הגלוטרייה - גורמה נטול גלוטן

מסעדת "פופ אפ" חדשה ומסקרנת מציעה תפריט עשיר ומרגש - כולו נקי מגלוטן

צילום: מיכל רביבו // לקינוח: פרופיטרול - פחזניה ממולאת בקרם וניל עם גלידת ריבת חלב. "הגלוטרייה"

את ערן זינו עתיר הידע, המרץ והכישרון פגשתי ביום קיץ חם ביקב רמת הגולן. הוא, שף צעיר ומלא עזוז ואני, ממונה על ההפקה הקולינארית של אירועי הירדן וינטג' של אותה שנה. אופיו שובה הלב, מוסר העבודה הגבוה בו ניחן ויכולותיו הקולינאריות סיקרנו אותי באחת.

מאז חביות יין רבות זרמו בינינו, הוא בשלו ואני בשלי. אולם בפסח האחרון התגלגלו צעדיי אל פתחו של בית נור היפואי. קבוצה נלהבת ופטפטנית גדשה את המדרכה ודיבורי קולינאריה תפסו את תשומת לבי. הם כולם רגישים לגלוטן, הסקתי משברי משפטים. והם ממתינים למסעדה חד פעמית שהוקמה במקום וכולה נקייה מגלוטן. שלושים דקות מאוחר יותר כשנפתחו הדלתות ואני הייתי בדרכי חזרה אל צפונה של העיר כבר ידעתי - פספסתי את הגלוטרייה של זינו.

"הוא גאון", נאמר עליו במסדרונות התחום. ואני מאוכזבת שלא ידעתי טעמו של האוכל נטול הגלוטן המופלא הזה.

        התמחה בבישול ללא גלוטן. שף ערן זינו (צילום: ארז חרודי)

והנה, בשורה משמחת מאירה את מסך המחשב: "הגלוטרייה" חוזרת לפעילות! המסעדה נטולת הגלוטן של השף ערן זינו תיפתח שוב, והפעם למשך שבועיים. הגלוטרייה, שתוקם שוב בחלל המרהיב של בית נור ביפו, תחולק לשני חללים: חלל מסעדה מעוצב וגדול ובו תפריט אוכל רחב ועשיר ובר יין בו יוגש גם תפריט יין מגוון. זוהי בוודאי בשורה משמחת ביותר לרגישים לגלוטן וגם לאלה שבחרו להימנע מגלוטן מסיבות אלה ואחרות.

***

השף ערן זינו, התפרסם בזכות הבישול הייחודי שלו והקונספטים הקולינאריים הייחודים שפיתח במסעדות השונות בהן עבד (כרמלה בנחלה, ברקרולה).

בהמשך,  התמחה בביתו במטבח ללא גלוטן, בגלל בנותיו ה"צליאקיות", שהתזונה שלהן היוותה עבורו, כשף, אתגר גדול. אחרי ניסיונות רבים ובעזרת היצירתיות המפורסמת שלו, הצליח זינו לקחת את המטבח נטול הגלוטן לדרגת איכות ויצירתיות גבוהות במיוחד והמנות אותן הוא מציג, לא נופלות ממנות בתפריט רגיל של המסעדות האיכותיות ביותר. זה הוכיח את עצמו בגולטרייה בפסח, שהיתה הצלחה ענקית בקרב הצליאקים ובכלל.

 

ומה יבשל לנו הפעם?

ראשונות:

סלט עשבי תיבול עם תפוחי עץ ופיסטוקים: 36₪ 

סביצ'ה דג ים, אננס, צ'ילי, כוסברה: 42₪

כרובית אפויה עם טחינת קשיו ועדשים שחורות מונבטות: 42₪ 

סינטה צרובה, גוואקמולי, סלסה עגבניות , טאקו תירס; 46

קנלוני ריקוטה ותרד עם ציר עגבניות שרי, זיתי קלמטה ועגבניות צלויות: 46 ₪ 

פוקצ'ה טלה – בשר טלה ישר מהרוטסרי על פוקצ'ה חמה עם לימון כבוש, עשבי תיבול ועגבנייה חרוכה: 46 ₪

                 אם אין לחם - תאכלו לחם נטול גלוטן. לחם זיתים בגלוטרייה (צילום: מיכל רביבו)

 

עיקריות:

ניוקי צלויים עם ירקות, חמאת אגוזי לוז: 56₪

 נודלס רחבות עם ברווז פריך, בצל סגול, בוק צוי ונבטים: 64₪ 

קוסקוס בעבודת יד עם ירקות וגרגירי חומוס 56₪; שניצל קלאסי עם פירה תפוחי אדמה עשיר וסלט קטן: 64₪ 

 עוף צלוי ברוטסרי, ציפוי תבלינים, על תפוחי אדמה וירקות שורש וקצת שומן שמטפטף מעל: 58₪ 

צוואר טלה עם פיסטוקים וראס אל חנות על תפוחי אדמה וירקות שורש: 92 ש"ח

 

פיצה:

מרגריטה; ארטישוק– עגבניות, מוצרלה, ארטישוק רומאי, רוקט ופרמזנו ריג'אנו. 

4 גבינות– ריקוטה, גורגונזולה, מוצרלה ושברה. 

נפוליטנה- רוטב עגבניות, צלפים, זיתים, אנשובי מוצרלה ורוקט.

טבעוני – רוטב עגבניות, קשיו, בטטות ותרד תורכי 

 כל הפיצות: 42-62 ₪

                          פיצה אפילו לצליאקים. מגוון פיצות בגלוטרייה (צילום: יורם אשהיים)

 

קינוח:

ברואניז שוקולד עם קצפת מסקרפונה, רוטב שוקולד; 

פרופיטרול - פחזניות ממולאות קרם וניל עם גלידת ריבת חלב ורוטב שוקולד; 

עוגת גבינה אפויה על תחתית דיקואז שקדים, מוגשת עם קומפוט ענבים וחבושים;

 מאד פאי - טארט שוקולד וטופי על בצק פריך עם קרם מסקרפונה;

 טארט אננס עם קוקוס ושוקולד לבן. 

כל הקינוחים: 32 ₪

קינוח דקדנטי: מאד פאי - טארט שוקולד וטופי על בצק פריך (צילום: מיכל רביבו)

וכמובן מגוון לחמים מקמחים מיוחדים כמו טף, קינואה, פשתן, תירס ועוד -  אותם גם ניתן יהיה לקנות הביתה:

לחם זיתים בצל ואורגנו ; לחם קינואה ופשתן ; לחם פאן דה מי ; לחם קשקבל ועלי גפן  ; לחם גרעינים

כל הלחמים נמכרים בין 32 ל- 26 שקלים לכיכר

 

הזמנות יילקחו  כל יום החל מיום א' 20.9 ועד ה-5.10, בין השעות 10:00 ל- 19:00 . טלפון 052-3707276

 

"הגלוטריה בנור"

מתחם הגלריה נור

מ 27.9 עד 5.10

כתובת: פנחס בן יאיר 5, שוק הפשפשים, יפו

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר