חוויה קולינרית ורומנטית: מצאנו את אחת המסעדות הכשרות הטובות בישראל

בתל אביב בדרך כלל לא תמצאו מסעדות המתאימות לציבור שומר הכשרות • אך מסעדת "דריה" הנמצאת מול חוף הים בעיר הגדולה, מציעה תפריט כשר ואיכותי • קינוחים של חבושים מקורמלים וגלידת פיסטוק, ומנות חדשות שנוספו לאחרונה

סלטי פתיחה במסעדת דריה, צילום: ספיר קוסא

תל אביב היא העיר הקולינרית של ישראל, ואין ספק שיש בה הרבה מאוד מסעדות ברמה הגבוהה ביותר. עם זאת, רובן הגדול לא כשרות, מה שגורם לכך שפלח משמעותי מהאוכלוסייה לא יכול ליהנות מההיצע הרחב שיש בעיר.

אפשרות מעניינת ליהנות מקולינריה ברמה הגבוהה ביותר עם תעודת כשרות היא מסעדת "דריה" שבמלון הילטון בתל אביב. מדובר במסעדה קטנה יחסית עם אווירה רומנטית ונעימה, ממש על שפת הים.


פריקסה פולנטה // צילום: אוהד קב

במסעדת "דריה", האחות הקטנה של "אנימאר", שזכתה להיכלל כאחת מ-50 המסעדות הטובות במזרח התיכון בתחרות ה-50BEST שנערכה באבו דאבי, תוכלו ליהנות מהמנות של אחד מהשפים המעניינים והמוכשרים בישראל, הלל תווקולי, שמתפקד כשף של שתי המסעדות שנמצאות במרחק קצר אחת מהשנייה.

לאחרונה השיקו במסעדה כמה מנות חדשות ומוצלחות. הראשונה היא לאוהבי הטעמים החזקים – ספייסי המאצ'י – המנה מורכבת מטרטר דג, קשיו מקורמל, צ'ילי, בצל קריספי, ויניגרט קארי צהוב וכוסברה.


ככה פותחים ארוחה - צלחת הפתיחים הצבעונית // צילום: ספיר קוסא

מנה מעניינת נוספת בתפריט החדש היא שיפוד הפלמידה שמגיע על תפוח אדמה באטר, זעתר קריספי ופלפל פדרון. בתפריט החדש ניתן למצוא גם את הספריבס טלה מעושן עם ציר טלה סאקה ומירין, עוגת סטיקי רייס בגריל, תחמיץ למון גראס צ'ילי ועשבים. עוד במנות החדשות יש את הסשימי דג ים וקינוח ששווה לנסות – חבושים מקורמלים בסירופ זעפרן שהפך לטרנדי מאוד בתקופה האחרונה, גלידת פיסטוק, קולי מנגו וטוויל שומשום.

המנות החדשות שטעמנו היו טעימות וללא ספק עומדות ברף שמציגות גם המסעדות הלא כשרות בתל אביב. מעבר למנות החדשות, יש את המנות המוכרות של דריה שלא כדאי לכם לפספס, וביניהן מגש הפתיחים (טחינת חצילים, שום בתחמיץ גולפר ותמרהינדי ועוד...), פריקסה פולנטה שלא דומה בשום דרך לפריקסה אמיתי - אך מדובר במנה מוצלחת שמורכבת מלשון עגל כבושה, סבזי ובצק סומק ובר ים בסוג'ו וטנדורי שמגיע עם עלי גפן קריספיים, ירקות צלויים, לחוח חילבה ורוטב צ'ילי ליים.


ספייריבס טלה - אחת המנות החדשות בתפריט // צילום: ספיר קוסא

את אחד המבחנים של מסעדות כשרות עברה דריה בהצלחה רבה - מבחן הקינוח. מי שאוהב פלודה פשוט חייב ללכת על הקינוח המיוחד הזה שמורכב מסירופ גרנדין, אטריות שעועית, נוגטין פיסטוק, עלי ורדים, סורבה רוזה, חלב שקדים ומי זהר – טעמים שמשלבים בין פרס למרוקו ולא רק שעוברים את מבחן הקינוח הפרווה, אלא גם מסיימים אותו בהצטיינות.

לצד כל המחמאות, חשוב לקחת בחשבון שמדובר במסעדה עם טעמים חזקים שמתאימים למי שאוהב אוכל מתובל, חריף במנה מסוימת, טעמים חזקים עם שילובים מדויקים ושילובי טעמים מאזורים שהזכירו לנו את פרס, הודו וצפון אפריקה, במקרה שלנו זה פגע בדיוק בהעדפות.


קינוח הפלודה המפורסם של דריה // צילום: ספיר קוסא

עוד נקודה שיש צורך לציין – רמת המחירים במסעדה היא לא מהגבוהות בתל אביב, אבל אי אפשר להגיד שמדובר במסעדה זולה. בהערכה גסה, זוג שיזמין שתי מנות ראשונות, שתי עיקריות וקינוח אחד ישלם כ-550 שקלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר