברה האמריקנית לסרטן.
כדי לבצע את המחקר, גויסו מבוגרים שגילם הממוצע עמד על 41 מאזור דנבר. יותר משליש מהם הזדהו כלטינים ויותר מחצי הגיעו מבתים בעלי הכנסה נמוכה. חצי מהנבדקים נרשמו לקבוצת גינון בקהילה, והחצי השני הפך לקבוצה שחבריה התבקשו להמתין שנה לפני שיחלו בגינון. הקבוצה הראשונה קיבלה שטח משלה כדי להתחיל בגינון ומצרכים התחלתיים, זאת בנוסף להדרכה שהם עברו בנושא. חברי שתי הקבוצות נשאלו מראש בנוגע לבריאותם המנטלית ועל צריכת המזון שלהם, בנוסף לבדיקת מידות גופם מפעם לפעם וללבישת מכשירים שניטרו את הפעילות שלהם.
מהמחקר עולה כי אלו שהשתתפו בגידול האוכל שלהם אוכלים בממוצע 1.4 גרם יותר של סיבים תזונתיים מאשר חברי הקבוצה שלא גידלה את האוכל שלה. המספר אמנם נראה משמעותי, אך לדברי מובילת המחקר, פרופסור ג'יל ליט, זהו צעד משמעותי בדרך לחיות חיים בריאים יותר ובצמצום הסיכוי לחלות במחלות כרוניות כגון סרטן, סוכרת ועוד.
בנוסף, חברי הקבוצה ביצעו 42 דקות יותר של פעילות פיזית מאשר חברי הקבוצה השנייה. חברי הקבוצה הראשונה דיווחו גם כי הם הרגישו הקלה משמעותית ברמות הלחץ והחרדה שלהם. "זוהי הוכחה לכך שגינון יכול להיות מאוד תרפי עבור אנשים המעוניינים לבצע שינוי חיובי באורח החיים שלהם", אמרה ליט. "היופי בכך הוא שאנשים לא רואים בפעילות הזו כמטלה, אלא כמשהו שהם פשוט אוהבים לעשות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו