הפיתוי המושלם: מתכון לעוגת נוטלה

אי אפשר לעמוד בפניה - עוגה חמה ונמסה מממרח השוקולד הכי טעים שיש

צילום: לי ניזרי // מומלץ להגיש חם. עוגת נוטלה

אם אתם נמנים עם אסכולת שוקולד השחר, דפדפו הלאה, אבל אם אתם באמת מבינים עניין - העוגה המושלמת הזו היא בדיוק מה שאתם צריכים ליד כוס הקפה שלכם.

המתכון מתאים לשתי תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ

לעוגה:

200 גרם- 1 כוס שוקולד מריר

140 גרם- 1/2 כוס ממרח נוטלה

200 גרם חמאה מומסת

4 ביצים מופרדות

קורט מלח

150 גרם - 3/4 כוס סוכר

40 גרם - 4 כפות קמח

עוד במדור האוכל: פתרון לעוגת יום הולדת שכל ילד יאהב

לגנאש השוקולד:

50 גרם / 1/4 כוס שוקולד מריר

3 כפות ממרח נוטלה

כף חמאה

125 מ"ל/ 1/2 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. ממיסים את השוקולד המריר והחמאה. אם משתמשים במיקרוגל, יש לחמם למשך 30 שניות בכל פעם ולערבב בין לבין.

2. במקביל, מקציפים את החלבונים, המלח והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ,אוורירית ויציבה.

3. מוסיפים לתערובת השוקולד את ממרח הנוטלה והחלמונים ומערבבים היטב.

4. מקפלים את תערובת החלבונים אל תערובת השוקולד.

5. מקפלים את הקמח אל התערובת עד קבלת תערובת אחידה.

6. מעבירים את התערובת לתבניות האפייה ואופים ב-170 מעלות כ-30-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

לגנאש השוקולד:

ממיסים יחד את כל מרכיבי הגנאש (אם משתמשים במיקרו, יש לערבב כל 30 שניות) ומצננים מעט.

שופכים על העוגה כ-10 דקות אחרי הוצאתה מהתנור.

העוגה במיטבה כשהיא חמה, אז גם אם שמרתם אותה במקרר, חממו אותה לכמה שניות לפני האכילה.

בתיאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר