עם השנים, מכונות הקפה הפכו לפריט חובה עבור אלו שכל כך אוהבים לשתות את המשקה המעורר. לכבוד שנת העשור לקפסולות הקפה של עלית, החלטנו לבדוק מה עומד מאחורי הצלחת הקפסולות, כיצד שומרים על טריות הקפה בתוך הקפסולות – ומה צופן להן העתיד.
• ישנה את כל מה שידעתם: זו הדרך המושלמת להכנת פסטה
• טעים, משביע ומזין: כל מה שצריך לדעת על מאכל החורף האולטימטיבי
• מטורפים על סושי? פשוט אסור לכם להזמין את המנות האלה
החברה הראשונה שעברה משימוש בפולי קפה (בדרך כלל בכמות של 7 גרם קפה טחון) לקפסולות קשיחות הייתה "לאווצה", אך "נספרסו" הייתה הראשונה לשנות את התחום אחרי שגילתה את היתרון בהנגשת משקאות אספרסו בבתי הקפה אל בית הלקוח.
לפי נתוני חברת המחקר AMI, שוק הקפסולות העולמי הורכב בשנת 2022 מכ-80 מיליארד קפסולות, כשזה מובל על ידי "נספרסו", שנתח השוק שלה בתחום עומד על 39% - מה שהביא לכך ששוק הקפסולות התואמות נצמד ברובו לקפסולות המתאימות למכונות הקפה של החברה.
משאירים את החמצן בחוץ
איך יודעים כיצד לבחור ולשלב את הטעמים הנכונים? לשם כך, בשטראוס, המובילה בארץ את "קפה עלית", מתחילים בפיתוח מספר תערובות שעוברות טעימה פנימית במעבדה יחד עם צוות הפיתוח והשיווק. אחרי בחירת תערובת אחת או שתיים, מתבצע פיילוט של אב-טיפוס ראשוני, הכולל סימולציה של הליך הייצור במלואו. עם סיום השלב הזה, מתבצעות טעימות רחבות. לאחר מכן, מבצעים ייצור ראשוני בו מדייקים את ההתאמות הסופיות בפרמטרים הטכנולוגיים של המוצר.
כדי שטריות הפולים תישמר לאורך חיי המדף של המוצר, מעבירים את פולי הקפה הקלויים לסביבה אִינֶרְטִית עם מינימום חמצן עד לאריזה בקפסולה. בכדי לשמור על הטריות, מוציאים ומסלקים את החמצן מהקפסולה ומחליפים אותו בחנקן, ששומר על טריות מקסימלית של הקפה.
דור העתיד
שוק קפסולות הקפה התואמות צפוי להמשיך ולהתרחב במהלך השנים הקרובות. יתרה על כך, ההתקדמות הטכנולוגית צפויה להביא לכך שללקוחות יוצעו מגוון רחב יותר וחדשות של מוצרים שונים. "הדור הבא" בתחום בעולם ובישראל יהיה פיתוח והשקה של קפסולות מתכלות, וכן קפסולות שיאפשרו להעשיר אותן בחומרים פונקציונאליים וכן במגוון טעמים ותבלינים.