כשאתם מבלים במטבח של מקום העבודה, ודאי יוצא לכם להירתע לא פעם מכלים מלוכלכים בכיור, כתם קפה על שולחן או אוכל שפג תוקפו. אלא שלמרבה הפלא, מחקר חדש מצא כי לא אלה מקורות הלכלוך שצריכים להדאיג אתכם. המחקר, שנערך בבריטניה על ידי Champs Public Health Collaborative, בדק זיהומים במטבחים במקומות עבודה או במטבחים באתרי בנייה. לפיו, המקומות הכי מזוהמים במטבחים הללו הם דווקא הקומקום, לחצני מכונות הקפה, דלתות המקררים ולחצני המיקרוגל, בהם הלכלוך לא נראה לעין.
במהלך המחקר, בדקו החוקרים דגימות שנלקחו מ-11 אזורים משותפים במטבחים של מקומות עבודה שונים. הבדיקה העלתה כי במשטחים בהם הכי מרבים לגעת, יש בקטריות בכמות הגבוהה ביותר והם אלה, שלמעשה, ממלאים תפקיד מרכזי בהפצה והתפשטות של חיידקים אשר יכולים לגרום מחלות שונות - החל מתחלואות קלות ועד מחלות מסכנות חיים.
בבדיקה זוהה חיידק מסוג אי קולי, שעלול לגרום מחלות מעיים ותסמינים שונים כגון: כאבי בטן עזים, שלשולים דמיים ואף אי ספיקת כליות. חיידק זה נמצא על מכונות הקפה במשרדים, על ידיות הדלתות במקרר ועל לוחות הבקרה של המיקרוגל. חיידק נוסף שהתגלה במקומות הללו הוא פסאודומונס אארוגינוזה, העלול לגרום לזיהומים בדרכי הנשימה, השתן והדם. כמו כן, נמצאו עדויות לחיידק הקלבסיאלה, המצוי בדרך כלל במעי של בני האדם ומתפשט דרך צואה. עדויות לחיידק הזה נמצאו על כלל פריטי המטבחים כולל על קומקומים.
לדברי מוביל המחקר, ד"ר אדם רוברטס מבית הספר לרפואה בליברפול, חיידקים מהסוג שנמצא במחקר יכולים להוות איום ממשי עבור בני אדם עם מערכת חיסונית חלשה. אומנם לא ניתן להימנע לחלוטין ממגע עם חיידקים, מכיוון שהם נמצאים בסביבתנו כל הזמן, אבל כפי שתקופת הקורונה כבר לימדה אותנו, מומלץ בכל זאת לשטוף ידיים באופן קבוע ובתדירות גבוהה, בטח ובטח לפני שאוכלים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו