לרגל יום השואה הבינלאומי שיתקיים ב-27 בינואר, עמותת "לחיות בכבוד", הפועלת למען קשישים ושורדי שואה שידם אינה משגת, תשתף פעולה עם השפים והמסעדות המובילים בישראל כדי לסייע לניצולים הנאבקים לשרוד כלכלים ושמתקשים לרכוש מוצרי מזון ולבשל לעצמם ארוחות חמות.
כחלק מהפרויקט המשותף, מיום ראשון הקרוב ועד שישי הבא, השפים יוסיפו לתפריטי מסעדותיהם מנה מיוחדת בניחוח מזרח אירופי, כמחווה לשורדים. כל ההכנסות שיתקבלו מהמנה יוקדשו לטובת סיוע לניצולים. כמו כן, סועדים יוכלו לתרום בעזרת שלטים שיוצבו בחזית המסעדות, שעליהם יופיע ברקוד המובילה לתרומת דיגיטלית.
המסעדות המשתתפות בפרויקט הן קבוצת מחניודה (הכוללת את כל מסעדות הקבוצה); מסעדת צמח, מסעדת מחניודה, מסעדת הסדנא, מסעדת דקל ויודל'ה בר, מסעדת פופה של השף אביב משה והמסעדן איציק רוסו, מסעדת התרנגול הכחול של השף שאול בן אדרת, סוליקה – המעדנייה של השף אבי ביטון, ומסעדת סיטרה של המסעדן הראל בלו והשף מוסעב אבו הדוואן.
ארז קרלנשטיין, מנכ"ל (בהתנדבות) של עמותת "לחיות בכבוד": "לאורך כל השנה, אנחנו פועלים כדי לעורר את המודעות למצבם הקשה של עשרות אלפי שורדי שואה שעדיין חיים בינינו, כאלו שנאלצים לבחור בין תרופות לאוכל ושמתקשים לבשל בעצמם. אנו מחלקים יותר מ-1,500 מנות מזון מבושלות ביום, על מנת לאפשר לשורדים לחיות בכבוד את שנותיהם האחרונות. אנחנו מודים לשפים ולמסעדות שנרתמו למען היוזמה הזו ולעם ישראל, שאנחנו בטוחים שבשבוע הזה יחבק את שורדי השואה ויפתח את הלב והכיס שלו כדי לאפשר להם חיים בכבוד".
מעוניינים לתרום עבור שורדי שואה? לחצו כאן.