עם שלושה שפים אורחים: מסעדת מסה חוגגת 18 שנה

לרגל האירוע המרגש של המסעדה הוותיקה, שף אסף שטרן אירח את שף רז רהב לערב מיוחד ומלא במטעמים • ומה מתכנן שטרן להמשך החגיגות?

ביקור במסעדת "מסה" // כתבת: מאיה דרין, צילום: ערן איצקוביץ

חגיגות 18 שנה למסעדה בישראל הן חגיגה לענף כולו. זהו הישג עצום בכל קנה מידה, וכזה שיש להללו ולשבחו – אז שאנחנו לא נעשה זאת למסעדת "מסה"?

מלבד ציון הדרך המרשים, ראוי לציין את ההתחדשות והתוכניות לעתיד שהחלו עם מיניו של אסף שטרן לשף המסעדה. הצורך לרענן שורות, ליצור שפה חדשה ולהצעיד את המסעדה קדימה כבר ניכר, ובא לידי ביטוי בתפריט הנהדר שיוצר שטרן מדי עונה.

השפים אוראל קמחי, אסף שטרן ורז רהב, צילום: אפיק גבאי


לרגל החגיגות, השף אירח שלושה חברים שהם גם שפים נחשבים ומבוססים. כל אחד מהם מביא למטבח שפה מעט שונה, ויחד עם שטרן הם יוצרים תפריטים קוהרנטיים הזורמים בעדינות רבה בין שף לשף מתוך כבוד גדול לכלת השמחה.

אנחנו קיבלה הצצה אל הארוחה הראשונה, בה התארח השף רז רהב, שההיכרות שלו עם שטרן קיימת עוד מתחילת דרכם של השניים, כשעבדו במסעדות סמוכות. כקולגות, הם מנהלים שיח קולינרי, מעריכים אחד את השני ואת המטבח אחד של השני – ומקבלים השראה אחד מהשני. זו הפעם הראשונה שבה הם משתפים פעולה כשפים שמובילים מסעדות משלהם.

השפים קמחי ורהב במסעדת מסה, צילום: משה בן שמחון


לאחר שנים של הבעת רצון לבשל יחד, זוהי הפעם הראשונה שהם משתפים פעולה כשפים שמובילים מסעדות משלהם.

מה בתפריט המשותף? מנת פתיחה מיוחדת - 7 ביסים: טארטלט סלק – דג ים נא, גרניום, ג'ל חזרת, ריג'לה; כרוב מעושן – קרם כרוב, ג'לה ליים שחור; מרנג גזר מלוח חריף; פחזנית בהרט – קרם בצלצלי שאלוט, קוויאר שחור; חלמון רך – הולנדייז גבינה, קרוטונים; מדלן בשר סרטנים, סלט טורקי; קרקר שחור, טרטר בקר, בצל בסומק.

מנת לשון בקר של רהב במסעדה מסה, צילום: אפיק גבאי


מה עוד מצפה? מרק עוף בגריל של אמא (קרעפלך במילוי מוסלין עוף בגריל, קציפת שויו עגבניות, ציר עוף בגריל וגם לשון בקר בבישול ארוך (גלייז בקר וצ'יפוטלה, דגנים פריכים, עלי בר בטמפורה, איולי ליים וציר בקר).

בארוחות הבאות, אגב, יתארחו שף אוראל קמחי (פופינה) ושף תומר טל (ג'ורג' וג'ון).

מסעדת מסה
הארבעה 19, תל אביב
טלפון: 03-6856859

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר