קר שם בחוץ: לקיבוץ הזה יש שלל הצעות טעימות בדיוק לחודשי החורף

ישראלים רבים אוהבים את הקיץ, ובעין גב שעל שפת הכנרת החליטו להיערך עם מבחר אפשרויות מוצלחות לעונה הקרה של השנה • ממעדניית דליקטסים וחדר יין עד פודטראק וארוחת דגים – לא סתם הפך הקיבוץ למוקד עלייה לרגל

מאיה דרין מבקרת בעין גב // צילום: דוד כהן - ג'יני

אנשי תיירות בעין גב הנמצא על גדת הכנרת דווקא אוהבים את החורף ואת מזג האוויר הקר שהוא מביא איתו. יש בכך משב רוח מרענן, במיוחד במקום שכל כך עמוס במהלך ימי הקיץ הלוהטים. הרי הכנרת היא מעוז ומוקד עלייה לרגל בעונה החמה – אך דווקא עכשיו, כשקר בחוץ, נערכים בקיבוץ עם שלל הצעות טעימות שמתאימות עד מאוד לקור שבחוץ.

• הקסם שבפשטות: המסעדה המשפחתית שמגישה תבשילים נאמנים למסורת הבוכרית

• מגיעים לצפון? אתם חייבים לעבור בהמבורגריה הזאת

• המקום שהפך למוסד: ביקרנו במסעדה הביתית שמשיקה תפריט חורף חדש

ראשית, מעדניית דליקטסים חדשה וגדושה כל טוב נפתחה לאחרונה עבור המעוניינים להתכרבל בחדר ולא להוציא את האף החוצה. יש פה היצע נפלא של צנצנות, מעדנים, גבינות, קרקרים, עוגיות, משקאות, תופינים ואף מוצרים שנועדו לבישול, תיבול ואפייה. ביום סגרירי של ממש, מומלץ להצטייד בסל מרומם ומענג, ולהישאר תחת הפוך.

מפגש הדייגים בנמל עין גב, צילום: תקשורות יעל שביט


בסמוך למעדנייה, נפתח אך לאחרונה חדר יין מהוקצע ומזמין. על עבודת האוצרות המרתקת אמון הסומלייה המקומי עומרי יצחק, אשר מביא אל הלוגם חוויה חושית רחבת יריעה. על המדפים מככבים יינות מובחרים מיקבים גדולים וקטנים כאחד.

הישיבה בחדר היין נעימה ומזמינה, ומומלץ ליהנות ממסלול טעימה מודרך ומושכל של עומרי או של אחד מאנשי הצוות הנהדרים של המקום.

מפגש הדייגים בנמל עין גב // צילום: תקשורות יעל שביט

כשיוצאת השמש החורפית והנעימה לחמם את שפת הכנרת, זוהי הזדמנות פז לסור אל נמל הדייגים של הקיבוץ. על פי מצב הרוח והרעב, אפשר לבחור בין בילוי אגבי בפודטראק החדש שם, המציע מנת פלאפל או המבורגר, גם צ'יפס וטבעות בצל או ארוחת דגים נינוחה וטעימה במפגש הדייגים על דק הצופה אל הכנרת.

"ים בורגר", פודטראק בנמל עין גב, צילום: תיירות עין גב
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר