אשדוד היא עיר שאוהבת אוכל. יש ברחובות שלה אינספור בתי מאכל בשלל סגנונות, זאת כראי לאוכלוסייה רבת התרבויות המאפיינת אותה.
עם בוא החורף, חשקה נפשי דווקא בזלילת פחמימות, שהרי ידוע כי פחמימות טובות וטעימות הן כשמיכת פוך מענגת ביום קר במיוחד. בביקורי בעיר קפצתי בין ארבעה מעוזים שונים: אחד חדש ממש, שלושה מעט ותיקים יותר – אך עדיין בגדר תגלית.
• הקסם שבפשטות: המסעדה המשפחתית שמגישה תבשילים נאמנים למסורת הבוכרית
• המקום שהפך למוסד: ביקרנו במסעדה הביתית שמשיקה תפריט חורף חדש
• פואטיקה אירופית וישראליות מובהקת: המסעדה החדשה שכובשת את עמק חפר
איי לאב איט
שמואל אביטיאן הגיע לאשדוד לאחר שהות קצרה בירושלים וחיים שלמים בעיר מרסיי אשר בצרפת. אל העיר הוא מביא את מיטב הפטיסרי הצרפתי העדין והמעודן, ומציע קולקציה מרשימה ומעוררת חשקים.
פארינו
יאן הרוש נחשב לאחד מהפיציולי הנפוליטנים הנחשבים בארץ. את הפיצה המרהיבה שלו הוא אופה דווקא בלב שכונה ירוקה ופסטורלית, מה שהופך את הבילוי לטעים וקסום במיוחד.
מואיז
מואיז הוא עסק רב-תכליתי. יש במקום הקטנטן הזה גם כריכים בנויים לתלפיות, בורקס עשיר בפינוקים, מלבי צונן ואת הכנאפה היחידה בכל אשדוד.
שירה פטיסרי
עוגת הסנט הונורה של ויויאן בר-שביט היא הכוכבת הגדולה של הפטיסרי שלה, הנושא את שם בתה שירה. ויויאן מתמחה בעוגות ראווה, טארטים למיניהם ועוד.